sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Flunssa iskee


Olen ollut nyt flunssassa jo viikon verran. Viimeksi sairastin flunssaa viisi vuotta sitten, joten kyseessä ei ole kovin yleinen vieras. Viikon kestänyt flunssa on jo vienyt minusta kaikki mehut. Olen nukkunut viimeiset 3-4 yötä veskissä (en enää edes muista kuinka monta yötä tässä on painittu) koska yskiessä ja pärskiessä housuun saattaa lirahtaa ties mitä. Elimistöni reagoi muutenkin nopeasti mihin tahansa pieneenkin pöpöön niin, että pukkaa ripulia ennätyksellisen määrän syömisistä riippumatta. Eli makaan yöt vessan lattialla ja kömmin kymmenen minuutin välein pytylle. Voin myös kertoa, että sappinen syövyttävä neste joa valmiiksi rikkinäisellä suolella ja peräaukolla on äärimmäisen mukava kokemus. Moista kipua harvoin tapaa. Sitten vain takaisin lattialle kouristelemaan sikiö asennossa.

Jostain kumman syystä tunnun tarvitsevan silti todella vähän unta... Toisaalta olen maannut kaiket päivät vain sohvalle pidellen vuorotellen päätä ja vuorotellen vatsaa, joten siihen ei hirveästi tarvita energiaa. Mutta silti ihmettelen, etten ole nukkunut viimeiseen 3-4 yöhön kuin pari tuntia yössä ja silti en pysty nukkumaan päiväunia. Osittain johtuu varmaan siitä, että olen koko ajan kovassa kuumeessa ja päässä suhisee siihen malliin, etten aina ole varma olenko hereillä vai unessa. Mutta sen tiedän, että joudun makaamaan kokoajan pyyhkeen päällä vahinkojen välttämiseksi.

Sekin herättää ihmetystä, että flunssani on nyt kestänyt jo viikon, yleensä se on mennyt minulla ohitse kolmessa päivässä, etenki jos siihen on liittynyt kuumetta. Nyt vain tuntuu pahenevan päivä päivältä. Ainoa miten jaksan on se, että hoen itselleni huomisen olevan varmasti parempi päivä. No, odotan innolla sitä parempaa huomista, toistaiseksi sitä ei ole tullut.

Mutta eteenpäin vain. Onneksi en ole töissä, sairausloman saaminen yli viikoksi flunssan takia voisi olla työn takana. Saa antaa vinkkejä flunssasta selviämiseen... Joskin flunssaan ei taida mitään kovin kummoisia kotikonsteja olla. Ensi viikolla lekurille jos vielä pitkään jatkuu (jos saisi vaikka jotain muuta apua kuin kehoituksen ostaa Buranaa...).

2 kommenttia:

  1. Oho, aikamoinen pöpö tarttunut. :/ Toivottavasti paranet pian

    VastaaPoista
  2. Voi sua. :-/ Oiskohan niin, että autoimmuunisairauden kanssa tollanen influenssa saattaa kestää pidempään kun "terveellä" ihmisellä...? Mulla ainakin edellinen flunssa kesti pitkälle yli viikon. Lämpöä oli vaan alussa, mutta kipeä ja heikko olo jatkui kuitenkin viikon verran senjälkeen kun lämpöä ei enää ollut.

    Ja meikäläisellä on vähän sama ongelma ton ripulin kanssa... Tuntuu että reumaan sairastumisen jälkeen kroppa reagoi kaikkeen vähänkin normaalista poikkeavaan ripulilla. Oli se sitten flunssa tai vähän raskaampi liikunta. Sulla tosin ymmärettävästä syystä noi suolisto-ongelmat on monta kertaa pahempia kuin mulla, mutta ymmärrän kuitenkin hyvin miltä se tuntuu.

    Paranemisia murunen. <3

    VastaaPoista