keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Joulu tulee!!! Oletko valmis?

Nythän se marraskuukin sieltä on ihan kohta tulossa joten se tarkoittaa sitä, että nyt saa alkaa hehkuttaa joulua XD Ne ketkä blogiani ovat lukeneet tietävät, että olen henkeen ja vereen asti jouluihmisiä. Jos olisin rikas niin koko asuntoni muuttuisi kyllä joulunihmemaaksi heti marraskuun ensimmäinen päivä. Mutta kun ei ole rahaa, niin käytän sen vähän mitä on mielummin sitten lahjoihin... Vaikka pakko aina joka joulu mennä vähän Stockmannin jouluosastolle nuuskimaan löytöjä. Sieltä löytyykin AINA jotain kotiin vietävää :P Ehkä maailman ihanin paikka heti lelukaupan jälkeen.

Eilen tein joululahjalistaakin valmiiksi. Teen aina kaksi erillistä listaa. Oman listani (jonka annan äidille ja avokille) sekä listan johon merkkaan mitä olen ostanut, tai mitä pitää ostaa perheelle ja sukulaisille lahjaksi. Pysyy hyvin kärryillä ja kun lista kulkee mukana, on helppoa aina merkata kun tulee vastaan jotain sopivaa. Jos ei sillä kertaa saa tavaraa mukaan sen voi sitten myöhemmin mennä hakemaan. Ja nyt kun olen tuon Disney Storen löytänyt, niin uskoisin, että ainakin joku saa sieltä hankitun joululahjan XD

Ja mitä minun joululahjalistaani kuuluu? Noh, sinne kuuluu paljon Monster High nukkeja. Olen merkannut erikseen avokille jokaisen minkä voi hankkia (tuskin kuitenkaan saan kuin yhden :P). Äidille en varmaan näistä nukeista sano mitään, se saisi vain slaagin kun aikuinen ihminen haluaa nukkeja joululahjaksi. Äiti hei!!! En ole todellakaan ainoa :D Lisäksi olisi muutama DVD elokuva Disneyltä; Prinsessa ja sammakko, Kaksin karkumatkalla ja Brave (jos se kerkeää joulumarkkinoille) ja vielä, Näin koulutat lohikäärmeesi. Kirjoista taasen listalta löytyy; Päätön ritari: kauhutarinoita keskiajalta, Karin Slaughter: pettävä hiljaisuus, Kristiina Vuori: Näkijän tytär ja vielä Stephen King: Pimeä yö tähdetön taivas (näistä kirjavinkeistä kiitos Morrelle ja hänen blogilleen... Vaikka Karin Slaughteria ei sieltä taidakaan löytyä). Lisäksi vielä aamutakki ja tumput... Toivon AINA tumppuja koska rakastan niitä ja hävitän edelliset joka kerta kun talvivaatteet kaivetaan esiin naftaliinista.

Niin ja annan siis toivelistani äidille ja avokilleni siksi, että he itse näin haluavat. Äidiltä listani nimittäin menee sitten sisaruksilleni joiden mielestä minulle on niin vaikea hankkia lahjoja. Näin ei kenekään tarvitse pähkäillä liikaa ja tulee yleensä mielekkäitä lahjoja. Tosin lahja on aina lahja, oli se mikä tahansa :) Voi kun oma veljeni ja siskoni tajuaisivat tehdä saman homman, niin minulla ei olisi ongelmia heidän lahjojensa kanssa. Tosin, yksi suurista joulun nautinnoista on löytää juuri se oikea lahja oikealle henkilölle (tai ainakin luulla löytävänsä, joskus menee vikaan).

Eilen listasin myös jouluelokuvia itselleni. Mikään ei ole niin ihanaa kun odotella joulua ja sitä odotellessa katsella jouluelokuvia :D Tänä vuonna löytyikin vaikka mitä hauskaa! Viime vuonna oli köyhät tarjoilut, mutta nyt löysin elokuvia jotka on tehty juurikin viime vuonna! Ja koska rakastan listoja, laitan näistä elokuvistakin listan (nämä kaikki soveltuu myös lapsille):
Artturi Joulu- Joulupukin poika (Arthur Christmas)
Maaginen kristalli (The Magic Crystal)
Barbie täydellinen joulu (Barbie; A Perfect Christmas)
Madagascarin joulu (Merry Madagascar)
Neljä joulua yhdessä päivässä (Four Christmases)
Joulu ihmemaassa (Christmas in wonderland)
Ville Vallaton joulutarina (A Dennis the Menace Christmas)
Joulupukki ja sen veli (Fred Claus)

Oliskohan ihan hullua pistää joulukuusi esiin jo marraskuussa? Joulukortteja tekisi mieli tehdä, mutta ei tule niitä läheteltyä ihmisille joten teen vain pakettikortteja. Hyviä vinkkejä jouluaskarteluun? AIna tekisi mieli jotain tehdä mutta tosiaan joulukortteja ei pahemmin tarvitse ja hirveästi ei viitsi rahaa johonkin koristeisiin tunkea, niitä kun saa melkein halvemmalla valmiina kaupasta...

2 kommenttia:

  1. Netistä löytää hyviä joulutähtiaskarteluohjeita, siis niitä paperista taiteltuja joita laitetaan ikkunalle :)
    Ja sitä joulukuusta odotellessa voi vaikka tehdä joulukuusen koristeita, kangasta, pumpulia ja neulaa ja lankaa! Niistä syntyy jo vaikka mitä hauskaa.

    VastaaPoista
  2. Kerrankin löytyy joku muukin itseni lisäksi, joka rakastaa jouluhömpötystä. Laittaisin jo jouluvalotkin päälle, ellei ukko pistäisi hanttiin :)

    VastaaPoista