lauantai 16. marraskuuta 2013

Miten suomessa ihmisten kohtelu voi olla näin epäreilua?!?!

Sain tietää, että henkilö jolla on sama sairaus kuin minulla (j-pussitulehdus) on onnistunut saamaan pysyvän sairaseläkkeen. Aivan mahtavaa toki hänen kannaltaan (ehkä meillä muillakin jotain toivoa?) mutta ihmettelen suuresti, että miten voi olla mahdollista, että toinen saa pysyvän sairaseläkkeen ja toinen ei pääse edes kuntoutustuelle vaikka sama sairaus? Olen raivoissani! Vihainen, surullinen, vittuuntunut, ahdistunut ja niin helvetin kateellinen. Se ei toki mitenkään kohdistu minnekään muualle kuin yhteiskunnan epäarvoisuuteen ja eläkeyhtiöiden naurettavaan pelleilyyn ja ihmisten elämillä pelaamiseen.  Ja ihmettelen vähän lääkäreitänikin, joiden mielestä minulla ei ole mitään mahdollisuuksia edes hakea sairaseläkettä koska "saattaa olla" että avanne voisi auttaa asiaa. Eli minua painostetaan/pakotetaan ottamaan avanne, jotta voisin saada rahaa,  mikä onkin sitten ihan oma vääryytensä. Miten voi olla, että jotain toista samassa tilanteessa olevaa ei siihen painosteta vaan hän saa pitää j-pussinsa?

Onhan se niin, että suomessa ihmiset jotka haluaisivat olla työelämässä ja siihen pystyisivätkin pienen avun ja tuen kanssa pistetään ilman heiltä kysymättä sairaseläkkeelle ja sitten me jotka oikeasti sille sairaseläkkeelle haluaisimme sivuutetaan kokonaan ja heitetään vain jonnekin työkkärin ja sossun välille selviytymään. Odotetaan, että kyllä se sieltä vielä nousee kun ei vain anneta sille sitä tukea. Masennustakin tässä pitäisi kovasti hoitaa tilanteessa, jossa rahan tulosta ei ole mitään tietoa eikä varmuutta ja siitä joutuu taistelemaan koko ajan. Jep, auttaa hyvin.

No joo... Maailma on epäreilu, sen kanssa pitää vain oppia elämään. Ei vain jaksaisi koko loppuelämäänsä taistella oman olemassaolonsa ja elämänsä puolesta sekä fyysisesti, henkisesti ja vielä taloudellisestikin. Missä vaiheessa sitä tässä parantua kerkeäisi?!?!

Haista elämä vittu!

(mainitaan nyt vielä, että sain juuri tänään tiedon sieltä mikälie valitussysteemi nyt olikaan nimeltään, että valitukseni ei ole mennyt läpi ja seuraava etappi onkin sitten hovioikeus jonne minulla on kuukausi aikaa laittaa paperit menemään, että mukavaa joulun odotusta)

1 kommentti: