perjantai 30. marraskuuta 2012

Pentaripurjantai!

Nonii, tänään on tosiaan se pentaripurjantai, eli puntariperjantai :D Ja ilmeeni oli varmasti näkemisen arvoinen kun katselin lukemia ja mittoja!!!

Painoa lähtenyt -2kg!!! (eli yhteensä nyt vähän alle kuukaudessa n. 4,5kg)
VY 97 (-1cm) ja eilenhän tuo lukema oli huimat 101!!! Mitä lie yön aikana tapahtunut...
LY 129 (+ 4cm) eilen tuo lantio oli sen 131cm ja se on kertaalleen käväissyt kuitenkin 125cm! Eli en tiedä mitä kroppa tässä nyt oikein turpoilee ja taas epäturpoilee. Olisikohan sitä ovulaatioaika tai jotain? Onneksi nyt taas kuitenkin laskussa nuo sentit.
RY 115cm (-2cm)

Eli nyt on sitten sitä painoakin lähteny vaikka eilen olin ihan epätoivoinen! Ja hassua, että tuota painoa on lähtenyt kun olen lisännyt niitä kaloreita, en syömiskertoja, mutta kaloreita. Voitte uskoa, että olen tällä hetkellä oikein tyytyväinen tähänkin tulokseen! -2kg viikossa on minulle oikein hyvä tulos :) Ehkä se nyt tästä alkaa sitten vähän tasaisemmin lähtemään tuo paino... Se kilo viikossa edes niin olisi ihan jees. Tai no, kunhan ei nyt ensi perjantaina plussaa ole painoon tullut niin otan senkin jo ihan hyvänä :D

Nyt on melkein kuulkaa voittajafiilis! Tarkitsin vielä tuon painon tässä päivällä, niin näytti muutaman sata grammaa vain enemmän luonnollisesti kun oli maha täynnä ruokaa. Joten uskoisin, että ihan paikkansa pitävää nyt nuo lähteneet kilot. Ensi perjantaita odotellessa :) Ehkä tässä kohta jo alkaa ihmiset huomaamaan tätä kilojen lähtemistä. Yleensä minulla lähtee ensimmäisenä kasvoista, mistä sen sitten huomaakin nopeasti. Vielä viisi kiloa pois, niin olen sellaisessa painossa missä olin 2009 kun vatsamakkarani leikattiin. Sitten voi olla, että otan pikkaisen sihijuomaa sen kunniaksi :D Olen varmasti sen ansainnut :)

torstai 29. marraskuuta 2012

Ruokaa ja hauva.

Hahaa, tein kukkakaalihernemuussia ja kyllä siitä tuli oikein hauskan väristä XD ja hyvvee muuten oli, ai että! Ja pakko sanoa, että en olisi kyllä koskaan aikasemmin tullut täyteen tällaisesta annoksesta, eikä tehnyt edes lisää mieli vaikka hyvvee olikin! :P


 Sitten vielä nukkuva hauva, ihan vain koska se on niin <3 Tämän myötä hyvää yötä :)


Puntari torstai tuo pahan mielen.

Puntari perjantai pitäisi olla huomenna, mutta jostain kumman syystä tuli pieni pakkomielle punnita ja mittailla jo tänään. Tässäpä niitä mittoja, eli viimeksi kun mittasin paino oli noussut 500g nyt paino oli sama kuin edellisellä kerralla.

 Aikaisemmat:                      Nyt:
VY 98 (ei muutosta)            101cm (+3cm)
LY 125cm (-3cm)                130cm (+ 5cm)
RY 117cm (-2cm)                115cm (-2cm)

MITÄ HITTOA!!!??? Miten voi olla mahdollista, että sentit tulee takaisin vaikka joka ikinen päivä on kaloreita ihan korkeimmillaankin 1000?! Miten tämä on edes fyysisesti mahdollista?!?! Ymmärrän, että tuo vyötärönseutu voi turvota päivän aikana jopa yli 5cm ja se on ihan normia mutta miten ihmeessä voin selittää tuon lantion levenemisen? 5cm on kuitenkin aika hemmetin paljon.

Mutta näin, melkein takaisin alkupisteessä. Tässä touhussa on nyt oikeasti jotan vialla. Syömättäkään ei valitettavasti voi kokonaan olla vaikka kuinka tekisi mieli. Mutta siis jos ihminen syö joka päivä alle 1000kcl niin minua reilusti laihemmankin pitäisi kaiken järjen mukaan laihtua. Miten voi olla, että tällainen yli satakiloinen manaatti ei sitten saa mitään aikaiseksi. Ja juu, kilpirauhaset sun muut on tutkittu ja fyysisesti ei laihtumisen kannalta pitäisi olla mitään vikaa. Sairastan kyllä myös PCO:ta joka aiheuttaa sen, että laihtuminen on vaikeampaa kuin  normaalilla ihmisellä, mutta eipä sekään nyt näin paljoa voi asiaan vaikuttaa, kyllä näillä kalorimäärillä pitäisi laihtumista tapahtua vaikka olisi mikä sairaus.

Että enpä nyt tiedä mitä tehdä. Jos menen lekurille ja terkalle ne kehoittavat vain syömään terveellisesti ja liikkumaan tarpeeksi. Niin no, kokeiltu on ei toimi... Nälkään näännyttäminen, kokeiltu on, ei toimi. Ainoa mikä aikanaan toimi, oli suklaa, pinaattikeitto, juustopallokuuri, mutta se sitten veikin sairaalaan muutamaksi päiväksi, joten se ei ehkä ollut kovin fiksu laihdutusmenetelmä.

keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Lääkärillä on asiaa!

Radio Novalla on avautunut jouluradio!!! Ai miten ihanaa!!! Oli vain pakko hehkuttaa :P

Kävin tänään taas lekurissa. Viimeksi oli siis tosiaan nuo maksa-arvot koholla joten otettiin kaikenmoisia kokeita lähinnä siksi, että tähän suolistosairauteen kuuluu usein liitännäissairautena jos jonkinlaista maksan tulehduksellista sairautta. Mutta maksa on siis ihan terve ja hyväkuntoinen mutta rasvoittunut. Mitä ilmeisemmin nuo maksa-arvot ovat siis koholla rasvoittumisen vuoksi. Tosin nämä nykyiset kokeet otettiin kaksi viikkoa jatkuneen Nutrilett-kuurin jälkeen ja oli suuremmat numerot tällä kertaa kuin viimeksi. Jotta tiedä häntä mistä sitten johtuu. Olen nyt kuitenkin niiden takia seurannassa ihan vain, ettei sieltä sittenkin pilkistä jokin kiva maksatulehdus jota ei vain nyt pystytty tavoittamaan, sekin on mahdollista.

Sitten toinen juttu! Minulla oli ensimmäistä kertaa ikinä Somalialainen lääkäri. Oikein mukava ja ammattimainen mutta jotenkin silti hieman yllätyin :D ensimmäinen huolenaihe oli, että osaako kyseinen lääkäri suomenkieltä niin, että tulen ymmärretyksi. No huoli oli täysin aiheeton (tällä kertaa) mies puhui hyvää suomenkieltä ja ymmärsi minun "ei niin hyvän" suomenkielen :D Tuli jotenkin ekana mieleen, että kun Somalialaisethan (ainakin muslimit) eivät kättele naisia eivätkä muutenkaan saa koskea vieraaseen naiseen. Lääkärin työssä tälläkin kertaa joutuu kuitenkin kokeilemaan vatsaa jne. Niin asteikolla 1-10 kuinkakohan epämukavaksi tuo lääkäri olonsa tunsi :D No joo, ammattilainen on aina tottakai ammattilainen sukupuolesta, synnynpaikasta ja uskonnosta riippumatta. Mutta tällinen asia tuli jotenkin silti mieleen.  Mutta ei mitään, hyvä lääkäri oli ja varmaan jatkossakin tapaamme.

MUTTA ärsyttäviä asioita (jotka eivät liity nyt mitenkään lääkärin taustaan) jälleen tämän lihavuudesta puhuminen. Lekuri sanoi, että olenko käynyt ravintoterapeutilla painon pudottamisen merkeissä. Sanoin, että onhan sitä tullut käytyä mutta mitään apua en ole saanut. Siihen lääkäri sitten sanoi, että toki hän ymmärtää, että kyse on siitä mitä potilas itse haluaa, että mitään ei pakoteta. Mutta jos haluaa laihtua niin siihen löytyy kyllä apua. No aijaa :D Mistähän sen avun mahtaa löytää? Kun ei tähänkään mennessä ole oikein löytynyt... Ja suurin ongelmahan minulla on tuo paastoaminen- ahmiminen kierre joka tulee ihan fyysistenkin ongelmien takia. Eli kontrolloin vessakertoja olemalla syömättä. Ja kun on koko ajan nälkä niin illalla sitten ahmii kaiken mitä käsiinsä saa, kun ei tarvitse enää tsempata, tai ei vain kestä enää sitä nälkää. No joo, pieni juttu mutta silti vähän ärsytti tuo asenne "jos vain haluat, niin kyllä laihdut". Ei ole aina siitä halusta nyt kuulkaa se homma kiinni. Oli muuten itsekin aika pullea lääkäri, että pitäisi tietää kyllä mistä puhun :D

maanantai 26. marraskuuta 2012

Lahjoja nukelle!

Piti vielä tänne laittaa kuva, kun olen osallistunut Hartsilapsissa joululahjavaihtoon. Ideana on siis antaa toiselle Hartsilaiselle lahja jonka arvon pitää olla vähintään 10€. Voi olla ostettua tai itsetehtyä. Aina kun teen itse, niin haluan tehdä sitten vähän kaikennäköistä, että on ainakin jotain mieleistä, etenkin kun nuo käsityötaidot eivät ole mitään huippulaatua :P En viitsi laitta nukkeblogiin kuvia koska siellä käy Hartsilaisia ja lahjanhan on tarkoitus olla salaisuus siihen asti, kunnes vastaanottaja saa sen. Toivottavasti tämä kelpaa :) Pakettiin kuuluu siis 2 x hame, 3 x kaulakoru, pehmolelu, käsilaukku sekä pieni hiusrusetti (joka on ainoa ei itsetehty osanen lahjaa).


Laihduttaminen on suoraan sanottuna pe****stä

Ai että nämä syömiset alkaa kyllä mennä niin perseelleen kuin vain voi. Kalorimäärät siis pysyy hyvinkin pieninä, mutta tällä hetkellä olen mennyt kolme päivää niin, että olen ottanut Nutrilettin aamulla, syönyt ruoan päivällä ja vetänyt siemeniä illalla ja that's it. Tänään kävin elokuvissa ja vedin pikkaisen namia (joo hyi ei saisi) jolla korvasin kaksi ateriaa. Nyt sitten söin ruoan ja illalla vedän yhden pussin ja sen pitäisi ollakin siinä. Selkeästi alkaa nyt lipsumaan noi pussittelut kun ne on nii helvetin pahoja, ei täytä oikeastaan yhtään eikä ne näy painossakaan melkein ollenkaan. Ensi perjantaita jo odottelen, mutta tuskinpa paino ainakaan putoamaan on päässyt. Pahinta on se, että kaikille muille tuntuu kuuri toimivan, muttei minulle. Nyt pitäisi taas ottaa niskasta itseä kiinni ja syödä vaan niitä pusseja eikä korvata yhtä pussia esim. kourallisella siemeniä niinkuin olen muutaman otteeseen tehnyt.

Yksi hyvä juttu tässä on, että vatsalaukku on pienentynyt. Syön noin puolet siitä annoskoosta mitä söin aikaisemmin mikä on ihan hyvä juttu. Nyt kun tajuaisi vielä ruokaa ottaessa sen, ettei ota kukkurallista lautasta kun ei se maha vaan vedä. Onneksi sentään pystyn olemaan syömättä sitten kun maha on täynnä! Se on varmasti se tärkein. Mutta tuntuu inhottavalta aina heittää sitten ruokaa pois vain siksi, että otin liian ison annoksen. Mutta eiköhän tuokin sitten ajan kanssa helpota kun alkaa tajuamaan millainen annos sitten on se sopivan kokoinen. Liian pientäkään annosta en haluaisi ottaa, koska olen päättänyt, että ruokaa EI oteta lisää vaikka olisi kuinka herkullista. Ja on aika ikävää jos jää kovasti nälkä vielä päälle.

Nyt kun tulisi sitä rahaa, niin ostan taas uimahalliin kuukausikortin (kunhan löydän eläkepaperini) se kun ei maksa eläkeiläiseltä kuin sen 25€/kk ja sillä summalla voi käydä 4krt viikossa uimassa. Sitten pitäisi aloittaa tuon kahvakuulan kanssa leikkiminen. Sitä ajattelin, että voisi joka päivä vaikka sen 15min tehdä, ei kestä kauaa ja kroppa varmasti kestää tuon ajan vaikka joka päivä kuulailisikin. Ja juokseminen innostaa jälleen myös, joten sitä tuohon vielä pari kertaa viikossa niin ei ainakaan luulisi, että liikunnan puutteen takia ei kilot tipu. Perkele!

lauantai 24. marraskuuta 2012

Synttärijuhlaa.

Tänään vietinkin synttäreitäni jo pikkuisen etukäteen. Oli oikein ihanaa saada ne kaikista rakkaimmat saman pöydän ääreen ja juttu siellä lensikin. Ei meitä ollut kuin kuusi, mutta se olikin aika passeli määrä :D Chicosissa oli tällä kertaa ihan passelit ruoatkin. Yleensä välttelen siellä käymistä jos vain on rahaa mennä jonnekin muualla. Mutta nyt kun sitä rahaa ei ole, huomaan käyväni siellä valitettavan usein. Mutta ruoka on nykyään ollut ihan jees. SIellä saa myös valita lisukkeet erikseen ja tilasinkin kanaa vihersalaatin kera. Otin jäliruoankin ja tällä kertaa kyse ei ollut sortumisesta vaan olin ihan päättänyt, että synttärin kunniaksi voi laittaa pikkuisen suuta makiaksi. Valitsin pannukakkuja jätskin ja mustikkahillon kera. En ihan koko annosta jaksanut ja maha alkoi valittaa melkein heti kun oli ensimmäisen haukun ottanut XD Mutta minä en valita, hyvvee oli!

Ja tietysti kun on kavereitani kyse, niin sain aivan ihania, jopa uniikkejakin lahjoja :) Ja tähän väliin voin siis kertoa, että täytin niinkin paljon kuin 31v vaikka lahjani vaikuttavatkin enemmän 10-vuotiaan lahjoilta, mutta olenkin poikkeuksellinen lapsekas aikuinen :D

Sain siis Dinosaurus-pelin jota olin toivonut joululahjaksi :D Mies raukka joutuu vielä pelaamaankin sitä kanssani XD Paketista löytyi myös ihania tuoksutuotteita. Haihattelijalta tuli paketillinen kaikkea ihanaa <3 askartelu- ja ompelu kamaa sekä hiusjuttuja ja juuri oikean värisiä. Sain myös kolmannelta ystävältä korvikset ja ihanan Mauri Kunnaksen joulupallon. Sisällä oli myös aivan ihana ylläri, kaksi dinosaurusta jotka ystävä oli ITSE maalannut :D Todella mainion ja hienon näköiset, eikä kenelläkään ole taatusti samanlaisia.


 Miehekkeeltä sainkin Monster High Create a Monster paketin joka sisälsi merihirviön ja vampyyrin. Paketti oli aivan ihana. Harmi vain, että vaikka paketti on naurettavan kallis siitä saa rakennettua VAIN yhden nuken kerralla. Eli aikamoista rahojen huijausta taas. Tässäpä kokoamani merihirviö, tykkäsin sen nassusta enemmän kuin vampyyrin :) Jostain täytyy kyllä hankkia toinen tuollainen torso ja peruukki jotta saan rakennettua myös vampyyrineitokaisen.





Sitten vielä kuvat hienoista customoiduista dinosauruksista! Lempi dinosaurukseni on Triceratops ja vaikka nämä kaksi muistuttavatkin Triceratopisia ne eivät sitä ole, Ceratops-sukuun kuuluvia kylläkin. Keltainen on mitä ilmeisemmin Brachyceratops ja Punainen taasen on Centrasaurus (luulisin).

perjantai 23. marraskuuta 2012

Perjantaipuntari!

Hohhoijaa ja perkele. Perjantaipuntari ja mitat ovat tällaiset:
VY 98 (ei muutosta)
LY 125cm (-3cm)
RY 117cm (-2cm)

Kiloja +500g.
Eli kolmen viikon pudotuksen saldo on niinkuin huima kuin 1.5kg. En yhtään ihmettele, miksi lihavat eivät vain kestä tätä laihduttamista ja valitsevat mielummin nauttivansa elämästä lihavana kuin tällaisen paskamaisen rääkin itselleen. Noh... Etiä päin vain. Olisi nyt edes samana pysynyt tuo paino niin olisi ollut ihan jees. Miten voi tulla plussa kiloja miinus kaloreilla?

Eilen kävin taas lenkilläkin pitkästä aikaa ja juoksin sen 15min mihin joskus tuossa vuosi sitten jäinkin. Eli kunnossa ei ole tapahtunut kummoisia muutoksia, vaikka olenkin tässä viimeiset puolisen vuotta vain maannut... Ihme juttu :D

tiistai 20. marraskuuta 2012

Vähähiilihydraattinen, maidoton, lihaton, viljaton ja vähärasvainen ateria kokonaisuus.

Pakko teillekin jakaa kuva tämänpäiväisestä Paelo-dieetin mukaisesta ruoasta. Eli tarjolla on lanttumuussia, vihersalaattia ja kala-katkarapukastiketta.

Muussi tehtiin helposti vain keittämällä lanttuja tarpeeksi kauna, jotta niistä tulee oikein pehmoisia. Vedet pois (kannattaa säästää hieman keitinlientä ellei halua käyttää kermaa tai maitoa) ja lantut muussiksi. Laitoin ihan pikkuisen voita, ihan vain koska se maistuu hyvältä, mutta se ei ole pakollista. Lisäksi suolaa ja pikkaisen nestettä. Itse lisäsin kaurakermaa, mutta voi käyttää ihan normikermaa tai maitoa. Jos mikään noista ei kelpaa, niin sitten tuota keitinlientä. Itse keitin lantut kasvisliemikuution kera, mutta sekin on ihan itsestä kiinni miten tykkää. Simppeliä! Ja pakko sanoa, että maistui erinomaiselta! Kaveri jolle tarjosin oli ihan innoissaan. Tykkään itse erittäin paljon perunamuussista, ja eihän tämä nyt ihan sama asia ole, mutta hyvänä kakkosena tulee ehdottomasti!

Vihersalaattiin tein itse vinaigretten laittamalla 3 osaa öljyä 1 osa balsamicoetikkaa, teelusikallinen sitruunan mehua, suolaa ja pippuria. Tässäkin voi leikkiä vaikka miten paljon eri etikoiden, marja/hedelmämehujen ja mausteiden kanssa. Kunhan muistaa tuon etikan ja öljyn suhdanteen. Kunnon vatkaus vaikkapa pullossa jotta ainekset hetkellisesti sekoittuvat. Tämän kastikkeen voi tehdä vaikka pari päivääkin aikaisemmin ja säilyttää pullossa huoneen lämmössä. Muistat vain ravistaa kunnolla ennen käyttöä. Salaattina tammenlehväsalaattia ja salaattisekoitus jossa on ties mitä vihreitä lehtiä.  Mukaan tomaattia ja auringonkukansiemeniä. Simppeliä ja todella hyvää.

Kala-katkarapukastike jäi vähän liruksi johtuen kaurakermasta. Se ei lupauksista huolimatta tosiaan ollut lähelläkään oikeaa kerman koostumusta, mutta syötävää tuosta ruoasta tuli kuitenkin. Eli seitiä pannulle, matkaan kasvisliemikuutio, mausteita ja kun seiti on kypsää heivataan perään kaurakerma sekä vähän sitruunanmehua. Katkaravut lisätään vasta ihan loppuvaiheessa, etteivät ne muutu sitkeikti. Ja voila! Helppo, herkullinen ja suhteellisen edullinenkin ateria ilman maitotuotteita, viljaa, lihaa, ja ylimääräisiä hiilihydraatteja. Ja jos haluaa jättää tuon kerman, voin ja salaattikastikkeen öljyn pois tulee erittäin vähärasvainen ateria :)




Minun Naked Truth.

Vähän tuohon edelliseenkin postaukseen viitaten haluan ottaa osaa Naked Truth-haasteeseen. Tämä on siis Tyyliä metsästämässä bloggaajan "haaste" ottaa itsestä kuva ilman meikkiä ihan au naturel ilman mitään muokkauksia. Tässä pätkä kyseiseltä blogilta:

"Toivoisin meidän bloggaajien pystyvän taistelemaan sitä ilmapiiriä vastaan, jossa sallittua on vain virheettömyys. Ilahtuisin kovasti, jos muutkin bloggaajat innostuisivat postaamaan itsestään kuvan juuri sellaisena kuin ovat meikin alla, photoshoppaamattomana. Näytettäisiin, että jokaisen blogin takana on ihan oikea ihminen pienine virheineen. Sillä niin täydellisesti kuin se välillä unohtuukin, niin kultturissamme vallitseva kauneusihanne on useimmiten melkoisen rakentamisen ja kuvankäsittelyn tulos."

Ja koska asia on mielestäni erittäin tärkeä, laitan omankin pärstäni tässä likoon. Normaalisti en sitä tekisi. Mutta jos joku nyt minut tunnistaa ja haluaa tulla keskustelemaan kanssani kakka-asioista, niin siitä sitten vain :D Ihan täysin suihkunraikas en ole, ja vaatteetkin on päällä mutta meikkiä ei ole ja hiukset on vain vedetty taakse ponnarille. Photoshoppausta en omien kuvieni kanssa harrasta, joten myös nämä kuvat ovat koskemattomia lukuun ottamatta pientä tuhrua tuossa paidan alaosassa josta olen poistanut nimimerkin jota käytän toisaalla, tunnistamissyistä. Tosin tämä on ihan normaalikin look minulle, mutta laitetaan nyt tännekin jonon jatkeeksi.

EDIT: kuvat on otettu pois koska ne on varmasti jo kaikki halukkaat nähneet :)




maanantai 19. marraskuuta 2012

Lihavatkin ovat ihmisiä, naisia, äitejä, tyttäriä, siskoja, vaimoja sekä rakastajia.

Nutrilett-kuuri edelleen porskuttaa, tosin ystävien neuvosta otin nyt yhden normaali aterian päivääni. Nyt onkin paljon parempi olla kun ei ole niitä mielitekohimoja ihan koko ajan ja kylmäkään ei enää samalla tavalla vaivaa. Paino ei ole tippunut, muttei ole noussutkaan. Katsotaan nyt mitä sen kanssa sitten tapahtuu. Onhan se ärsyttävää rääkätä itseään ilman, että painossa tapahtuu mitään muutoksia. En yhtään ihmettele, miksi jotkut lihavat ihmiset päättävät jättää laihduttamisen seuraavaan elämään ja elää tässä ja nyt lihavana ja tyytyväisenä. Ei tämä pidemmän päälle ole kuulkaa mukavaa tai helppoa. Toki sitä nyt hoikkien ihmisten on varmasti vaikea tajuta kun ei ole koskaan ollut tarpeellista oikeasti laihduttaa muutamaa kiloa enempää.

Täytyy sanoa, että melkein ennemmin nostan hattua niille lihaville naisille, jotka ovat päättäneet olla tyytyväisiä itseensä juuri sellaisina ihanina naisina kuin he ovat. Nyky-yhteiskunnassahan lihavalla naisella ei ole mitään arvoa, ellei tämä ole koko ajan laihduttamassa tai muutoin yritä muuttaa itseään "parempaan" suuntaan. Mikään ei ole monelle hoikalle ihmiselle elämää järkyttävämpää kuin se, että lihava ihminen EI laihdutakaan vaan on ihan tyytyväinen elämäänsä sellaisena kuin on!!! Tämä oikein huokuu erinäisillä keskustelupalstoilla ja pulleampien naisten blogeilla. Oikeasti, ei ole ihmisellä ihan kaikki omassa elämässä kondiksessa jos pitää tulla muita haukkumaan sen takia, että kyseinen haukuttava sattuu olemaan lihava. Kaikista ongelmistani ja lihavuudestani huolimatta, en TODELLAKAAN haluaisi olla yksikään noista "anonyymeistä" laihiksista jotka kulkee pitkin nettiä morkkaamassa lihavia (tai muutoin heidän mielestä erilaisia tai rumia) ihmisiä.

Ennen kuin morkkaat kenenkään ulkonäköä katso peiliin. Jos näet vain täydellisyyttä, kannattaa hakeutua  hoitoon. Jos näet itsesi realistisin silmin huomaat, ettei sinulla oikeastaan ole mitään asiaa mennä kenellekään sanomaan mitään tämän lihavuudesta, laihuudesta, finneistä, hiuksista, rumuudesta, sairauksista tai mistään muustakaan negatiiviseen sävyyn. Mielipiteitä saa olla, mutta mielipiteetkin voi sanoa nätisti tai jos tietää, että ne loukkaavat, voi olla sanomatta. Moni nettikommentoija ei varmaan edes tajua millaisen idiootin tekee itsestään muiden silmissä kommenteillaan. Toki niitä on hauska ulkopuolisena lukea, mutta jos ilkeys osuu omalle kohdalle ei niiden lukeminenkaan ole kovin kivaa, vaikka tietää, että kyseessä on joku täysin elämässä epäonnistunut retardi yksilö.




Ja vielä pieni asiaan kuulumaton sivuhuomio;  Mitään kummoisempaa ei olekaan tapahtunut paitsi, että kuntoutuspoliklinikan lekurin kanssa päätettiin hakea seuraava vuosi vielä kuntoutustukea. Ylläri olikin suuri kun paperit saapuivat tänne ja niissä luki, että tärkein asia joka työkyvynparantamiseen vaikuttaisi, olisi masennuksen lieventyminen (tai jotain sinne päin). No jos tuolla lohkeaa työkyvyttömyyseläke helpommin niin mikäs minä olen vastaan panemaan. Ja tottahan se on, että masennukseni rajoittaa elämääni varmasti yhtä paljon kuin tuo veskissä juoksiminen ja nukkuminen. Lekuri oli muutenkin oikein mukava ja sanoi sen, mitä olen itsekin jo pidempään ajatellut, että laitetaan hakemus suoraan vaan koko vuodelle ja arvioidaan sitten paremmin. Ammatillista uudelleenkouluttautumista miettiessä sitten tämä vuosi.

perjantai 16. marraskuuta 2012

On se nyt kumma...

Melkein  jatkoa edelliselle kirjoitukselle. Kaikki luitte varmaan miten mukavaa ja helppoa tämä Nutraaminen on? Noh, olen laihtunut sitten aika tasan -2kg!!! Ei jumankekkana kun pistää vihaksi. Ei oikeasti voi olla näin vaikeaa. Tosin, olenhan aikaisemminkin yrittänyt laihduttaa ja kaikista yrityksistä huolimatta ihmetellyt, että mikä helvetti se on kun ei ne kilot karise. Jotenkin kuvittelin, että tämä olisi se varma juttu mutta ei... -2kg tällaisella kuurilla on aika helvetin vähän kahden viikon saaliiksi. Toiset kun on saaneet -5kg VIIKOSSA!! Ei perkele kun ketuttaa. Tähän nyt vielä haluan sanoa, että muutama ystäväni jotka saman kuurin kanssa seikkailevat ovat saaneet todella hyviä tuloksia aikaiseksi, jokainen laihtuu jne. Eli en voi syyttää, että olisi kyseessä paska kuuri tai huono, muttei selkeästi nyt oikein minuun iske. Silti se peräänantamaton perfektionisti minussa pakottaa jatkamaan eteenpäin nyt vielä ainakin viikon. Katsotaan sitten uudestaan.

Mitoissa kuitenkin jotain muutosta tapahtunut. Tosin, en tiedä yhtään mikä on hyvä senttimäärä viikolle tai kahdelle, mutta tässä uudet mitat.

Paino -2kg

RY 119cm- 119cm (-0)
VY 103cm - 98cm (-5)
LY 134cm- 128cm (-6)

Joskus vuonna 2005 laihduin ahtaumani takia 25kg 3 kuukaudessa, eli aika sutjakkaan. Ihmettelen vain, että miten se on tapahtunut kun söin lähinnä pinaattikeittoa, suklaata ja juustopalloja sekä irtokarkkeja. Anemiahan siitä tuli ja sairaalaan jouduin, mutta miten voi olla, että tuollaisella ruokavaliolla laihduin, mutten tällaisella. Vai onko kyseessä se, että saan liian vähän kaloreita, ja kroppa ei vain luovu sitten niistä kiloista... Who knows.

keskiviikko 14. marraskuuta 2012

On se nyt perkele!

Nyt kyllä perun kaikki puheeni tämän dieetin helppoudestaa. Kuten arvelinkin, niin nyt alkaa tökkiä ja pahasti. Kylmä on koko ajan, tätäkin kirjoitan hanskan kädessä ja takki päälllä, ja ihan sisätiloissa olen. Nälkä on koko ajan, aluksi se oli  jopa innostavaa nyt alkaa se vatsan tyhjyys kyllä jo ahdistaa ja tuntua todella pahalta. Herkkuja tekee mieli edelleen ihan samalla tavalla kuin ennenkin. Katosn pakonomaisesti ruoka-ohjelmia ja päivät koostuvat lähinnä haaveilusta, että mitä sitä söisi sitten kun saa syödä. Eli kaikki pyörii vain ja ainoastaan ruoan ympärillä jota ei kuitenkaan saa syödä. Sen olen huomannut, että miten se elämä muutenkin pyörinyt sen ruoan ympärillä. Se on tähän asti ollut oikeastaan ainoa ilo ja ahdistuksen poistaja, nyt kun sitä ei ole, olo on sen mukainen.

Eli en voi sanoa, että suosittelisin tätä kuuria kenellekään, ei ole todellakaan helppoa. MUTTA jääräpäisenä jatkan silti eteenpäin, odottaen, josko vaikka helpottaisi taas jossain vaiheessa. Perjantaina olisi se punnitus ja nyt on parasta olla lähtenyt sitä läskiä tai muuten on koko rääkki tullut sitten tehtyä ihan turhaan... Ymmärrän hyvin niitä, jotka sanovat, ettei tämä kuuri voi toimia. Jos oikeasti tällaisena jatkuu en usko, että kukaan sitä oikeasti pystyisi jatkamaan. Mutta samalla tiedän kuitenkin montakin eri kaveria jolle kuuri on toiminut juuri niinkuin on pitänytkin. Eivätkä ole nälkää nähneet. Minussa on siis jotain vikaa. Toivon, että tämä nälkä nyt edes lähtisi pois. Kylmyys vaivaa myös siinä mielessä, etten oikein voi lähteä mihinkään kun mikään muu ei riitä kuin kaksi peittoa päällä... Sepä olisi aikamoinen näky tramissa :D

Kauheeta rääkkiä tämä nyt on... Toivon todella, että jossain kohtaa helpottaa. Kun tähän on nyt lähtenyt niin pakko se on loppuun asti viedä perkele. Sitäpaitsi, haaveilen jo kaikista niistä ihanista vaatteista joita voisin sen 15 kiloa laihempana käyttää... Se onkin ainoa mikä tällä tiellä pitää. Terveydestä viis, se on meikäläiseltä jo mennyt. Minä teen tämän ihan silkkaa pinnallisuuttani. Repikää siitä!

Edit: suuri kirjoitusvirheiden määrä johtuu siitä, että tosiaan kirjoitan hanskat kädessä. Ihan vain ilkeyttäni jätän virheet tähän muistoksi tästäkin touhusta XD

tiistai 13. marraskuuta 2012

Kuntoutustukihakemusta eteenpäin taas!

Tänään kävin kuntoutuspoliklinikalla taasen ja tällä kertaa lääkäri oli sitä mieltä, että kirjoitetaan edelleen määräaikaista kuntoutustukea mutta nyt vuodeksi kerrallaan. Ihan hyvä juttu, mutta ihmettelen miksi tuo määräaikaisuuskin on laitettu aina joko puoleksi-tai yhdeksi vuodeksi. Tämä meikäläisen sairaushan ei tästä parane mutta ymmärrän kyllä, että potentiaalia opiskeluun tms. varmasti tulevaisuudessa sitten jossain vaiheessa on. Mutta ei tällä hetkellä. Ja olen jo ollut kuntoutustuella sen kaksi vuotta melkein... No mutta, näillä mennään. Katsotaan vielä mitä se Varma asiaan sanoo. Se kun ei tarkoita, että vaikka asiantunteva lääkäri kirjoittaa tuota kuntoutustukea, että eläkeyhtiö tai Kela sen hyväksyy. Heillä kun on ne omat lääkärit jotka ovat niin äärimmäisen hyviä duunissaan, että pystyvät kuin selvännäkijät bongaamaan meidän jotka huijaamme vain sairastavamme. Nämä samaiset lääkärit kun kykenevät tekemään päätöksiä ilman, että edes potilasta koskaan tapaavat. On se jännä juttu.

Huomenna olisi sitten aika maksan ultraääneen ja verikokeisiin. Lääkärit eivät suostu uskomaan, että veriarvoni (sokeriarvot sun muut) ovat ihan kunnossa vaikka olen näinkin ylipainoinen :D No hyvähän se on, että tutkivat, ainakin tietää olevansa kunnossa. Tosin tuo maksan ultraääni tehdään nyt sen takia, että  maksa-arvot ovat nousseet pikkaisen ilman mitään näkyvää syytä lyhyen ajan sisällä. Todennäköisesti kyse on vain rasvamaksasta mikä nyt ei ole kovin kummoinen juttu, mutta hyvä tietysti ottaa selvää, ettei ole kyse jostain vakavasta.

Tänään söin muuten yhden toffeepalan! Sitä ne mielettömät himot tekevät. MUTTA se riitti se yksi pala :D Ei himota enää. Eli ei nyt mikään kovin paha repsahtaminen. Vähän inhottavalta tuntuu kun on ihan koko ajan sellainen pieni tyhjyyden tunne tuolla vatsassa jota näläksikin kutsutaan. Mutta kyllä sen kestää. Iltaisin jopa tuntuu jotenkin hyvältä se nälkä, se kun tietää tuloksia. Sitä vähän pelkään, kun kaikki nämä syömishäiriöt ovat aikalailla kytköksissä toisiinsa, ettei sitten tule ylilyöntejä tämän dieetin kanssa. Mutta eiköhän sitten kaverit viimeistään tule vähän puhumaan järkeä jos tässä itseään alkaa kuoliaaksi kuihduttaa. Syömishäiriöisellehän tämä Nutrilett dieetti ei tosiaan ole hyvä idea, mutta mitään muutakaan keinoa en ole keksinyt, eikä tuolla syömishäiriöpuolella ole oikein ollut mitään puheita laihtumisesta ja laihduttamisesta. Laihduttaminen nimittäin on vähän sellainen kielletty aihe, sitä kun ei saisi harrastaa. Ensimmäinen ja suurin sääntö syömishäiriöiselle on se, että laihduttaminen pitää lopettaa. Tuloksia haetaan elämäntapamuutoksella. Ja siis ihan seison täysin tuon asian takana mutta tässä sitä silti ollaan.

Minulla on muuten sinne syömishäiriöpuolellekin tuossa joulukuun alussa tapaaminen... TIEDÄN, että siellä ei tykätä tästä Nurtaamisesta mutta en tiedä onko sitä järkeä salatakaan. Pelkään myös vähän, että joku muu ryhmäläinen alkaa ottaa mallia minusta ja homma meneekin ihan metsään. Tosin aikuisia tässä ollaan joten jokainen on ihan itse vastuussa omista päätöksistään. Jos nyt olisi edes vähän hoikistunut siihen mennessä niin tuntisi saavuttaneensa ainakin jotakin :P

maanantai 12. marraskuuta 2012

Maha vetää vaikkei saisi...

On sitä nyt vietetty sitten isänpäivää oikein kunnolla :D Tuli syötyä liikaa, vaikka piti vain "vähän" maistaa. Minulla ei selkeästi toimi tämä, "otan vain pikkuisen". Sitten sitä on vain pakko jatkaa sitä syömistä, siinä ei auta kaikenmaailman itsehillinnätkään pätkän vertaa. Mutta onneksi sen pystyin pitämään, että päivän kokonais kalorisaldo ei ylittänyt 1500kcl. Eli päivä menee kategoriaan +-0, ei laskua muttei nousuakaan. Eiköhän sen yhden päivän voi nyt uhrata :) Huomasin myös, että vatsalaukku olisi kyllä vetänyt vaikka kuinka jos olisi antanut. Eli vatsalaukun pienentymistä ei ole ainakaan tapahtunut tämän viikon aikana. Innolla odotan seuraavaa perjantaita joka on punnituspäiväni, että kuinka paljon paino on tippunut.

Alkaa muutenkin nämä litkut kyllä kyllästyttää. Makeat menee vielä helposti kun ne on kylmiä ja saa vedettyä ihan vain suoraan. Taidan ostaa seuraavan satsin niitä enimmäkseen. Jotain suolaista pakko kyllä tottakai myös hankkia, ettei mene ihan makeaksi koko elämä :P Tänään päätin olla syömättä pussikeittoa ja otin iltaseksi kanafileen ja salaattia. Kaloreita tuli tuskin paljoa enempää kuin mitä pussikeitosta, mutta ai kun maistui hyvältä. Nyt kun vielä pääsisi näistä herkkuhimoista eroon olisi ihan jees. Onneksi himot ovat pysyneet sellaisena, että ne pystyy vielä vaientamaan. Etenkin kun saa ottaa sitten vaikka yhden makean patukan.

Ainoa erittäin inhottava "sivuoire" tässä ketoosissa on tämä kylmyys. Joudun käyttämään koko ajan tumppuja ja villasukkia ja vähintään kolmea paitaa. Nukkumaan mennessäkin pitää olla pyjama, villasukat ja tumput :D Ihan mahotonta! Eipä ole aikaisemmin tällaisestakaan joutunut kärsimään. Villasukkiakin alan yleensä käyttää sitten vasta kun ulkona näyttää kunnolla pakkas-asteita. Sukkiakin aloin käyttää ulkona vasta tuossa viikko sitten XD

Mahalle tämä kuuri tosin on tehnyt ihan hyvää. Yöllä ei tarvitse juosta veskissä ihan yhtä usein, ellen erehdy ottamaan sellaisen makian juoman, ne pitää ajoittaa aina aamulle ja päivälle. Ja tuo herkuttelupäivä ei vaikuttanut myöskään mitenkään mahaan. Mitä kyllä ihmettelen kun pelkäsin kovasti, että sen jälkeen tulee sellainen lahtausyö, ettei tosikaan.  Mutta ei, ihan hyvin meni :)
Eli ei muuta kuin hommat jatkuu niinkuin ennenkin. Jos nyt jotain kilojakin saisi pois vihdoin viimein :P

perjantai 9. marraskuuta 2012

Ei ne läskit sitten lätisseetkään...

Tulenpa nyt tännekin nurisemaan. Eli viisi päivää nyt tätä dieettiä pidetty yllä ja joka päivä kalorit jääneet aikalailla alle sen 700kcl. Mitoissa ei mitään eroa (lantionympärys olisi pienentynyt 4cm mutta voi olla tietysti mittausvirhe, muuta mitat kun ovat pysyneet ihan samana). Eli sellaista... Ei nyt hirveästi ehkä motivoi tämä dieetti kun ei sitä laihtumista ole tapahtunut edes tässä viidessä päivässä. Katsotaan nyt vielä ensi viikkoa ja jos ei mitään tapahdu niin sitten onpi aika turha koko hommaa edes jatkaa. Turha rääkätä itseään saamatta tuloksia aikaan. Ja vielä kun olen aika natsi itseäni kohtaan, että jätän viidennen aterian syömättä jos kalorit olisi menossa yli sen 700kcl, mutta kun ei niin ei.
Eli sellaista tänään. Kiitos ja hei.

keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Nutrilett vie mukanaan!

