maanantai 30. tammikuuta 2012

Koiran elämää

Tänään taas sain noottia viereisen talon rouvalta. Asumme siis paikassa jossa on käytännössä kaksi pihaa ihan vierekkäin, välissä menee vain kävelypolku. En ole edes varma onko talot eri talonyhtiön taloja... Mutta joka tapauksessa, olen kerran koiran kanssa oikaissut tuon viereisen talon pihatien poikki sattuneesta syystä. Ja eikös heti rouva tullut ikkunasta huutelemaan, ettei koiraa saa ulkoiluttaa toisen pihoilla. Tänään jouduin taasen oikaisemaan kovan veskihädän yllyttyä sellaiseksi, että veskiin piti päästä heti nyt, eikä 150 metrin päästä. No eikös se sama eukko ollut taas antamassa noottia, ettei ole hyvien tapojen mukaista ulkoiluttaa koiraa toisten pihalla. En siis todellakaan ulkoiluta koiraa tuossa omalla tai viereiselläkään pihalla vaan tuotokset tehdään ihan jonnekin muualle. Ja jos vahinko tulee väärään paikkaan, niin aina on kakkapussit mukana. En nyt oikein tiedä mitä pitäisi tehdä. En ole varma onko minulla oikeutta toisten pihatietä käyttääkään, mutta kun on pakko, niin on pakko, enkä siinä ala katsomaan onko koira mukana vai ei. Ärsyttää tuo eukon valittaminen, mutten vieraalle ihmiselle halua sairashistoriaanikaan alkaa selittelemään. Tavallaan ymmärrän rouvaa, koska ei minustakaan olisi kiva, jos joku viereisen talon asukeista toisi koiraansa tähän meidän talon eteen kuselle tai paskalle. Eikä tämä nainen voi toki tietää, että koiramme on aina pissinyt ja kakkinut jo ennenkuin kyseiselle tielle astumme. Mutta korpeaa silti aina kun joku naputtaa asiasta. Joten mitä tehdä? Tietysti helpointa on olla oikaisematta, mutta meikäläisen kohdalla ei aina ole vaihtoehtoja. Onnistuisikohan se, jos nappaisi koiran vaikka syliin tai jotain... Laitoin tästä jo kaupungillekin e-mailia, että mitä tässä tilanteessa voi ja saa tehdä.

Mutta tällaista tänään...

6 kommenttia:

 1. Minä varmaan selittäisin kyllä suoraan rouvalle jotain. Ei mitään yksityiskohtaista selotusta, mutta jotain tyyliin "Valitettavasti minulla on sellainen sairaus, joka vaatii joskus nopeaa kotiinpääsyä. Pidän kyllä huolta, ettei koira tee jätöksiään tähän pihalle."
  Jos tulee tarkempaa diagnoosiutelua, niin reilusti vaan sanot, ettet tahdo sen enempää sairaudesta avautua, mutta halusit kertoa ettet käytä pihatietä ilkeyttäsi tai välinpitämättömyyttäsi, vaan silkan pakon vuoksi.

  VastaaPoista
 2. No onpas ärsyttävää! Iskisin tuollaista valittajaa järjestyslailla päähän. Sieltä voi halutessaan tavata, että Suomessa koira saa pääsääntöisesti kulkea ihmisen mukana joka paikkaan, mutta ei elintarvikeliikkeisiin, uimarannoille eikä toriaikana torille. Niin ja hoidetuille hiihtoladuille talvisaikaan (vaan siellähän nyt ei saa ihmisetkään kävellä). Kaikki muut ihmisten keksimät kiellot on järjestyslain vastaisia. Tuohan ei ole mitän koiran ulkoiluttamista pihalla, kun vaan sen poikki kävelee! MInua ihan suututtaa mokoma valittaminen =(.

  VastaaPoista
 3. No jos kyseessä on jonkun takapiha, niin enpä minäkään kyllä ilahtuisi, jos joku jatkuvasti kulkisi siitä "ihan vaan sen poikki äkkiä". Vaikka kyseessä olisikin vuokra-asunto, niin oma piha on oma piha vaikka kuinka paukuttaa järjestyslailla päähän (joka kieltää muuten koirien ulkoiluttamisen toisten pihoilla).
  Mutta jos joku tulisi kertomaan minulle, että oikaisee pihani poikki vain hätätapauksissa ja pitää huolen ettei koira tee sinne jätöksiään, niin suhtautuisin asiaan paljon myönteisemmin. Ystävällinen lähestymistapa kun pääsääntöisesti saa ystävällisen vastaanotokin. "Paukuttamisilla" ei kaiva kuin pahaa mieltä kaikille.

  Jos tuo taas on julkinen kävelypolku eikä kenenkään pihaa, niin siinä ei sitten kenelläkään ole valittamista sen käytöstä. Koittaisin silti kuitenkin sovulla selittää asiaa (toki omasta intimiteettisuojasta kiinni pitäen, kaikkea ei tarvitse laverrella). Jos ei ystävällinen lähestyminen auta, niin sitten paree jättää tyyppi länkyttämään omaan arvoonsa.

  Mä tietyllä tapaa ymmärrän kyllä valittajia, vaikka itsekin olen ex-koiraihminen. Ei ole ihan oikeasti kivaa, kun niitä jätöksiä löytyy sieltä mistä ei pitäisi (ihmisten jätöksiin vetoaminen on turhaa argumentointia tähän väliin, koska ne eivät riipu toisistaan). Valtaosa koiranomistajista on kuitenkin kunniallista sakkia, joka pitää huolen siisteydestä. Kuitenkin ne muutamat mätämunat onnistuvat pilaamaan koko jutun. Siitä sontaläjästä kun on vaikea päätellä kenen sesse sen on päästänyt...

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täh, mun piti klikata vastaa nappulaa eikä poista nappulaa kun piti lisätä lisää omaan tekstiin :D Noh, piti lisätä että mua ei haittaisi tuollainen poikkeaminen jos se selkeästi olisi nopeaa ohimenemistä, enkä näkisi että koira pidempää aikaa siinä viettää. Sitäkin kun voi siinä kyttäämisen ohella seurata. Jotkut kyttää ja odottaa päästäkseen valittamaan. Omalla kohdalla mua häiritsi lapset jotka ihan hengasi mun takapihalla, mutta jos ne olisi siitä ohi kulkeneet jäämättä siihen, se ei olis mua haitannut.

   Poista
 5. Seuraavaks kun se mummo alkaa jotain huuteleen, ni pasko itte siihen niitten pihaa, tai jos ei paskata, ni näytä sille persettä.

  VastaaPoista