torstai 3. toukokuuta 2012

Nyt se paska laskeutui!

Ah, eilen sitten olinkin liian positiivisella mielellä niin sieltähän se paska taas ropsahti kivasti niskaan. Tosin nyt ei todellakaan ole helsingin kaupungin terveydenhoidossa vika vaan Varmassa. Muistatte varmaan kun kerroin tästä Vervestä joka on siis yksityinen kuntoutusmesta jolta Varma ostaa palveluja. Minähän kilttinä tyttönä suostuin tähän ammatillisenohjaajan jutusteluun. Ja jälleen olisi pitänyt kuunnella vaistojaan ja kieltäytyä koko touhusta kun ARVASIN että siinä taustalla on taas joku juonittelu sairaan ihmisen pään menoksi.

Eli; sain eilen Varmalta sitten päätöksen, että kuntoutustukea jatketaan kesäkuun loppuun. Olen siis nyt jo kaksi kertaa hakenut päätöstä elokuun loppuun lääkärin todistuksella. MUTTA saan sitä vain kesäkuun loppuun, koska Vervessä on vielä kesken tämä ammatillinen ohjaus. Mikä taas johtuu siitä, että olen siellä kuntoutuspoliklinikalla nyt käynyt ja siellä on tehty näitä päätöksiä. Kysyin sitten, että kun sieltä kuntoutuspolilta sitten paperit sinne Varmaan lähtee, niin painaako niiden sana sitten mitään, vai onko se tämä ammatillinenohjaaja Verveltä joka tekee päätöksen siitä saanko kuntoutustukea vai en. Neiti puhelimessa ilmoitti, että molempia katsotaan ja tehdään päätös sen pohjalta... Eli minun kuntoutustuen päättää henkilö jolla ei ole mitään lääketieteellistä koulutusta. Hienoa. Tässähän on nyt siis sellainen pieni ristiriita, että tuon ohjaajan mielestä olen valmis työkokeiluun, kun taas kuntoutuskeskuksen mukaan en ole. Hmmm kumpaahan uskoisi ennemmin...

Mutta, että näin sitten saa nuo vakuutusyhtiöt huijattua taasen pientä ihmistä. Nyt täytyy sitten vain ilmoitella sinne kuntoutuskeskukseen, että laittaakin kuntoutustuen alkamaan heinäkuusta, eikä syyskuusta niinkuin alunperin suuniteltiin. Tosin en ole varma onnistuuko homma ihan noin vain, uskoisin kyllä, että pitäisi onnistua. Mutta Verven ammattiohjaajalle minulla on aika vasta toukokuun lopussa ja siitä sitten kun odotellaan päätöstä kuntoutustuesta niin menee sellaiset kolmisen kuukautta taas. Jolloin hyvällä tuurilla tulee jälleen parin kuukauden rahaton aika.

Huoh, en siis suosittele kenellekään kuntoutustuella tai määräaikaiselle eläkkeelle jäämistä, ei tuo muuta kuin vitutusta ja stressiä. Ja jos jäät kuntoutustuelle, niin muista olla todella skeptinen kaikkea kohtaan minkä saat ilmaiseksi, ja mikä kuulostaa vähän epäilyttävältä. Säästys paljolta (ainakin jos satut olemaan niitä onnekkaita jotka kuuluvat johonkin yksityiseen eläkeyhtiöön).

4 kommenttia:

 1. Joo, kyllä ne vakuutusyhtiöt koittaa kaikesta vastuustaan keplotella ulos, vaikka millä einoin. Nimim. samanlaista kokenut. ;D

  VastaaPoista
 2. En uskalla enää mihinkään ryhtyä. Mulle tuli jotain esitteitä kuntoutuksesta, mutta pysyn visusti irti kaikesta - en lähde kuin pakolla.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista Partapappa ja Tsompi. Tosiaan, ei pidä lähteä mihinkään noihin juttuihin mukaan, kun ei niistä selkeästi ole muuta kuin haittaa. Saa nyt nähdä miten käy meikäläisen kuntoutustuelle sitten. Surullista, että nuohan pitäisi olla tarkoitettu ihmisten elämänlaadun parantamista varten, mutta homma ei vain toimi niin. Näistä "avuista" onkin tullut hyvä ase ihmisiä vastaan.

  VastaaPoista
 4. Inhottavaa miten vaikeaksi asiat on Suomessa tehty niille ihmisille jotka oikeasti tarvitsisivat tukea. Pitäisi kokoajan vaan jaksaa taistella saadakseen apua, vaikka kaikkien noiden tukijärjestelmien tarkoituksena kuuluisi kaiketi olla jotain ihan muuta. Toivon parasta.

  VastaaPoista