Minä kun muutkin!!!!
Eli nyt on jonkinlainen Nutrilett villitys kaveriporukassani joten itsekin päätin sitä kokeilla, utelias ja epätoivoinen kun olen! Tänään on kolmas päiväni kun syön vain Nutrilett tuotteita viisi krt. päivässä. Fiilis on erinomainen, tuntuu kuin olisi energiaa vaikka mihin! Kaverikin sanoi, että normaalisti olet kuin kivi joka hengittää ja nyt menen melkein jo maanisen puolelle XD Varmasti jotain  endorfiinien kerääntymistä kun kroppa näkee nälkää tms. Uskoisin, että tämä mania kyllä tästä tasoittuu ajan myötä. Itselläni olisi tarkoituksena syödä näitä Nutriletteja VÄHINTÄÄN kaksi viikkoa, ihan minimissään siis. Tahtoisin pystyä kahteen kuukauteen ja siihen pyrin, mutta jos homma alkaa kaatua (kroppa ei kestä tms. ) niin sitten lopetan tuon kahden viikon jälkeen. En kuitenkaan ihan hirveästi ala itseäni rääkkäämään.

Sen voin kertoa, että suklaa- ja mansikkajuomat ovat aikas äklöjä, mutta menevät  kun nopeasti vain vetäsee nassuun XD Niistä menee myös ikävästi maha sekaisin, eli puolen tunnin sisällä nauttimisesta tulee sitten uloskin. Nuo lämpimät keitot eivät ole kovin kummoisia nekään, mutta menettelevät, aika lailla saman makuisia kuin esim. kuumat kupit. Tuo hunger control smoothie on aivan ihana! Sitä voisi juoda vaikka kuinka paljon, valitettavasti vain hinta on sellainen, ettei siihen pidemmän päälle ole varaa ellei ole hyvätuloinen. Tuo pasta tuolla nurkassa on myös ihan ok, etenkin sitten kun alkaa nuo litkut tökkiä, ei mikään kummoinen mutta se pitää kyllä sitä nälkää vähän aikaa. Maapähkinäpatukka ei ole minun makuuni, mutta uskon, että jos maistaisin joitain toisia patukoita tykkäisin varmasti!


Lähtömitat ovat tällaiset:
Rinnanympärys 119cm
Vyötärönympärys 103cm
Persus, eli lantionympärys huikeat 134cm!

Vyötärön ja lantion välinen ero onkin aikamoinen, yli 30cm! Olen aina tiennyt, että minulla jonkinlainen vyötärö löytyy mutta huhhuh... Aikamoinen perse XD

Pakko kyllä sanoa, että minulla on melkein koko ajan nälkä vaikka syönkin tuon viitisen kertaa päivässä. Sinänsä se ei haittaa koska olen hyvin tottunut paastoaja, yleensähän syön ensimmäisen kerran vasta viiden kuuden maissa illalla... Aamupalasta tietoakaan :D Mutta toivon silti, että alkaisi kroppa vähän tottua tähän systeemiin ja se nälkä sieltä lähtisi pois ja edes vähän saisi sellaista kylläistä oloa. Saas nähdä miten akan käy. Mutta yllättävän helpolla tähän asti  mennyt ja 3-4 ensimmäistä päivää pitäisi olla ne vaikeimman. Eli olen aika positiivisella fiiliksellä.

Tein tänään myös (kun oli energiaa oikein kunnolla) vähän jo joululahjoja ihmisille :P Tässä kuvassa on siis heijastimet jotka olen tehnyt äidilleni ja siskontytölleni. Heistä kumpikaan ei lue blogiani, joten voin heidän lahjoistaan kirjoittaa vapaasti :D Tuonne taakse tulee varmaan jonkinlainen hakaneula systeemi jotta tuon saa takkiin kiinni. Toivottavasti kelpaavat.


torstai 1. marraskuuta 2012

Hitto kun ketuttaa!

Hengissä ollaan, mutta oli vähällä etten tällä kertaa hypännyt ikkunasta (tosin jos hyppäisin, niin taittaisin pahimmassa tapauksessa vain jalkani jos sitäkään, asumme toisessa kerroksessa, mutta ymmärrätte pointtini)! Löysin itseni vielä seistemän maissa aamulla ravaavan veskin lattian, pytyn ja sängyn väliä. Kivut oli ihan megalomaanisen naurettavat, eli siis hirveät.  Tuntui vähän siltä kuin koko alapää olisi nyljetty ja sitten päälle heitetty kuset. Ei kiva. Tropit tuntui vain pahentavan asiaa eikä mikään auttanut. Onneksi sain sitten tuossa seiskan jälkeen muutaman tunnin veskitauon ja nyt onkin jo vähän parempi olo, istumaan ei silti pysty kovin kauaa. Noh, ainakin sain mietittyä paljon joululahjoja ja nukkeja. Sitä yrittää mennä sellaiseen toiseen ulottuvuuteen jossa on vain hauskoja asioita, jotta kestää nuo kivut kun ei niistä eroonkaan pääse.

Aamulla ylläri olikin kiva kun meillä tehdään jonkinlaista putkien remppausta tms. ja vedet on tämän päivän poissa päältä... Avokkia odottaa kiva ylläri veskissä kun se tulee kotiin. Toivon, että vedet laitetaan päälle ennen sitä :D

Eniten ketuttaa kun piti lähteä kaverin luokse nukkejuttuja harrastelemaan eikä se nyt sitten onnistunut. Olisi ollut niin mukavaa tehdä noita nukkevaatteita viikonlopun tulevaa nukkemiittiä varten jonkun seurassa, mutta kun ei niin ei. Ehkä sitten huomenna. Pakko kyllä vähän jotain saada aikaiseksi kun kaksi pukua pitäisi valmistaa lauantaihin mennessä ja valmiina on vasta yhdestä puvusta puolet. Saa nähdä miten käy :)