maanantai 28. lokakuuta 2013

Shirataki Konjac nuudelit

Nyt vihdoin sain kokeiltua näitä erikoisia nuudeleita. Erikoisia siksi, että niissä ei ole ollenkaan hiilihydraatteja, gluteenia ja kaloreitakin vain vaivaiset kcl/100g. Eli melkein kalorittomia. Vähän epäilin, josko näistä olisi suuren pastafanin huijaajiksi, etenkin kun en tykkää edes tummasta pastasta koska se ei maistu ja tunnu suussa oikeanlaiselta. Noh, ei muuta kuin kokeiluun

Tällainen oli paketti, jonka olen hienosti sotkenut ties millä, olisikohan tuossa pidetty teepussia tms... Anyhoo, tuollaisia lillerilalleroisia palleroisia nuo ovat, ei kovin ruokahaluaherättävää :P


Pistin nuudelit haaviin ja nuo palleroiset tuntuivat aika hassuilta sormiin. Avasin nuo mytyt, pistin nuudelit kiehuvaan veteen 1 minuutiksi ja lisäsin ruokaan. Netissä ohjeena oli, että nuudeleita pitäisi paistaa soijan kera pannulla pari minuuttia, mutta pakkauksessa oleva ohje keittämisestä toimi ainakin minulla oikein hyvin. Eli nopeaa touhua.


Tässä lopputulos, aika aidolta näyttäää eikö? Ja maku oli oikein hyvä. Vähän riisinuudelien ja norminuudelien välimaastossa mutta meni minulle ihan hyvin spagetista. Nuudelit itsessään ovat tosi mauttomat, eli niitä kannattaa maustaa ainakin suolalla. Itse pistin keitinveteen runsaasti kasvislientä ja hyvää tuli. Sitten vain sekaisin jauhelihakastikkeen kanssa ja ei kun syömään. Nyt vielä odottelen, miten suolisto näihin reagoi. Toistaiseksi ainakin ihan hyvin. Vatsakin tuli ihan täyteen, tässä annoksessa on 105g nuudelia ja minusta se oli hyvä annos vaikka paketin mukainen annos per. henkilö olisi vain 70g. Se on aika pieni määrä näitä nuudeleita, joten suosittelen pikkaisen isompaa annosta jos on vähänkään nälkä.


Ainoa isompi ero normi spagettiin oli suutuntuma. Eli tämä nuudeli tuntuu suussa jokseenkin siltä, että niissä on enemmän tekstuuria joka hieman narskuu  hampaissa. Itse olen todella tarkka sen suhteen, miltä ruoka suussa tuntuu, mutta tämä tekstuuri ei haitannut minua ollenkaan. Hiilarisäväreitä en saanut kuten yleensä pastasta tulee, joten saa nähdä tuleeko silti pakko vetää spagettia jossain vaiheessa, vaikka korvike onkin vallan mainio :D Voin siis suositella laihduttajille, karppaajille ja gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti