maanantai 7. toukokuuta 2012

Läskiä lotinaa...

Tässä taas painonkanssa pähkäiltyä lähdin lueskelemaan blogeja joissa nuoret naiset (alle 25v.) haukkuvat lihavia ja hehkuttavat lähes sairaalloista laihuutta. Täytyy sanoa, että siinä , missä hei eivät voi käsittää, miten joku voi pitää edes pyöreää naista haluttavana, en itse voi käsittää, miten joku voi pitää täysin langanlaihaa naista haluttavana. Mutta ei minun onneksi tarvitsekaan sitä tajuta.

Sen huomasin, että suurin osa näistä teini-bloggaajista oli itse normaalipainoisia, tai alipainoisia ja kutsuivat iseään läskeiksi (mitähän hirveää mahtaisivat minusta ajatella). Heille myöskin selluliitti oli yhtä kuin lihava ihminen ja esim. Britney SPearsia haukuttiin hirveäksi vanhaksi läskiksi, koska yhdessä hänen kuvistaan näkyi hieman selluliittia takamuksessa. Hohhoijaa.  Vähänkö olen iloinen, etten ole NOIN sairaassa maailmassa elävä nainen. Vaikka painon kanssa todellakin tulee tapeltua ja itseään inhottua jne. En kuitenkaan edes haluaisi olla kovin hoikka. Minun unelmapainoni olisi sellainen 85-70 kg. Toki en sano, että siinä, että haluaa olla hoikka olisi mitään pahaa, ei tietenkään! Mutta miksi ihmeessä pitää pistää toiset matalaksi havitellessa sitä täydellisyyttä itselleen. Harva teinikään tajuaa sitä, että KAIKILLA naisilla jotka ovat yli 20v. On jonkin verran selluliittiä, toisilla enemmän, toisilla vähemmän eikä paino ole tässä se määrittelevin tekijä.

Pakko myös sanoa, että ystäväpiirissäni on parikin selkeästi ylipainoista naista joilla ei ole minkäänlaista näkyvää selluliittia. Täysin timmit kropat, mikään ei roiku missään ainakaan pahemmin ja rinnat on ylväät kuin pylväät ja niin edespäin. Ja näilläkin neitokaisilla ylipainoa sellaiset 20kg-40kg. Muutenkin kun olen tuolla yrjönkadun uimahallissa naisia katsellut, niin niitä pahiten roikkuvia ovat ne hoikemmat naiset. Kauniit pyöreät muodot kun pitävät timmin kuntonsa toisin kuin roikkuva iho, valitettavasti. Ja jos ajatellaan vaikka timmiä takamusta, niin yleensä se timmein takamus on se isoin (tietysti poikkeuksiakin on). Näin ollen, taidan ystävieni kanssa asua maailmassa jollaisesta nuo teinitytöt, omien puheidensa mukaan, eivät ole kuulleetkaan. Sitä paitsi, selluliitti on vain asia joka kuuluu naiselle... Miksi se sitä siis pidetään yleisesti rumana?

No jaa, tämä on nyt taas vain sellaisen kateellisen, katkeran vanhan läskin kirjoitus :D

3 kommenttia:

 1. Noi tekstit joita luet netissä vaikuttavat median ja mainosten aivopesemiltä vääristyneen maailmankuvan omaavien nuorten naisten kommenteilta. Ei niitä voi ottaa kovin vakavasti - kyllähän sitä muistaa miten hölmösti sitä on samanikäisenä asioita ajatellut. Median tarjoama naiskuva on läpeensä vääristynyt. Ei naisen/ihmisen hyvyyttä tai huonoutta voi mitata mittanauhalla tai rasvaprosentilla. Jotain kertoo jo se että synnyttäneet naiset joutuvat etsimään vertaistukea netistä jotta voisivat hyväksyä normaalit raskauden aiheuttamat muutokset kehossaan (esim. the shape of a mother). Lehdistä tai mediasta tätä ei löydy. Lehdissä ovat entiset koulukiusaajat haukkumassa muiden ulkonäköä.

  Viimeistään siinä vaiheessa kun tulee 25 v. lasiin tai viimeistään siinä vaiheessa kun ensimmäinen raskaus on ohi niin rupeaa suhtautuminen muuttumaan vähän realistisemmaksi ja armollisemmaksi omaa ja muiden ihmisten kehoa kohti.

  VastaaPoista
 2. Niin tuosta median ja mainosten naiskuvasta vielä se huomautus että photoshoppaus saa ihmeitä aikaan. Ainoa vaan että sitä ei aina tule ajatelleeksi lehitien ym. kuvia katsellessa.

  VastaaPoista
 3. Tuo on ihan totta, naisille luodaan kuva naisesta jollaista ei ole olemassakaan. Kaikkia kuuluisuuksia kun photoshopataan eivätkä edes anorektiset mallit säästy kuvankäsittelyltä. Mutta yritäpä sitä selitellä näille "pikkuisille" joille selluliitti on itsemurhan aihe :D Vaikka olen itse painoni kanssa taistellut ihan nuoresta lähtien, en silti ole pitänyt tätä nykyistä kauneusihannetta omanani, en edes teininä. Ja valheellistahan se onkin, kun ajattelee, että n. 5% maailman naisista voisi halutessaan saavuttaa mallimitat. Siinäpähän sitten yrittävät :D

  Ja äideille tunnutaan olevan vielä erityisen ilkeitä, ei saisi tulla kiloja, ei raskausarpia ja auta armias jos niistä kiloista ja arvista ei heti pääse eroon... Ennen muinoin taas noita kaikkia on pidetty hedelmällisyyden merkkinä ja jo senkin takia kauniina. En vain ymmärrä maailmaa, mutta ei sekään taida ymmärtää minua :D

  VastaaPoista