torstai 28. kesäkuuta 2012

Manaatin tie surkeuksiin vie...

Tiedossa kiroilua jos olet alaikäinen tai herkkä ihminen, hyppää kiroiluden ohi :D

Voihan vittuperkelesaatanahelvettimulkkeperkele!!!! Noniin jo helpotti (ei kyllä oikeasti).

Soitin justiinsa sinne Varmalle joka on nyt kahteen kertaan evännyt kuntoutustuen elokuulle asti ja napsaissut aina vain yhden kuukauden siihen tukiaikaa. Tämän ne tekivät myös viimeksi kun tuon Verven (joku  kuntoutushuijausmikäliesysteemi) kanssa asioin toukokuun lopussa. Sain kuntoutustukea siis vain kesäkuun loppuun. Jotenkin Varmalla kait kuviteltiin, että heille riittää se alle kuukausi sitten tehdä tätä jatkopäätöstä kun eivät voineet suoraan pistää tukea elokuulle asti (tai ede heinäkuulle). Nyt sitten soitin Varmalle ja kyselin ovatko paperit saapuneet ja missä vaiheessa tuen prosessoiminen nyt on. Paperit ovat saapuneet, mutta niitä ei ole vielä otettu käsittelyyn. Sanoin sitten, että oletan nyt, että päätös tulee sitten 1. päivään mennessä kun he ovat itse sen näin ajoittaneet.  Eipä sanonut virkailija tähän oikein mitään kummoisempaa vaan kuunteli kiltisti valittamiseni tästä touhusta.

Jostain syystä myös minulle sattuu aina sellaiset ihmiset tuonne puhelimeen jotka jo vastatessaan kuulostavat siltä, että olisivat mielummin tulisuihkussa kun kyseisessä duunissa. Sain tietää, että paperit ovat tosiaan perillä, sekä lääkärinlausunto, että Verven oma sepustus. Mutta ei ole tietoa siitä koska asiakirjat otetaan käsittelyyn. Olisi varmaan pitänyt vielä sanoa, että minulle menee sairaalalasku perintään 02.07 jälkeen... On muuten hienoa tietää, että luottotiedot voivat olla vaarassa sen takia, ettei eläkkeen vuoksi ole ollut varaa maksaa. No minullahan ei nyt todellista vaaraa ole, koska voin pyytää toki miestä auttamaan sen verran. Mutta tuli vain mieleen, että kaikilla ei ole sitä miestä tai perhettä jolta pyytää apua...

Sitten sain soittoajan tälle päivälle myöskin psykiatrille koska haluan lopettaa Triptyl lääkkeen jonka takia koen lihonneeni viimeisen kahden vuoden aikana tasaisesti ja pikkuhiljaa. Nyt olisi tärkeää saada tuo paino ainakin pysymään tässä, ettei missään nimessä tulisi enää liikaa kiloja. Psykiatrikin sanoi, kerrottuani, että painan ainakin reilut 100 kiloa, että kyseessä ei tosiaan ole mikään pieni ylipaino, että on senkin takia hyvä tosiaan miettiä tätä lääkitystä. Ainoa huonopuoli tässä on toki se, että Triptyl auttaa sekä kipuihin, unensaantiin sekä masennukseen. Noh, päätimme lekurin kanssa, että aloitan Ketipinorin nimisen lääkityksen. Toivon, ettei siihen liity tätä painonnousua. Muistelisin kyllä jossain kuulleeni, että tämäkin lääke vaikuttaa painoon. Eikö pirulauta löytyisi masennus/uni/kipu lääkettä joka pudottaisi painoa??? Veisi ruokahalua pois!!! Sellaista tänne kiitos!!!
TUon Ketipinorinin avulla pitäisi saada nukuttua hyvin, mutta kipuiluun se ei vaikuta mitenkään. Masennukseenkin vasta kun sitä alkaa syödä kunnon suuria määriä. Lääkäri myös varoitti, että tuo kyseinen lääke saattaa myös nukuttaa liikaa. Täytyy sanoa miehelle, että sitten kertoo jos hänen mielestään nukun enemmän kuin normaalisti.
Manaatti

Olen sen verran pinnallinen ihminen, että toivon nyt vain jotta tuo paino tuosta alkaisi tippua, tai EDES pysyisi tässä missä nyt olen. Vielä tässä suht ihmiseltä näytetään, mutta parikymmentä kiloa lisää niin minua ei erota manaatista. Ja toki ihmisenä jolle kauneus, vaatteet jne. ovat aina olleet tärkeitä asioita (kauneus siis esim. vaatteita, kenkiä ja tyyliä ajatellen, ihmisenä kun en ole koskaan mikään suuren luokan kaunotar ollut) ja jotenkin olen onnistunut tämän painon nousun myötä kokonaan hävittämään sen osan itsestäni. Ennen nautin pukeutumisesta ja kuvien ottamisesta itsestäni. Nykyään minä olen vaihtunut nukkeihin. Käytän siis kaiken aikani nukkejeni koristamiseen ja kuvaamiseen. Itseäni kun en kameran eteen kehtaa viedä. Menee vielä linssi rikki :D
Mutta jokatapauksessa... Toivoin tosiaan, että tämä lääkkeen vaihto auttaa edes jotenkin tähän paino-asiaan ja tekee kuitenkin unesta vähän rauhallisempaa.
Saas nähdä miten akan käy!

EDIT: kävinpä stalkkaamassa tuota Ketipinorin lääkettä joka on muuten tarkoitettu skitsofreniaan sekä bipolaareilla manian hoitamiseen... Ja haittavaikutukinsa kivasti:

"Yleiset haittavaikutukset (harvemmalla kuin yhdellä 10:stä): veren valkosolumäärän väheneminen, nopea syke, suun kuivuminen, ummetus, ruuansulatushäiriöt, heikotus, käsien tai jalkojen turvotus, painonnousu, pyörtyminen, nenän tukkoisuus, alhainen verenpaine pystyasennossa, mistä voi aiheutua huimausta ja heikotusta, verensokeritason kohoaminen."

No miten en yllättynyt... Onko oikeasti mahdotonta löytää lääkettä joka EI lihottaisi...

1 kommentti:

  1. Satunpa tietämään Ketipinorista, koska siskoni käyttää lääkettä. Ketipinor on siskon mielestä ollut niitä parhaita lääkkeitä, joita hän on saanut myös masennuksen ja kaksisuunt. mielialahäiriön hoitoon. Ketipinorin ei tietääkseni pitäisi nostaa painoakaan.

    VastaaPoista