lauantai 31. elokuuta 2013

Lääke masennukseen?

Aloitin eilen Cipralex lääkityksen masennuksen, ahdistuksen ja paniikkokohtausten hoitoon. Olen syönyt kyseistä lääkettä siis aikaisemminkin, mutta rahallisista syistä jouduin lopettamaan sen joksikin aikaa. Nyt aloitin taas ja sain hirvittävät sivuoireet ensimmäisestä tabletista. Tosin otin kerralla 10mg mikä on aika iso määrä kerralla otettavaksi. Tänään otin vain 5mg ja olo on huomattavasti parempi. Vähän veskissä joutuu juoksemaan, muttei ole mitään verrattuna viime öiseen pahoinvointiin ja vatsakipuiluun. Syön nyt tätä 5mg viikon ja sitten nostan 10mg jota syön pari viikkoa kunnes otan täyden annoksen elikkäs 20mg. Toivottavasti ei tule niitä sivuoireita. Aikaisemmin ei ole tullut mitään, mutta silloin aloitinkin juuri tuolla 5mg päivässä annoksella.

Tajusin sellaisenkin, että jos ostan 30kpl pakkauksen pillereitä niille tulee hintaa huimat 27€ (Kelan tuen jälkeen). Mutta jos ostan 3kk annoksen kerralla saankin pillerit 17€/kk hintaan.  Harmi vain, että kerralla tuo isompi paketti maksaa kuitenkin yli 50€, joten siihen ei välttämättä ole varaa kerralla pistää. Saa nyt nähdä jos saisi vaikka aina kuukausittain säästettyä tuon 17€ ja sillä ostaisi tuon 3kk pakkauksen.

Mutta nyt vain toivon, että näistä pillereistä olisi jotain apua tähän paskaan fiilikseen. On sitä tässä suossa jo tarpeeksi pitkään tarvottukin. Vastoin yleistä luuloa, masennuslääkkeethän ei sitä masennusta mihinkään vie, mutta tuo vähän sieltä pahimmasta luolan pimeydestä pikkasen lähemmäs taas valoa... Jos tuovat.

6 kommenttia:

 1. - Hey loistavaa, että sait lääkkeet! Kyllä se vielä iloksi muuttuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooh katsotaan nyt. Iloa en kyllä odota, mutta jos nyt vähän edes parantaisi fiiliksiä :P

   Poista
 2. Mulla on myös tuo Cipralex 20 mg, mutta mä syön siitä niitä halvempia rinnakkaisvalmisteita. Niitä on kolmelta eri valmistajalta ja kaikilla kuukauden annos maksaa alle 20e. Teho on ollu ihan yhtä hyvä kun "alkuperäsessäkin" lääkkeessä.

  VastaaPoista
 3. Syön myös juuri sitä halvempaa versiota ja se maksaa minulle 30kpl paketti sen 27€ Pyydän aina sitä halvinta rinnakkaislääkettä apteekista. Se on joku Escitalopram Actavivis tms.

  VastaaPoista
 4. Kaverini muuttui jotenki oudoks noista lääkkeistä, tuli herkästi itkukohtauksia ja aatteli itestä kaikkee paskaa enemmän. Ei ollu yhtään oma ittensä, tosin sillon vasta alotteli noita lääkkeitä.. Kai se olo sitten tasaantuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo alussa, jopa ensimmäisen kuukauden, moinen on ihan normaalia. Näissähän jopa varoitetaan, että jos on itsemurhaajatuksiin taipuvainen, niin ne saattaa korostua lääkkeen aloittamisen aikana. Mutta jos vielä pitkään lääkkeen aloittamisesta moinen jatkuu niin silloin kyseinen lääke ei vain sovi, ja pitää kokeilla jotain toista.

   Joillakin ihmisillä saattaa mennä vuosiakin etsiessä sitä itselle sopivaa oikeaa lääkettä ja toisilla hommat onnistuu ekalla kerralla.

   Poista