lauantai 6. huhtikuuta 2013

Tunnustus!

Sain tällaisen tunnustuksen Tsompilta. Ideana on siis kirjoittaa eläimestä joka kaipaa/tarvitsee suojelua.


Noh, itselle tärkeimpiä kohteita ovat kilpikonnat, manaatit, turkistarhaus, pentutehtailu ja suomen sudet.

Kilpikonnien elämät tuhoutuvat huimaa vautia ympäristökatastrofien ja ihmisten välinpitämättömyyden takia. Monia konnat eivät kiinnosta kun ne eivät ole pörröisiä ja pehmoisia. Mutta itsellä on akvaariossa lilluskeleva Retsi-konna kotona, joka on ihan yhtä persoonallinen tyyppi kuin meidän koirammekin, vaikkei karvainen olekaan. Haaveilen siitä, että minulla olisi rahaa laittaa kilpikonnien suojeluun ja matkustaa vaikka paikanpäälle vapaaehtoisena pelastustyöntekijänä.

Manaatit ovat äärimmäisen kilttejä, rauhallisia ja suloisia eläimiä. Niiden ongelma on salametsästys (niitä on helppo metsästää kun ei niillä ole luonnossa muita vihollisia kuin ihminen, joten eivät raukat osaa olla varuillaan), ilmaston- ja vesistöjen saasteet.

Turkistarhaus on täysin turhaa. Nykyihminen ei tarvitse turkiksia yhtään mihinkään ja jos tarvitsee, voi mennä metsään ja ampua siellä elävän eläimen, joka on ainakin saanut elää onnellisena ja vapaana, eikä koko elämäänsä ole kitunut liian pienessä häkissä mielenvikaisena.

Pentutehtailu (siis sellainen missä koirat ja pennut kärsivät koko elämänsä ja heti synnyttyään kohtuuttomasti. Usein ei ajatella, että ihan kennelienkin pitäjät kyllä tehtailevat pentuja, mutta tämä pentutehtailu mistä julkisuudessakin puhutaan on ihan eri juttu, kuin vastuullinen pentujen tehtailu)... On vain niin väärin niin väärin. Ja nykyään tuntuu olevan vihan kohteena enemmän ostajat kuin myyjät. Pitää kuitenkin muistaa, että kaikki ihmiset eivät ole niin valveutuneita koiria hankkiessa, että tajuaisivat kyseenalaistaa ihan kaiken. Ja kyllä, rahalla on sormensa pelissä sillä joskus vähempivarainenkin voi haluta koiran. Ja suomen hinnoilla siihen on harvemmin rahaa, joten helposti tulee ostettua halvemmalla jos sellaisen saa. Tietysti aina pitäisi ottaa selvää kaikesta eläimeen liittyvästä, mutta kaikki eivät sitä tee. Eikä se nyt tee heistä pahoja ihmisiä. Myyjät voikin sitten tuomita minun puolestani alimpaan helvettiin. Heille ei riitä ymmärrystä taikka sympatiaa.

Suomessa tuntuu olevan jokin kohtuuton ja täysin turha susikauhu. Jopa nautakarja tappaa enemmän ihmisiä vuosittain onnettomuuksissa kuin sudet, joten miksi niitä pelätään niin julmetusti? Onko ihminen todella näin eriytynyt luonnosta ja eläimistä, ettei järkikään enää kulje? Ei voi käsittää...

Näistähän nyt  vois turista loputtomiin ja analysoida maailman tappiin asti, mutta tässä nyt vähän jotain minua koskettavia aiheita. Ja tämän tunnustuksen pistän eteenpäin:
http://tuulenkuiske.blogspot.fi/
http://leegolaskikummitus.blogspot.fi/


1 kommentti:

  1. Sudet unohdinkin! En kans tajua koko susikauhua. Ihan höpöä. Ja tollasia kilppareita meilläkin oli.

    VastaaPoista