tiistai 16. lokakuuta 2012

Ollaanko meitä nyt ryöstämässä vai olenko vain hullu?

Kertokaahan olenko vainoharhainen vaiko vain fiksusti varovainen? Eilisen vieraan jälkeen en uskaltanut lähteä ulos shoppailemaan kaverin kanssa koska minulla ei ole turvalukon avainta käytössä. Tässäpä koko kertomus.

Eli siis, eilen ovellemme tuli arviolta 20-25 vuotias nainen joka näytti hieman siltä kuin olisi ollut ehkä lievästi aineissa (tai käytti jotain mielialalääkkeitä tms.). kirjoitan nyt keskustelumme tähän niin hyvin kuin muistan kuitenkin hieman lyhennettynä.
N- Nainen, M- Minä

N: Sori nyt, olekonhan oikeessa paikassa, mut asuuks tääl ne kaks vanhempaa miestä?
M: Ööh
N. Niin siis ne ketkä lupasi eilen tulla auttamaan meidän lamppujen laitossa.
M: No tota...
N: Nii siis sovittiin eilen parvekkeen kautta. Ei sitten vaihdettu kuiteskaan numeroita tai mitään.
M: No sori, ei täällä kyllä asu vanhempia miehiä, ehkä tuossa naapurissa...
N: Joo no ei ne siinä kun mun  mielestä tälle parvekkeelle huudeltiin... Ne on jotain sairaalatyöntekijöitä, kaks semmosta vanhaa... Ai sulla on koira *Tauko* Mun 10-vuotias tyttö tykkää tosi paljon koirista. Minkä... Minkä arvone... Tai siis minkä ikänen tää teidän koira on?
M: No se on kolmevuotias.
N: Ai  niin mun nimi on sitten *Tiina
M: Joo moi vaan mä olen *Jutta ja tässä on Minka.
N: Okei, mun tyttö tykkäisi tosi paljon... Niin joo tosiaan jos käytätte saunaa niin voitteko jättää saunan oven auki. Meillä kun on remppa niin taloyhtiössä suututtiin kun käytettiin sitä saunan suihkutilaa ja nyt ne vaihto sitten lukot, ettei päästä sinne enää. Ni jos voitte jättää oven auki sinne saunaan, meidän naapuritkin tekee niin kun ne tietää meidän tilanteen. Kun meillä on siis putkiremppa menossa.
M: Me ei itseasiassa käytetä sitä saunaa..
N: Ni jos voisitten oven jättää auki kun on niin hankalaa tää suihkussa käyminen.
M: öh.
N: No mut kuiteski, ei täs nyt sit... Tosiaan ollaan ne miehet ihan tavattu ja silleen, mut ei täs kiirees kerettyä numeroo pyytää tai mitään... Et joo. No moi.
M: öh, no moi moi.

* Nimet muutettu :D

No niin. Aluksi vain mietin, että olipahan outo neitokainen mutta tuossa yön aikana aloin analysoida vähän tarkemmin tätä keskustelua. Nämä olivat suurimmat asiat jotka minua häiritsivät.

1. Saunan on pesutuvan yhteydessä se on KOKO AJAN ollut lukittuna niin, ettei sinne pääse ellei ole saunavuoronvaraaja tai käytä perutupaa (molemmat maksullisia). Lisäksi, ei auta, että jättää saunan oven auki koska sinne mennään saman oven kautta kuin pesutupaankin, joten nämä molemmat ovet pitäisi jättää auki. Pesutuvanoven jos jättää auki, se kyllä huomataan ja joku sen sulkee varmasti.

2. Nainen vaikutti aivan liian nuorelta siihen verrattuna, että hänellä olisi 10-vuotias tytär (toi kyseessä voi olla vaikka tytärpuoli tms.)

3. Parvekkeemme vieressä ei ole toista parveketta josta voisi kenellekään huudella... Eikä tästä voi oikein erehtyäkään.

4. Talomme on kaupungin omistuksessa, jos täällä tehdään putkiremppaa se on kaupungin tekemä ja näin ollen en näe syytä, miksei silloin muka saisi käyttää saunatilojen suihkua jos ei kotona voi käydä suihkussa.

5. Taloomme ei ole muuttanut ketään lähiaikoina. Huomaisin sen, koska olen suurimmaksi osaksi kotona.

No niin, eli olenko vainoharhainen, vai oliko tässä kenties kyse ryöstösaaliin tarkastuksesta, tai koiran tarkastuksesta mahdollista ryöstämistä varten? Tavaraahan aina saa kun on vakuutukset kunnossa MUTTA hauvelssonin jos joku veisi niin voisi kyllä olla aika vaikeaa siihen suhtautua. Voi olla, että lähtisin kirveen kanssa etsimään kyseistä ryöstäjää eikä kohtaamisemme päättyisi vain kädenpuristukseen...

EDIT: soitin kyseisestä tyypistä isännöitsijälle joka sanoikin suoraan, että jos kaupungin asunnoissa tehdään putkiremonttia niin jokainen asukas saa avaimen jolla pääsee sitten varaveskiin ja suihkuun käymään. Oli sitä mieltä, että kyseessä oli varmaankin henkilö joka yritti saada itselleen nukkumapaikkaa tms. Mutta nyt ainakin siellä päässä tietävät jos tulee jotain lisää vastaavia juttuja. Toivotaan vaan, ettei kukaan asukas nyt sitten mene tuohon halpaan...

2 kommenttia:

  1. Varmaan yritti udella millon ootte kotona ja keitä teillä asuu, et tietää kantsiiks tulla ryöväämään. kuikuili varmaan teille sisälle? Ole erityisen varovainen. En tahdo pelotella, ties mikä oli, mutta kannattaa olla ennemmin liian varovainen kuin katua.

    VastaaPoista
  2. Joo ei varmasti ollut puhtaat jauhot pussissa... Bongattiin kaverin kanssa kyseinen nainen vielä uudemman kerran tuossa talon pihalla harhailemassa. Ei oikein tiennyt mihin mennä. Inhottavaa kyllä tällainen. Etenkin kun asialle ei oikein voi tehdä mitään ennenkuin jotain tapahtuu. Toivotaan nyt, ettei tapahdu.

    VastaaPoista