tiistai 4. syyskuuta 2012

Hau hau, ja wuff wuff!

Teimme nyt päätöksen tuon Rodoksen loman aikana, jota olemme pitkään miettineet (lue: minä vinkunut ja mies miettinyt) eli hankimme toisen koiran!! :D Rodusta ei ole vielä hajuakaan muuta kuin, että pienikokoinen koira olisi hakusessa. Sukupuolestakaan ei olla vielä ihan varmoja, mutta narttu olisi ehkä ykkösvaihtoehto. Tahtoisimme sekarotuisen kääpiökoiran, mutta valitettavaa on, että suomessa niitä ei myydä (ja jos myydään niin samaan hintaan kuin rotukoiria) ja Eestiläisiä haukkuja taas ei uskalla ostaa kun ei voi koskaan tietää niiden alkuperää. Nykyisen koiran kanssa yritimme olla fiksuja ja hankkia hauveli yksityiseltä ihmiseltä (tosin välittäjän kautta) mutta nykyään olemme jo todenneet, että ihan yhtälailla saattaa koiramme olla koiratarhan kasvatti :( Ja sellaista toimintaa emme kuitenkaan halua ihan ehdointahdoin tukea.

Yksi vaihtoehto olisi rescue-koira mutta olemme aikalailla molemmat sitä mieltä, että Minka hauvan vuoksi kannattaisi hankkia pentukoira, jotta voisimme minimoida mahdollista mustasukkaisuutta taikka agressiivisuutta tms. Minka nimittäin usein on hieman arka muita koiria kohtaan, ellei kyseessä ole pentu tai häntä selkeästi pienempi koira. Uskomme, että jos Minka saa pennun kaverikseen niin suhde pysyy hyvänä vaikka koirasta tulisikin myöhemmässä vaiheessa pikkuista isompikin. Tosin aikeissa olisi hankkia suunilleen samaa kokoluokkaa oleva haukku eli 4-8kg.
Omat suosikkini olisivat:

Chihuahua                                                                                    Ranskanbulldoggi

















Kääpiö Pinseri















Kääpiömäyräkoira



Sekä kaikenkarvaiset mahdollisimman höntinnäköiset pienet sekarotuiset hauvat :D

Chihuahuan ongelma on siinä, että se on hieman liian pieni, Ranskanbulldoggi taasen hieman liian iso (painava). Kääpiöpinseristä ei ole mitään tietoa ja kääpiömäyräkoirassa arvelluttaa selkävaivat. Vielä meillä on hyvin aikaa tutustua rotuihin ja koiriin sillä aikomuksena olisi hankkia pentu tuossa ensivuoden puolella. Eli kerkeämme hieman miettiä mikä olisi sopiva hauveli tähän talouteen nykyisen koiruutemme seuraksi.

Tyttökoiralle on tosin jo mietitty nimiä!!!
Iida, Ilsa, Pinja, Tipu, Tuisku, Tiuku ja Iiris :D Poikakoiralle olisi aikeissa antaa nimeksi Turo... Jo aikoja sitten mietitty nimi :D

Mutta ah, nyt pitää vain keräillä rahaa ja miettiä mistä hauvelin hankkii. Parasta tässä on se, että saa ostaa pentutavaroita, uuden pedin jne pikkuiselle. Olisihan se aika suloista jos saisi kaiken hankkia vaaleansinisenä :P Tuo meidän nykyinen prinsessa kun saa kaiken vaaleanpunaisena XD

2 kommenttia:

  1. Ihanaa! Tsemppaan tätä hurjasti!

    Hyvä paikka aloittaa rotuihin tutustuminen on koiranäyttelyt (jos hankkisitte isompaa koiraa, niin suosittelisin myös toko- ja pk-kisoja, mutta niissä ei juuri näitä rotuja näy).
    Niissä näkee eri yksilöitä, värimuunnoksia ym. ihan livenä.

    Lisäksi voi mennä juttelemaan kasvattajille ja tutustua vähän heihinkin.

    Toinen paikka on rotuyhdistyksen sivut ja sitä kautta kasvattajien sivut.
    Pienet koirat saavat pieniä pentueita (yleensä, poikkeuksia toki on) ja suosittujen rotujen pennut saattavat olla varattuja jo ennen syntymäänsä! Näin ollen kannattaa tehdä sitten aikanaan varauskin ajoissa.

    Kasvattajilta/rotuyhdistykseltä voi kysellä myös uutta kotia hakevia pentuja. Liiankin usein kun on kuitenkin näitä, että pentu on kodissaan vain muutaman viikon ja sitten käy ilmi että lapsi on allerginen, pentu ei sovikaan elämään jne.
    Muutama viikko tuskin haittaa Minkan suhtautumista tulokkaaseen. Sanoisin, että alle 1-vuotias käynee teille ihan hyvin.

    Lisää neuvoja saatavilla täältä suunnalta :)

    VastaaPoista
  2. Kääpiöpinserit on usein aikamoisen ärhäköitä pikku sisupusseja :D Niiden luonne on mahtava, joskin aika ärsyttäväkin välillä, ja ne tuppaavat usein räkyttämään. Onnea etsinnöille, toivottavasti mieleinen löytyy pian :D Itse haluaisin jos koiraa olisin ottamassa, kiinanharjakoiran, ne on niin hullunkurisen hauskan näköisiä :D

    VastaaPoista