maanantai 16. syyskuuta 2013

Ruoka runtelee

On se jännä miten ihminen voi olla tyhmä... Vai onko nyt kyse tyhmyydestä vai mistä, mutta minulla on paljon tiettyja ruoka-aineita joita EN saisi syödä koska vatsa ei tykkää. Toinen on se, että en saisi syödä kovin paljoa kerralla, koska vatsa ei tykkää. Mutta mitä minä teen? Päivästä toiseen syön niitä juttuja joita EI pitäisi syödä ja vedän vielä ihan liikaa. Tällä hetkellä minulla on hirveä hiilarihimo josta pitäisi ehdottomasti päästä eroon, sekä vatsan, että laihdutuksen vuoksi. Saatan vetää 150g pastaa kerralla pelkän ketsupin ja oivariinin kera. Sitten vietänkin seuraavat 5-8h veskissä istuen. Eikä pasta edes ole se pahin. Kävin ystävän kanssa syömässä Santa Fe'ssä tässä yksi päivä ja vedin siellä nachoja (oli muuten sairaan herkullista!!). Istuin sitten loppuillan vessassa paskomassa verta. Kyllä, verta! Ja silti, en olisi vaihtanut tuota nacho lautasellista mihinkään IT WAS WORTH IT! Eli selkeästi ei ole ihan kaikki muumit laaksossa.

Se nautinto mitä ruoasta saa on niin paljon suurempi kuin se tuska mikä siitä seuraa. Tai niin sitä ainakin miettii samalla kun vetää kiellettyjä ruokia nassuunsa. Muutaman tunnin kuluttua veskissä voikin ajatukset olla hyvinkin erilaiset. Miksi TAAS järjestin itseni tähän jamaan? Eikä ole kyse siitä, etten olisi tietoinen asiasta, en vain pysty olemaan syömättä ruokia, jotka tuottavat minulle sitä suurinta mielihyvää. Pystyn olemaan kyllä täysin ruoatta, se ei ole ongelma. Voin olla vaikka 3 pv syömättä mutta ongelmat tulevat eteen siinä vaiheessa kun pitäisi syödä, mutta vain sallittuja aineita ja niitäkin vähän kerrallaan. Ei onnistu, ei vain onnistu! Tiedän, että kyse on jostain paljon pahemmasta kuin vain itsehillinnästä. Itsehillintää kyllä on, mutta se pakottava tarve saada sitä ruokaa sisuksiinsa on vain niin jumalattoman hirvittävä ja suuri, että jos ei saa sitä pastaa tungettua tarpeeksi nopeasti sisuksiinsa niin tuntuu siltä kuin koko maailma räjähtäisi juuri sillä hetkellä.

Ongelmallisintahan tässä on se, että vatsani sietää hyvin harvoja asioita. Voisin oikeastaan syödä vain ja ainostaan punaista lihaa, kanaa ja kauraa. Mutta moisella ruokavaliolla ei kovin pitkälle pötkitä. Kasvikset ja tärkkelys ovat niitä pahimpia, samoin kuin suuret määrät hiilaireita. Kasviksissa (ja hedelmissä) on se huonopuoli, että ahtaumani takia niistä menee suoli tukkoon helposti (ja se jos mikä on muuten kivuliasta) ja vaikka soseuttaisin tai höyryttäisin ne niin kama tulee ulos puolentunnin kuluttua siitä kun se on mennyt sisälle. Eli meikäläinen istuu pytyllä hyvässä lykyssä seuraavat pari tuntia. Ongelmallista on myös se, että VIHAAN kypsennettyjä kasviksia, raakoina monet vielä menevät. Mutta kypsennettynä ne eivät maistu ollenkaan (eikä ole ollut puutetta kokeilemisesta). Ainoastaan paraskaali ja kukkakaali menee alas, mutta kaali kuin kaali ei ole koskaan kovin hyvä idea vatsan kannalta.

Noh vali vali. Ruoka on suuri ongelma minulle kaikin puolin ja ollut sitä jo vuosikausia. En yhtään ihmettele, että minulle on kehittynyt syömishäiriö, enkä sitäkään, että kroppa ei kestä syömisiäni. Paska nakki (mmm peruna ja nakkikastike...).

3 kommenttia:

 1. Hehe, en tiedä oliko typo vai tarkoituksellinen, mutta nauroin "paraskaalille" :-D On se kyllä parasta ettei siinä mitään

  "Pystyn olemaan kyllä täysin ruoatta, se ei ole ongelma. Voin olla vaikka 3 pv syömättä mutta ongelmat tulevat eteen siinä vaiheessa kun pitäisi syödä, mutta vain sallittuja aineita ja niitäkin vähän kerrallaan"
  En oo oikeestaan ennen tätä tajunnut, mutta oon aikalailla samanlainen. Mulle ei tuu onneksi fyysisiä ongelmia (no oksut, mutta muuten), mutta kokonaan ruoatta oleminen on paljon helpompaa kuin se, että yrittää syödä järkevästi. Kiitos tästä oivalluksesta!

  Toivottavasti asiat järjestyy, omat sekä suloisen koiruutesi :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja siis lisään tähän vielä, että mulla ei oo tiettyjen ruoka-aineiden kanssa ongelmia muuten kuin henkisellä tasolla, sulla vissiin ihan muutenkin. Verisessiot ei kuulosta kovin hyvältä :/

   Poista
  2. Joo minulla tosiaan ei tuo vatsa/suolisto kestä monia ruoka-aineita, joten siksi pitää olla tosi tarkkana (tai siis pitäisi...). Tuohan on monille syömishäisiöisille sama, että voi olla täysin syömättä mutta kun pitäisi osata syödä kohtuudella ja fiksusti, niin siinä on se suurin ongelma. Itse katson, että kyseessä on siis jokin paljon vaikeampi asia kuin vain itsehillinnän puute, koska paraskaan itsehillintä ei auta kun ruokahimo iskee.

   Ja olen kaveripiirissä kuuluisa kirotusvireideni takia XD Mutta paraskaalista ainakin tajuaa heti mitä on tarkoitettu :D

   Poista