sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Faliraki, Rhodes vol 1.

Nyt on vihdoin kotiuduttu Rodokselta. Reissu oli oikein mukava vaikka pieniä pettymyksiäkin oli. Ruoka ei ollut kovin hyvää. Mutta tämä johtui lähinnä siitä, että hotelli jossa olimme, oli selkeästi brittien ja saksalaisten käyttämä. Ja me kaikki tiedämme, että brittine ja saksalaisten ruoka ei ole sieltä parhaimmasta päästä. Joten ruoka oli suurimmalta osin tarkoitettu näille kyseisille kansalaisuuksille. Kahtena eri päivänä saimme nautiskella aitoja kreikkalaisia makuja ja kyllä taso nousi huomattavasti. Keittiö siis osasi tehdä suussasulavia ruokia, mutta jostain kumman syystä ne eivät ilmeisesti olleet sitteen kelvanneet briteille ja saksalaisille... Tai jotain.




Olimme ottaneet siis all inclusiven matkaamme, mikä tarkotitti sitä että kaikki ruoat ja juomat olivat ilmaisia. Suuri yllätys olikin se, että kyseisessä hotellissa jokainen baari, myös allasalueen baarit tarjoilivat ilmaisia drinkkejä ja juomia joita sai myös viedä allasalueelle sekä rannalle (kunhan vei muovimukeissa). Ruokaa sai snackbaarista 10-02. Jos sitä ei ollut näkyvissä ei tarvinnut kuin pyytää ja baarimikko loihti herkullisia juusto-kinkku grillileipiä. Voisi siis sanoa, että all inclusive palvelu oli vailla vertaansa. Juomat sai hakea itse hanasta (ja hanoja oli joka baarissa ja ruoka-alueella). Baareja hotellissa oli neljä joista yksi oli uima-altailla. Kaksi ravintolaa (joista toinen a'la Carte) ja yksi snackbar josta sai lounaan ja syötävää aina kun sitä halusi. Myös tuoreita hedelmiä oli tarjolla kellon ympäri.


Uima-allas alue oli hienoista huijausta. Kuvissa näkyy nelisen allasta alueella ja näistä neljästä altaasta käytössä oli oikeasti YKSI! (+ lasten oma alla liukuineen jne). Alla sinänsä oli ihan mukava ja tilava mutta hieman oli huijattu olo.





Toinen asia joka ärsytti suunnattomasti oli tämä ihmeen tapa, että ihmiset varaavat koko päivän uimarannalla sekä altailla pyyhkeillään paikkoja. Eli koko allas-alue on tyhjillään, mutta kaikki paikat ovat varattuja. Kävin vastaanotossa kysymässä kyseisestä käytännöstä ja sain vastaukseksi, että paikan saa varata puoleksi tunniksi, sen jälkeen työntekijät keräävät pyyhkeet ja tuovat vastaanottoon. Noh, enpä kertaakaan nähnyt, että kukaan olisi pyyhkeitä kerännyt missään vaiheessa. Aivan naurettavan itsekeskeistä touhua tuo varaaminen. Tosin eipä hotellikaan ollut laittanut edes mitään lappuja sun muita asiasta minnekään, joten mistäs ne ihmiset olisivat tienneet, ettei paikkoja saa varata koko päivää vaikka olisi hyvinkin ollut aikaa toisten käyttää kyseisiä paikkoja. Eihän sellaista voi tajuta ilman selkeää kieltoa, eihän??!! Ja kukaan tuskin yllättyy kun kerron, että nämä varaajat olivat lähes aina saksalaisia tai brittejä.

Hotelli itsessään oli mahtava ja siisti. Huoneet olivat rupuisempia kuin mitä kuvissa, mutta se kait on odotettavissakin... Harvoin hotelli on niin mainioa kuin mainoskuvissa. henkilökunta oli ystävällistä ja puhui suht hyvin englantia. Saksaa sitten siellä puhuttiinkin vallan mainiosti. Tuokin on aikamoinen uusi juttu, että kreikassa puhutaan paremmin saksaa kuin englannissa (ainakin tuolla rodoksella). Huoneet siivottiin joka päivä ja hotellilta sai erikseen normi pyyhkeet sekä allas/rantapyyhkeet mikä oli kiva yllätys. Ilmastointi toimi moittettomasti mikä olikin tärkeää koska ulkona oli paikoin auringossa jopa yli +40c.




Yksi jännä huomio oli se, että ensimmäisenä ja toisena päivänä kun kävin uimassa oli merivesi sekä allasvesi naurettavan lämmintä. Olin jo melkein ahdistunut siitä, että ilma oli kuuma ja vesikin oli kuin olisi kylpyammeeseen mennyt. Sitten yhtenä aamuna pulahdin altaaseen ja huomasin, että pirulainen kun on kylmää vettä XD Ilmeisesti kun tottui tuohon kuumuuteen, alkoi se vesikin tuntua viileämmältä :D Joten loppupeleissä vesi oli juuri sopivan virkistävää.

Kulkukoiria ei näkynyt kuin kaksi koko aikana, vaikka lentokoneen laskeutuminen myöhästyikin melkein puolella tunnilla koirien takia. Ne kun olivat päässeen kiitoradalle. Kissoja bongattiin sitäkin enemmän ja oli aika suloista nähdä, että kyseisessä hotellissa oltiin kissoille ihan ystävällisiä. Ei niitä paikalle houkuteltu, mutta jos ne tulivat ei kukaan niitä ollut poiskaan ajamassa, ainakaan asiakkaiden nähden :D

vielä pieni video altailta (ja joo se kimeä ääni siinä musiikin seassa on minun lauluani).

2 kommenttia:

  1. Syötteenlukijassa ei leffaa näkynny, mut onneks täällä näky.

    Nyt vol2. kimppuu

    VastaaPoista
  2. Oh noes, sun minileffas loppu just ku portaita asteli alas möhömahamies. :'D

    VastaaPoista