maanantai 20. tammikuuta 2014

Lääkärikuulumisia

Sainkin tänään Gastrolla piikillä D-vitamiinia seuraavan 6kk tarpeisiin. Piikki uusitaan kun menen taas syksyllä lääkärille uudestaan. Ihmettelen, ettei moista piikkiä ole jo aikaisemmin annettu kun kerran minulla nuo D-vitamiinit on olleet todella huonot jo pitkään. Mutta nyt oli kuulemma pelko jo siitä, että saan osteoporoosin, jos ei saada vitamiinia turvalliselle tasolle. No, eipähän tarvitse sitä murehtia sen enempää.

Juteltiin myös näistä avanne asioista ja siitä Kockin pussista. Istuin lekurilla yhteensä 50min!!! Ja keskusteltiin kaikesta mahdollisesta (ja vähän mahdottomastakin). Aina välillä tulee kyllä näitä tulevaisuuden gurulääkäreitä vastaan (toisinaan taas joutuu tyytymään niihin "ei niin hyviin" lääkäreihin). Ensimmäistä kertaa myös tämä lääkäri kuunteli oikeasti syyn sille, miksen halua avannetta. Ja hän sanoi ymmärtävänsä tilanteeni ja ajatukseni hyvin kun ajattelee kokemuksiani avanteen kanssa. Juttelimme myös siitä, että jos se avanne joskus tulisi, niin vaikka olisi kyseessä vakituinen avanne niin minulla tulisi varmasti sen kanssa olemaan edelleen samoja ongelmia kuin aikaisemminkin. Keskusteltiin myös siitä, miten paljon avanne-asiat ovat muuttuneet siitä kun minulla sellainen viimeksi oli. Tultiin siihen tulokseen, että minun ongelmiani ajatellen, ei muutosta ole kovin paljoa tullut. Mutta jokatapauksessa, kerrankin joku kuunteli minua oikeasti, eikä vain kehunut kuinka elämäni muuttuisi huimasti paremmaksi avanteen kanssa. Lääkäri myös totesi, että tuskin se avanne olisi paljoa parempi vaihtoehto, mutta vessassa ravaamista varmaan ainakin rajoittaisi jonkun verran. Entisten kipujen tilalle tulisi sitten uudet, mutta veski juoksun uskoisi helpottavan. No valitettavasti se vessajuoksu ei ole se ainoa ongelma, joten pysyn edelleen kannassani.

Keskustelimme myös tuosta Kockin pussista ja mahdollisuudesta, että sen voisi muuntaa täällä kotosuomessa tuoksi Bartlettin ileostomaksi. Kysymys olikin sitten se, että haluanko oikeasti olla ensimmäinen kenelle moista yritettäisiin. Sanoin, että jos on edes pienen pieni mahdollisuus, että elämä paranisi tästä sen avulla, niin olen valmis mihin vain. Toki jos Kocin pussi ei toimi, niin ainoa vaihtoehto on se avanne, mutta ainakin olen saanut vähän lisäaikaa elämälle ja tehnyt kaikkeni. Sitten voi luovuttaa ilman jossitteluja. Ainoa mutta tässä on se, että lääkäri ei ihan ollut varma, tehdäänkö noita Kockin pusseja/rakkoja vielä... Se jää siis edelleen nähtäväksi maaliskuuhun asti jolloin minulla on tähystys ja tapaaminen kirurgin kanssa. Sitten vain toivotaan, että kyseessä on vielä se oikea kirurgi (tosin viimeiset 3 vuotta minut on tähystänyt aina sama kirurgi).

Mutta nyt ainakin lyhyelle Gastrolistalleni pääsi taas uusi nimi :D Niin ja tekemäni B-todistuskin oli kuulemma oikein hyvä ja otettiin kiitollisuudella vastaan. Lääkäri lupasi hoitaa asian niin, että saan tällä kertaa paremman B-todistuksen jossa on oikeasti kerrottu kaikki tarpeelliset asiat. Sitä odotellessa, toivottavasti nyt tulee jotain muuta kuin "viitaten edelliseen". On sitten ihan eriasia onko tuolla todistuksella mitään merkitystä siellä vakuutusoikeudessa, mutta nyt siihen ainakin lääkäri lisää, että keskustelu kirurgin kanssa tulee olemaan leikkauksia koskien silloin ja silloin. Ehkä sillä kuntoutustuki taas lohkeaa... Ehkä ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti