torstai 4. joulukuuta 2014

Plääh

Taas olen ravannut avannehoitajalla pariin otteeseen ja eipä siellä nyt kukaan mitään uutta apua tähän tilanteeseen keksi.  Olen tullut allergiseksi nyt sille ainoalle laatalle jota voin käyttää, joten siihen avuksi kokeillaan nyt jotain ylimääräistä laattaa joka laitetaan ihon ja sen Pelicanin väliin... Ihan jees, etenkin kun nyt tuo systeemi pysyy paremmin kiinni tuossa navan kohdalla. Lisää sähläämistä tietysti niihin sidoksen vaihtoihin, mutta mitäs se muutama minuutti lisää kahteen tuntiin, ei tunnu missään ;)

Ja nyt niille, jota kiven kovaan väittää, että kyllä kyllä niitä laattoja on vaikka minkälaisia ja jokaiselle jotain löytyy niin sanon vain, että ei löydy. Voin käyttää vain ja ainoastaan Convexia koska avanteeni on sen verran matala, ettei normilaatta pysy siinä, vaikka sen nauloilla siihen vasaroisi. Ja koska laatta valikoima Convexeilla on jo alkujaankin aika rajoitettua, niin se, että voin haavojen takia käyttä vain pehmeää convexia. Suomeen tuodaan tasan yhtä oikeasti pehmeää convexia (ei, Dansacin "Pehmeä" convex ei ole oikeasti mikään pehmeä) eakinin Pelican. Saltsilla olisi pehmeitä convexeja peräti kolmea eri laatua, mutta niitä ei tuoda suomeen. Joka tapauksessa, tällä hetkellä on siis mahdollista käyttää vain ja ainoastaan tuota yhtä laattaa jolle olen tullut allergiseksi. Nyt pitää siis valita joko kutina ja ihottuma avanteen ympärillä, tai sitten hirveät invalidisoivat kivut ja vuotavat haavat. No valinta on aika helppo. Kärsin kutinat ja ihottumat, siihen kuitenkin toistaiseksi auttaa kortisoni voide, mutta saa nähdä kuinka pitkään.

Jos nämä haavat tästä koskaan pois lähtevät, niin voin kokeilla muitakin convexeja. Ongelmana on vain se, että avanteen yläreunassa oleva haava ei tule lähtemään pois ilman korjausleikkausta, jota kirurgin mielestä ei voida tehdä, koska siinä kohtaa avanne on ihon alla, eli iho kaistale on koko ajan kosketuksissa ulosteeseen (kirvelee ja sattuu muuten ihan kivasti). Joku jossain sivulla kommentoi, että kun leikkausturvotus lähtee niin voi olla, että avanne tulee esille paremmin. Ei tule. Se on niin syvällä ihon sisällä, että se pieni turvotus mitä siinä kohtaa vielä voi olla, ei vaikuta siihen niin paljoa, että sillä olisi loppupeleissä vaikutusta. Avannehoitaja sanoi, että laihduttaminen voisi auttaa, mutta siitäkään ei ole takuita, avanne kun on pesiytynyt sinne ihon alle, niin voi olla, että se pysyy siellä piilossa vaikka läskit lähtisi. Ja se laihduttaminenkaan ei ole mikään helppo juttu. Sitä on tässä nyt aktiivisesti jo kolmisen vuotta yritetty.

Tämä laatta itsessään häiritsee minua myös koko ajan ihan hirveästi. No siihen varmaan tottuu (ihminen kun tottuu mitä erikoisempiin asioihin) mutta se ajatus ei nyt tässä hetkessä auta. Tämä tuntuu siis siltä, kuin joku olisi laittanut paksun muovipalan pikaliimalla kiinni ihoon, jossa on haavoja. Joka kerta kun liikahtaa niin haavat repeilevät ja laatta tuntuu hyvin selvästi tässä vatsalla. Muutoin tämä pussittelu ei erityisemmin haittaa... Jos vain saisi toimivamman laatan, joka ei olisi mielessä joka hiton sekunti ja pääsisi näistä haavoista eroon ja vähän avannetta ylemmäs... Ei olisi niin paha. Aina kun lähtee kävelemään niin tämä avanteen yläosassa oleva haava tuntuu repeävän kun avanne laatan paino alkaa liikuttaa haavaa hieman alaspäin. Se ei ole kovin kiva tunne.

Ei tässä muuta, tilanne ei ole muuttunut muutoin, kuin että avanteen vieressä oleva haava on suurentunut ja alkanut kipuilla vielä enemmän kuin aikaisemmin. Että näin.


2 kommenttia:

 1. Voi ei ikävä kuulla.:( Toivottavasti menisi sun tilanne parempaan suuntaan. Olen itse tässä viime aikoina miettinyt ottaisinko avanteen, koska j-pussini ei ole oloani helpottanut yhtäään. Edelleen saa juosta vessassa koko ajan. Öitäkään ei saa kunnolla nukutuksi, kun pitää nousta vessaan koko ajan. Kaikki suunnitelmat saa perua.Mieli on virkeä ja tekisi mieli tehdä vaikka mitä, mutta kroppa pistää vastaan. Saa nähdä, mihin lääkärit mun kohdalla päätyvät. Itse olisin valmis ottamaan avanteen, vaikka heti. tulee mietittyä, että onko se sitten oikea ratkaisu. Ei tässä enää hirveästi vaihtoehtoja ole jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No.. Oman avanteeni perusteella en suosittele. Itse juoksin myös vessassa melkein koko ajan, jopa sen 50 krt vuorokaudessa. Joskus nukuin öitä veskin lattialla kun kamaa vain tulee ja tulee (tai siis makoilin sen pari minuuttia mitä kerkesin ennenkuin piti taas pytylle istua. Hirveät vatsakrampit melkein koko ajan ja ahtaumat vaivasivat tosi pahasti... Samat ongelmat on edelleen avanteen kanssa paitsi, että ulosteet tulee nyt pussiin johon liittyy sitten se ikuinen hemmetin hoitaminen, vaihtaminen ja pelleily (j-pussin kanssa riitti takamuksen rasvaaminen). Vatsakramppeja on edelleen ja juuri pari päivää sitten minulla oli ensimmäinen kauhea tukos, joten ei niistä ahtaumakivuistakaan eroon päässyt. Öisin on herätyskello soimassa tunnin välein, että tyhjennän pussin... Tähän vielä päälle ne kivut joita tuo avanne itsessään haavojen takia tuottaa. Kovasti joka puolelle hoetaan, että kyllä se helpommaksi muuttuu, mutta eipä nyt ole mitään edistystä tässä kolmen kuukauden aikana ollut että saa nyt nähdä.

   MUTTA tiedän, ja olen jutellut monien suomalaisten ja ulkomaalaisten kanssa jotka ovat vaihtaneet j-pussin avanteeksi ja ovat todella tyytyväisiä ja kuvaavat, että ovat elämänsä saaneet takaisin. Näiden tietojen perusteella itsekin leikkaukseen menin, joskin tietysti minun kohdalla nyt kävi miten kävi. Se ei toki tarkoita, etteikö suurimmalla osalla avanteesta ole todella suurta apua!

   Itselläkin vaihtoehdot oli aikalailla loppuun kulutettu, että piti vain valita kahdesta pahasta se vähemmän pahempi. Nyt tuntuu siltä, että tein väärän valinnan (tähän päädyin tosin enemmän rahan takia sillä j-pussilaisena ei ollut mitään mahdollisuuttaa saada enää kuntoutustukea ja ilman rahaa... Noh, suomessa on kovin vaikea elää) mutta ajan kanssa TOIVON, että jossain vaiheessa tulen vielä kirjoittamaan positiivisempiakin kokemuksia avanteen kera :)

   Poista