keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Tahtoo kirjekaverin!

Olen aina rakastanut kirjeiden kirjoittamista enemmän tai vähemmän tässä vuosien varrella. Yleensä minulla on ollut vain ulkomaalaisia kirjeystäviä, mutta jotenkin ne ovat aina jääneet muuttojen ja elämänmuutosten myllerryksissä. Ketään sellaista oikein sydänkirjeystävää en ole vielä onnistunut löytämään. Ajattelinkin tässä taas hieman aloitella uudestaan tätä harrastusta mutta tällä kertaa suomalaisen kirjeystävien muodossa. Aikaisempina vuosina tuntuu, että se kirjeiden lähettely on loppunut kun ei aina jaksa raahautua sinne postiin asti viemään niitä kirjeitä... Mutta näin suomen sisäisesti ei tarvitse raahautua kuin tuohon postilaatikolle joka onkin melkein ihan vieressä. Ja postimerkit saa vaikka lähikaupasta.

Muutoinkin ulkomaisten kirjekavereiden kanssa kirjoittelu on lähinnä sellaista läpinää vain jostakin. Olisi kiva oikeasti kirjoitella ihan kunnolla asioista eikä vain löpistä niitä näitä, vaikka toki sekin on kovin tärkeää, etenkin alkuvaiheessa. Mutta katsotaan nyt löytyykö netin ihmeellisestä maailmasta minulle kirjekamuja. Minusta tuntuu, että kun ilmoitan harrastuksiin ja kiinnostuksen kohtiin vampyyrit, noituuden, pakanauskonnot, mytologiat ja hartsinuket, niin aika moni ihminen karsiutuu pois :D Uskokaan pois, en ole hullu vaikka kyseisistä asioista olenkin kiinnostunut XD

Todella moni ihminen kertoo jo ilmoituksessaan, että haluaisi kirjeystävän koska olo on yksinäinen eikä kavereita oikein ole. Minulla on  kyllä ihania ja rakkaita ystäviä, mutta heidän kanssa ei voi jokaista hetkeään viettää, joten kirjoitteluunkin kyllä riittää aikaa. Mutta pakko sanoa, että usein itsekin tunnen oloni kovin yksinäiseksi, vaikka avokki tuhisee tuossa viereisessä huoneessa. Onkohan kyse jostain yhteisöllisyyden puutteesta, siitä, että laumaeläimenä ihminen kaipaisi ympärilleen vähän enemmänkin menoa ja meininkiä kuin vain sen puolison.

No mutta, jään odottelemaan josko kirjeenvaihtoilmoitukseni iskisivät jonkun yhtä oudon ihmisen sydämeen ja pääsisin piakkoin jopa kirjoittelemaan :D Ja tietysti kyse on nyt ihan perinteisistä kunnon kirjeistä, ei maileista tms. Minusta on niin eri asia saada ihan kunnon kirje, avata se kuorestaan, taitella ja lukea vaikka sängyllä maaten, kuin istua koneella ja klikkailla teksti näkyviin. Onhan tuo e-mail tietysti  nopeampi ja kätevämpi, mutta ei kyllä silti voita käsinkirjoitettua kirjettä :P

Kirjoittelemisiin!

5 kommenttia:

  1. - Iiiih! Mie voin alkaa sun kirjekaveriksi :D Mäkin rakastan vanhanaikasia etanapostilla kulkevia kirjeitä, niiden lukemista ja kirjoittamista. Mullakin ollu joskus muutamia kirjekamuja, mutta unohtunut juuri elämänmuutoksissa yms. Mutta nyt vois olla taas aika kirjeitten kirjottelun :D. Jos sie tahot kirjekamun ni viskaahan viestillä.

    VastaaPoista
  2. Mieki voin alkaa kirjekaveriksi! :) <3
    Käsinkirjoitetut persoonalliset kirjeet on niin ihania. :) Ja se jännitys, kun lähestyt postilaatikkoa (tai tuut kotiin ja kurkkaat lattialle/postikerääjään) on oikein ihanaa!!! :)

    VastaaPoista
  3. Oi minäkin rakastan kirjeenvaihtoa <3 Ne kirjeet, paperit ja toisen käsiala. :)

    VastaaPoista
  4. Joo on ihan eri meininkin avata kirje ja lukea se, kuin avata kone ja lukea mailia. Jotenkin paljon henkilökohtaisempaa tuo kirjeen kirjoittaminen.

    VastaaPoista