sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Kirjamessut 2013

Kävin ensimmäistä kertaa elämässäni kirjamessuilla kun sain pari ilmaislippua (kiitos M <3). Ja ainoa kysymys joka nyt pyörii päässäni on, että miksi ihmeessä en ole aikaisemmin mennyt?!?!? Rakastan kirjoja, ja minusta on ihanaa kuunnella mitä ihmiset kertovat omista kirjoistaan tai keskustelevat kirjasta noin yleensä. Ensi kerralla pitää lukea joku sellainen kirjan myös, mitä käsitellään lukupiirissä, että pääsen sinnekin tunkemaan ison nenäni.

Oli aivan mahtavat kaksi päivää! Ja tietysti yksi olennainen osa tähän oli aivan mahtava seura!
Ja kukapa voisi vastustaa isoja kirjakasoja joissa kaikki kirjat maksavat 2€ kpl?!?! Sehän oli kuin taivat meille joille kirjat on kuin huumetta. Tuli ostettua kyllä tosi paljon kirjoja, mutta en varmasti ollut suurin kirjahamstraaja. Sain myös ostettua paljon joululahjoja ihmisille, joten melkein puolet ostamistani kirjoista jatkavat joulun alla matkaa sitten muille maille.

Ihan erityis mainintaa voisin antaa tässä vielä Osuuskumma kustannusyhtiölle joka esitteli mahtavia julkaisujaan ja ostin itsellenikin uusimman Steampunk antologian: Höyryä ja Helvetinkoneita. On kuulkaan aika mahtava teos, voin suositella kaikille jotka ovat kiinnostuneita kyseisestä genrestä ja niillekin jotka eivät ole, aina on aikaa tutustua uuteen :D

Myös Duodecimin julkaisema Irti ahminnasta - kohti tasapainoista suhdetta ruokaan on mainitsemisen arvoinen. Kirja keskittyy siis ahmintahäiriöön joka on suomessa eniten esiintyvä syömishäiriö. Uutuudessaan tämä häiriö on usein tuntematon jopa lääkäreille, joten kirja on todellakin tarpeellinen kaikille meille ahmijoille, etenkin sellaisille joiden ei ole mahdollista päästä varsinaiseen hoitoon. Olin myös kuuntelemassa kirja esittelyn jossa asiasta keskustelivat itse kirjoittaja, erikoislääkäri Anna Keski-Rahkonen sekä psykologi Katarina Meskanen (hänen hoidossaan olen itsekin ollut).

Kävin myös kuuntelemassa keskustelua Jane Austenista, Naisen iholla, 32 tarinaa tatuoinneista  sekä jotain muutakin mitä ei nyt juuri muistu mieleen. Suurimman osan ajasta kuitenkin taisin viettää siellä kirjojen alelaareilla kaivautuneena syvälle kirjojen maailmaan :D

Tässä kirjat jotka itselleni ostin, lisäksi tuli tosiaan ostettua ainakin 10 kirjaa joululahjoiksi.
Leighton Gage: Haudatut muukalaiset
Marko Hautala: Itsevalaisevat
Guillaume Apollinaire: Mätänevä velho
Michael Swanwick: Lohikärmeen tytär
Steampunk: höyryä ja helvetinkoneita
Naisen elämä
Johanne Hildebrandt: Idun
Johanne Hildebrandt: Freija

(Osat trilogiaan josta minulla on jo yksi, Saaga)
Tanith Lee: Synnyinhauta
Patricia Cornwell: Kuolleiden kirja
Emma Donoghue: Huone






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti