lauantai 6. huhtikuuta 2013

The Host (Vieras)

Eilen kävin katsomassa sellaisen elokuvan kuin The Host (suom. Vieras). Elokuva on tehty samannimisestä kirjasta jonka on kirjoittanut Stephanie Myer, eli sama tyyppi joka on vastuussa Twilightista. Elokuvaa oli haukuttu todella huonoksi, mutta pakko sanoa, että uskon osan haukkumista tulevan ihan vain niiltä, jotka eivät pitäneet Twilightista (koska tietysti kaikki elokuvat joka on suunnattu naisille tai nuorille tytöille on automaattisesti täyttä paskaa ja aivotonta sontaa tässä miehisessä maailmassa). Elokuva ei nyt oli sitä maailman parasta antia mutta yllätyin kyllä itse totaalisesti. Kyseessä on siis psykologinen scifi "trilleri" jota on höystetty runsaalla romantiikalla. En nyt tiedä kutsuisinko itse elokuvaa trilleriksi, tai edes kovin psykologiseksi, mutta kyllä se viihdytti ja kyyneleet valuivat valtoimenaan melkein koko leffan ajan. Oli se vain jotekin suloinen ja söpö leffa. Ja vaikka nykyään huonon elokuvan merkki tuntuu olevan onnellinen loppu, niin itse olen aina onnellisten loppujen kannalla, niistä jää koko loppupäivälle hyvä mieli.

Ideana on, että alien rotu on tullut maahan ja kansoittanut ihmisten kropat omilla "sieluillaan". Sieluiksi näitä alieneita myös kutsutaan. Muutamia ihmisiä on vielä "elossa" ja he taistelevat näitä alieneita vastaan. Päähenkilö Melanie joutuu "sielujen" kaappaamaksi ja hänen sisälleen asutetaan Vaeltaja-niminen sielu. Melanie on kuitenkin sen verran vahva henkisesti, että onnistuu saamaan Vaeltajan kommunikoimaan kanssaan ja käytyään läpi kaikki Melanien muistot tämä Vaeltaja alkaa tuntea sääliä tyttöä ja tämän perhettä kohtaan (sääli muuttuu pian myös rakkaudeksi).
Tästä alkaakin sitten pienimuoitoinen takaa-ajo kun Valetaja päättää karata ja etsiä Melanien kanssa tämän perheen ja rakastetun. Enempää ei sitten tarvitsekaan paljastaa :)

Eli jos tykkäät romantiikasta höystettynä pienimuotoisella actionilla/jännityksellä (ja tietysti scifistä) niin suosittelen kyllä. Kovin vakavan naaman omaavien ei kannata tätä leffaa mennä katsomaan, mutta ne jotka osaa nauttia vähän hömpästäkin tykkäävät varmasti :)

Pisteet:
4.5/51 kommentti: