sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Turhaa höpinää

Väsymys on kova. Ollut jo pitkään. En tiedä mistä moinen johtuu, saatan nukkua 16 tuntia jos minun annetaan nukkua. Toki juoksen veskissä ison osan yöstä, mutta yleensä 12h on riittänyt siihen, että olen saanut pidettyä itseni päivän hereillä. Nyt ei tunnu edes tuo 16 h riittävän... On väsyttävää olla koko ajan väsynyt. Ei jaksa tehdä mitään, mennä minnekään ja kaikki maistuu puulta ja kaikkeen on vain pakotettava itsensä, jopa niihin mukaviin juttuihin.

Kävin tässä kyllä laivalla ystävien kanssa viime viikonlopulla su-ma. Oli oikein mukavaa, joskin se laivallakaan käyminen ei enää ole samanlaista kuin silloin nuorempana, eikä sen tarvitsekaan olla! Ennen parasta oli se, että sai juoda drinksuja ja katsella miehiä samalla kun pyöritteli itseään tanssilattialla. Nyt on drinksut muuttuneet buffetiksi ja miesten katseleminen kavereiden kanssa jutteluksi :D Tanssilattialla tosin vielä tykkään pyörähdellä. Mutta sitä se ikä teettää. Ja siis älkää käsittäkö väärin, en ole mitenkään pettynyt tähän muutokseen vaan nautin nyt vain erilaisista asioista kuin silloin ennen.

Koko risteilyn ajan tunsin itseni kyllä rumaksi ankanpoikaseksi joka on kanssa sisariaan lihavamapi ja vain odottaa sitä kun saisi muuttua joutseneksi (tietämättä, että onkin ihan vain normaali ja ruma ankanpoikanen, ei potentiaalinen joutsen). Mutta yritän vain tulla senkin asian kanssa toimeen, ei siinä muu auta. Turha sitä on kait loppuelämäänsä surra omaa ulkonäköään kun ei kuitenkaan kovin ratkaisevasti ole mihinkään vaikuttanut. On minulla silti mies, koulutus ja olisi ollut ihan hyvä tulevaisuus ilman tätä sairautta, ja sillä nyt ei ole mitään tekemistä ulkoisen habituksen kanssa.

Vähän harmittaa etten laivalta ottanut yhtäkään sellaista kuvaa jonka voisi tänne blogiin laittaa. Tuli kuvattua vain itseä ja kavereita :D Edes buffettiin en tajunnut kameraa ottaa mukaan. Mikäs sen hauskempaa kuin katsella syödystä ruoasta kuvia :P Tarkoituksena oli ottaa kuva itsestäni uudessa kotelomaisessa mekossa, mutta kuvat nähtyäni en kehtaa niitä tänne laittaa. Outoa kyllä sain parilta naiselta kehuja sekä mekostani, että kengistäni (ja pöllökaulakorustani!) mitä ei ole kyllä KOSKAAN aikaisemmin tapahtunut. Siis koskaan ei ole kukaan nainen kehunut vaatteitani :D En sitten tiedä onko se hyvä vai huono asia... Ehkä vieraat naiset kehuvat toisiaan säälistä?

 Nyt vain odottelen seuraavaa lääkärireissua ja sitä mitä lekuri sanoo tuohon aikaisemmin mainitsemaani Kockin rakko ehdotukseen... Olen ehkä jo liikaakin laittanut toiveitani moiseen leikkaukseen, mutta se voisi olla elämän (ei hengen, mutta elämisen arvoisen elämän) pelastava juttu onnistuessaan. Eli ei mitään ihan pieniä asioita nämä.

7 kommenttia:

 1. Nyt vähän rotia siihen ajattelutapaan itsestä. Olet meistä se hoikin ja ajattelet olevasi lihavin, kamoon hei :D

  Mulla on ollut tosi paljon väsymystä viime kuukausina johtuen ihan vaan siitä että aurinko ei paista, on aamusta iltaan hämärää ja pimeyttä. Ei huvita tehdä mitään muuta kuin nukkua ja olla vaan. (Nukuttiin miehen kans viime yönä 12 tuntia joka on miehellekin ihan uus ennätys). Tsemppiä siihen omakuvan kehittelemiseen, toivottavasti hyväksyt itsesi vielä joskus sen painoisena kuin oikeesti olet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla yleensä se väsymys on pienempää talvisin kuin muulloin, eli talvi piristää. Mutta nyt veikkaan, että kaiken stressin ja ahdistuksen vuoksi tuo nukkuminen on jotenkin paljon hankalampaa ja siksi sitten olen myös väsyneempi. Tosin ainahan olen väsynyt, että mitäs nyt pieni lisäväsymys tähän enää :P

   Poista
 2. Sama täällä, väsymys vaivaa. Tosin mulla se tuntuu vaivaavan aina. Ja vaivaa arkiaskareita, työelämää ja niitä kivojakin juttuja. Mä en edes enää jaksa laivalla valvoa :)! Tai jos valvon, niin aamulla ei meinaa jaksaa nousta. Ja yleensäkin helpointa on viettää kivaa aikaa kotona, kun ei sitä jaksa lähteä minnekään... No leffaan joskus :). Ai niin, mulla on muuten sama sairauskin kun sulla ja se oikeasti väsyttää! Varsinkin nuo vessakäynnit, jota sullakin taitaa olla melkoisen monta päivässä/yössä.

  Siis blogia seuranneena tiedän sun laihtuneen todella paljon ja arvaa mitä – se on suuren suuri saavutus ja todella hieno juttu! Onneksi olkoon siitä! Tiedän, että CUkin pistää aineenvaihduntaa uusiksi, joten ei se ole ollenkaan helppoa ja silti olet onnistunut! Varmasti ne naiset kehuivat sinua ihan syystä – kyllä mä luulen, että silloin kehutaan kun on aihetta :). Me muut näemme varmasti ihan eri ihmisen kuin sinä, koita sinäkin nähdä se kauneus, mikä sinussa on – muut varmasti sen jo näkevät :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin tosiaan se väsymys vaivaa aina ja koko ajan (jännä silti, että se ei koskaan ole lääkärien mielestä itse Colitiksen aiheuttamaa, vaan johtuu jostain muusta...). Mikä on ihan ymmärrettävääkin kun suurin osa yöstä menee veskissä huidellessa. Aina on vähän sellainen fiilis, ettei mitään halua tehdä eikä kotoa poistua ollenkaan (kaupassakin käyminen on aina sitä samaa tuskaa vaikka sekin on tuossa melkein vieressä). Mutta minkä sitä tekee kun elämä jatkuu, vaikka itse onkin ihan omissa väsymyksen aallokoissa. Pakko vain jaksaa edes jotakin.

   Tuo laihtuminen on kyllä niin kinkkinen juttu itselle, että en ole ihan varma onko se loppupeleissä tehnyt elämästä yhtään parempaa, lisännyt vain stressiä jne :D Toki terveydenkannalta edullisempaa, että olen hoikempi. Jos sen itsetunnon vielä jostain onnistuisi kaivamaan, niin olisi aika hyvä juttu :)

   Poista
 3. Minä, sinä ja varmaan kaikki muutkin kroonisesti sairaat ihmiset kyllä tietävät sen, ettei väsymys johdu pelkästään lääkkeistä, vessaravista tms. Kyllä osansa tekee ihan se pelkkä sairauskin, vaikkei kaikki lääkärit sitä aina usko. Mutta tuo vessaravi, huh – sitä ei uskoisi miten paljon ihan oikeasti se kysyy voimia!

  Ja heh, joskus mun terveet tutut ei ollenkaan osaa käsittää edes, miten vaikeaa joskus on joku kauppareissukin :). Kun ensin sitä pitää ravata vessassa niin, että suoli on tyhjä. Sitten pitää kipittää kaupaan kiireessä ja silti matkalla miettii usein vatsan kipristellessä, että "käännynkö takaisin kotiin vai jatkanko matkaa, kumpaan on lyhyempi matka"? Ja plussaa siitä, jos kaupassa on siis vessa.

  Kyllä se itsetunto varmaan vähitellen tulee mukaan kuvioihin, mutta ei käskemällä. Mutta omia virheitään miettiessä voi ajatella asian niin, että ei kukaan kiinnitä huomioita sinun virheisiisi – sille me kaikki mietimme aina vain omia virheitämme :). Ja juuri se on se tärkein juttu, että laihduttaminen on hyvä juttu terveyden kannalta. Kaikki muu sen mukana tuoma on vain plussaa :). Hyvä sinä, saat olla oikeasti tosi ylpeä laihdutusurakastasi! Hyvä sinä :)!

  VastaaPoista
 4. Kyllä se niin on, että jos sairastaa jotain tulehduksellista sairautta, niin sillon väsyttää. :-D Jos elimistössä on kokoajan pieni tulehdus päällä, niin kyllä se voimia vie ihan samalla tavalla kuin jos kyseessä olisi vaikkapa keuhkoputken-,tai poskiontelontulehdus. Outoa että lääkäri vähättelee väsymyksen johtuvuutta sairaudesta, luulis että se on ilmiselvää.

  Meikäläisen jatkuva väsymys helpotti vähän, kun vesisateet loppu ja tuli pakkasta ja lunta. Aurinkokin on vähän paistellu ja piristäny päiviä. :-)

  Mä kyllä uskon, että oot näyttäny mekossa oikein hyvältä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on jännä, että väsymys on ihan yksi oireista jos on tulehduksia, mutta silti sitä aina pitää lääkärienkin ihmetellä, että ai olet väsynyt vai? No varmaan johtuu masennuksesta... Niin no, varmaan siitäkin kyllä :D
   Katsotaan nyt helpottaako väsymys kun sain sen D-vitamiini pistoksen. Toivotaan, että edes vähän auttaa :)

   Poista