torstai 12. heinäkuuta 2012

Varma PRKL!

Mjaaha kohta tulee kuusi viikkoa täyteen tuota Varman päätöksen odottelua... Siskon kanssa juteltiin ja hän jo mietti, että mihinkähän näistä eläkeyhtiöiden jutuista voisi valittaa, onko sellaista tahoa olemassakaan? Taitavat olla aika mielivaltaisia joten tuskin valitus tms. Auttaa suuntaan jos toiseenkaan, suututtaa vain ihmiset siellä ja tekevät vielä hitaammin päätöksensä (taikka kielteisen ihan vain vittuillakseen). Mutta jos joku tietää, minne voisi valittaa kyseisestä touhusta niin kertokaa minullekin :)

Tänään tuli kivasti pari perintään mennyttä laskua, lääkkeitä en ole syönyt yli kuukauteen minkäänlaisia ja nyt ei pääsekään mihinkään kun ei ole aikaa matkakortilla (niin voisihan sitä kävelläkin joka paikkaa, ai niin  mutta kun ei voi... :D). Alkaa muutenkin olla niin matofiilis tässä, että jotain tarttis tehdä. Ahdistus ja semmoinen yleinen vittuuntuneisuuskin ovat tulleet takaisin. Nukuttua ei saa kuin muutaman tunnin, ja sen jälkeen vasta onkin helppoa olla positiivinen ja iloinen :D Nooh mutta, ainakin on ruokaa. Tein eilen pellillisen marjapiirakkaa äiteelle ja iskälle jotka piipahtivat käymään.

Pakko sanoa, että jos tästä terapiasta sun muusta ei ole mitään muuta hyötyä niin ainakin olen oppinut antamaan vanhemmilleni anteeksi lapsuuteni mokailut ja osaan suhtautua heihin selkeästi aikuismaisemmin. Lapsuuteni oli aikamoista rääkkiä, mutta loppupeleissä pitää tajuta sekin, että vanhemmat ovat tehneet parhaansa niillä avuilla mitä heille on annettua. Aika harva vanhempi ihan kiusallaan traumatisoivat lapsiaan. Joten voisi sanoa, että koskaan en unohda, mutta anteeksi voin antaa. Nyt pystytään äidin kanssa jopa puhumaankin asoista ihan normaalisti, eli kumpikaan ei ala huutaa taikka itkeä. Varmaan sekin on vaikuttanut, että äiti on vihdoin myöntänyt omat heikkoutensa ja ongelmansa ja sen, että se ainoa pahis lapsuudessamme ei ollut vain isä. Mutta ihan hyvä, että asioista voi puhua. Ja nyt äitikin saa kerrottua oman mielipiteensä ja sen, kuinka väsynyt ja sairas hänkin on ollut ja silti pyörittänyt kolmen lapsen (ja yleensä neljän-viiden hoitolapsen) arkea niin pienellä rahasummalla, ettei olisi meikäläiseltä onnistunut.

Isän kanssa on vain helpon olla puhumatta asioista. Hänen mielestään hänessä ei ole koskaan ollut mitään vikaa ja toisaalta, miksipä alkaa setvimään vanhoja juttuja joille kukaan ei kuitenkaan voi mitään. Ainakin voin sitten puhtaalla omalla tunnolla ja rakkaudella haudata vanhempani tulevaisuudessa ilman, että jäisi tuntemaan suuria kaunoja ketään kohtaa. On hyvin vapauttavaa päästä eroon hirvittävästä vihasta, pettymyksestä ja surusta ja ottaa vanhemmat vastaan sellaisina kuin he ovat. Nyt annan itselleni rauhan rakastaa epätäydellisiä vanhempiani vioistaan huolimatta.

(tuo ylempi oikeasti kuulostaa kuin jostain raamatusta repäistyltä värssyltä...)

Notta jotaan positiivistä tännekin :)

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että terapiasta on ollut noinkin paljon apua, sehän on ollut todella iso taakka kantaa. Noi päätöksen odottelut on kyllä todella perseestä, mutta sitten ne aina vetoaa siihen että etenkin kesällä täytyy varautua pidempiin odotusaikoihin. Sehän ei vaan auta sitä joka odottaa. Jostainhan sun on ne lääkkeet saatava, sun täytyy mennä sossuun selittämään asia. Sieltä saat maksusitoumuksen lääkkeisiin.

    VastaaPoista
  2. Joo ja muuten ymmärtäisin tämän odottelun. Mutta kun Varma itse pisti kuntoutustukeni poikki toukokuussa niin, että se päättyy kesäkuun lopussa ja sitä oli kuitenkin kahteen kertaan haettu elokuuhun asti. Kesäkuuhun laittoivat sen takia, että Verve (varman palkkaama scheisse) teki päätöksensä toukokuun lopussa (tai siis oli aika siihen päätökseen, viikko meni tietysti ennen kuin päätös meni Varmalle asti). Eli Varma itse luokitteli niin, että se päätös heiltä sitten tehdään alle kuukaudessa kun kerran se tuki keskeytettiin. Mutta kuten me kaikki tiedetään, se ei vain toimi niin ja tottakai Varmalla menee siihen päätökseen pidempi aika. En vain ymmärrä, miksi he eivät sitä itse ole tajunneet. Eli koko tämä rahahomma johtuu nyt ihan vain siitä, että Varma vittuilun vuoksi on ryssinyt ja lakkauttanut sekä pitkittänyt tätä tukipäätöstä ilmeisesti huvin vuoksi. Ja tuolta sossusta ei tule sitä apua, kun on mies joka tienaa liikaa :(

    VastaaPoista