keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Terveellisempi elämä alkakoon.

Ai että. Nyt se sitten alkaa taas tämä laihduttaminen oikein tosissaan. Jos nyt joku ei siis vielä tiedä, niin olen laihduttanut viime vuonna -35kg ja olen tässä viimeiset pari kuukautta pitänyt laihdutustaukoa ja tyytynyt olemaan viimeisimmässä painossa joka on nyt 85.9kg eli tässä parin kuukauden aikana on tullut tuo 900g takaisin painoa. Mutta se lähtee varmasti nopeasti pois ja oli odotettavissakin, että kun alkaa yhtäkkiä syömään kunnolla, niin toki painoa tulee hieman takaisin. Mutta nyt se tosiaan alkaa taas koko homma alusta :)

Tavoitteena olisi tälle vuodelle pudottaa sellaiset 15 kg (tietysti mahdollisimman nopeasti! :D) eli huimasti vähemmän kuin viime vuonna. 20kg pudotus on ihan maksimi, siitä pidemmälle en halua mennä. Tavoitteena on siis painaa 70kg, mutta jos menee 65kg niin ok, mutta siitä enempää en halua läskeistäni luopua, en näyttäisi enää viehättävältä tuota hoikemmassa kunnossa.

Viime vuonna aloitin tammikuussa superliikkumisen, eli aloin harrastaa liikuntaa jopa 12h viikossa (mikä on TODELLA paljon ihmiselle, joka ei oikeasti ole liikkunut koskaan melkein yhtään erinäisiä liikunnallisia pikkuspurtteja lukuunottamatta). Homma menikin vähän liian pitkälle ja vieläkin korjailen kremppoja joita kropalleni aiheutin ja stressi ja ahdistus olivat ihan älyttömiä. Samalla syömisetkin meni ihan naurettavaksi ja ihmettelin, miksei paino laske  nopeammin kun en syö melkein mitään ja liikun älyttömästi... No duh, homma ei vain toimi niin.

Nyt olisi aikomuksena aloittaa siis liikkumaan vaikkapa sellaiset 5-6 h viikossa ilman hirveää stressiä sen liikunnan suhteen. Koska se mitä tässä on opittu on, että liikunta kun ei valitettavasti laihduta, niin sitä on turha rääkätä itseään kuoleman partaalle moisen takia. Tässä siis toinen tavoitteistani.
Kolmas tavoite olisi alkaa syömään terveellisemmin. Laihduttaessani olen syönyt epäterveellisemmin kuin koskaan. Lasken kaloreita mikä tarkoittaa sitä, että syön mitä mieleni tekevi, kunhan kalorit pysyvät hyvissä kantimissa. Joten syön siis suklaata, sipsejä, herkkuja, ja vähän jotain ruokaakin silloin tällöin. Nyt pitäisi saada vähennettyä herkutteluita, hiilareita ja lisättyä niitä oikeita ruokia sinne päivään. Tämä on tärkeää siitäkin syystä, että nyt on aika aloittaa sitten se kiinteytys oikein todenteolla, ja siihen ei ainakaan auta kaikenlaisen roskaruoan puputtaminen.

Tuosta kiinteytymisestä ja roikkuvista alleista sun muista teenkin muistaessani ihan oman postauksen :D Ah tämä laihtuminen on siinä mielessä persiiksestä, etten tiedä kumpi on pahempaa. Olla vain rehellisesti lihava, mutta suht timmillä kropalla vai olla hoikempi, suunilleen normaalipainoinen mutta roikkuva löllykkä... Kas siinä pulma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti