torstai 19. heinäkuuta 2012

Kokkailuja.

Koska en ole pitkiin aikoihin tehnyt mitään kivaa ajattelin vähän kokkailla. Avokki oli ostanut meille possuleikkeen jolle sitten piti tehdä jonkinlainen lisuke. Mitään ei ollut muuta kun riisiä ja jotain kasviksia. No päätin siis tehdä kasvisrisoton. Ensimmäistä kertaa tein risottoa (siis sellaista ihan oikeaa) ja aika hiton hyvää siitä tulikin :D Sopii hyvin sellaisenaa (etenkin jos lisää vaikka sieniä tai vaikkapa katkarapuja) taikka lisukkeena lihalle, kakalle (siis kalalle, oli sen verran hyvä kiroitusvire, että pakko säästää XDXD) taikka kanalle. Tapani mukaan söin kuitenkin liikaa ja nyt koko ruoka ällöttää XD

Mutta pakko laittaa ohjetta tähän jos joku  muukin tahtoopi kokeilla.

Möllikän omintakeinen kasvisrisotto



Määrät riippuvat aikalailla omasta mausta. Mutta risotto jonka itse tein riittää n. 4:lle ihmiselle lisäkkeeksi lihan, kalan tai kanan kera. Nestettä lisätessä on parasta mennä oman maun mukaan siinä kuinka kosteaa risottoa haluaa. Nestettä voi siis joko lisätä tai vähentää.

Herneitä
kukkakaalia
0.5 dl olutta (voi käyttää myös jotain muuta nestettä kuten viiniä, siideriä tai vaikka kermaa)
n. 2dl riisiä
hyppysellinen suolaa
öljyä
1 Sipuli
nokare voita
n. 6-7 dl kasvislientä
teelusikallinen inkivääriä
puolikas persikka
2 siivua sulatejuustoa

Kuullota sipuli ja riisiä hetken aikaa öljyssä. Lisää hieman suolaa jo tässä vaiheessa. Keitä kattilassa kasvislientä jotta se kiehuu (risottoon kannattaa aina lisätä vain kuumaa nestettä). Kun riisi ja sipuli ovat kuulottuneet lisää nestettä oman maun mukaan vähitellen kun riisi paksuuntuu. Heitä tässä vaiheessa vihannekset nesteen sekaan kiehumaan hetkeksi. Lisää vihannekset nesteen mukana samalla kun lisäät sen riisiin. Tässä vaiheessa voit myös lisätä inkiväärin ja oluen mukaan.

Kun riisi on ollut liedellä noin 15min voit lisätä sulatejuustoa oman maun mukaan. Sulata juusto ja tarkista, että riisi on kypsää (muttei liian kypsää). Lisää vielä lopuksi persikan paloja ja voi nokare. Risoton on tarkoitus olla hieman löysää eli nestettä kannattaa lopuksi vielä lisätä hieman. Kiehauta risotto ja se on valmista nautittavaksi :D

En käyttänyt paljoa mausteita koska kasvisliemi ja inkivääri oluen kera ovat mielestäni jo itsessään tarpeeksi maukkaita. Mutta toki voit lisätä mitä vain  mausteita jotka mielestäsi risoton kanssa sopivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti