keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Koiruuksia sekä koiralta, että Varmalta.

Noh, nyt kun saatiin koira-neidille vihdoin se lääkitys, niin sepä iskikin tytölle oikein kunnon ripulin... Siis sellaisen, että saa koko ajan olla juokemassa sen kanssa parvekkeella. Ja kyllä, parvekkeella, jos ulos yritettäisiin, olisi ruikulit jo lattialla. Onneksi partsilla on iso kasa lunta josta sitten on helppo lapiolla kuopia jätteet ja heittää roskiin. Ei jää partsille mitään ja koira pääsee sinne aina halutessaan. Ihmettelin tuossa aamulla kun koira päivyst parvekkeen edessä ja kun se alkoi vinkua ja raapia ovea niin avasin sen ja mietin, että taitaa nyt olla tosi hyvä hajut kyseessä. No joo, ei ollut hajuista kyse sillä kertaa, eikä sitä seuraavalla, eikä sitä seuraavalla. Kaupassa sentään uskalsin käydä pikaisesti.

En olekaan tänne vielä kirjoittanut Varman mukavasta päätöksestä tuon kuntoutustuen suhteen. Noh, sain kuntoutustukea toukokuun loppuun asti kun sitä haettiin vuodeksi eteenpäin, eli tammikuun 2014 loppuun. Soittelin sitten ihmeissäni, että pitääkö nyt h eti varata uusi lekuriaika ja pistää uutta paperia menemään. No ei, kun päätös tehtiin siksi, että minulla on maaliskuussa lekurille aika tuolla Gastrolla. He haluavat sieltä kaikki tarvittavat paperit ja tekevät jatko päätöksen sen perusteella. Sitten kyselin, että miksi tuo aika on sitten laitettu toukokuun loppuun, kun paperit he saavat aikaiseksi haettua korkeintaan huhtikuun loppuun mennessä, jolloin heillä on taas se surullisen kuuluista 1 kuukausi aikaa tehdä päätös vaikka he TIETÄVÄT, että siinä menee 3kk. Kyseinen virkailija sitten jo vähän korotti ääntään ja sanoi, että ei jatkohakemuksessa mene koskaan kolmea kuukautta! Pyysin sitten hirvittävästi anteeksi, että tosiaan tuossa minun viimeisimmässä jatkohakemuksessa meni VAIN se kaksi kuukautta ja kolme viikkoa, eli ei tosiaan ihan kolmea kuukautta. Toivottavasti virkailija tajusi sarkasmini.

En tajua miksi tuostakin asiasta pitää mennä noin valehtelemaan? Ja eikö ne oikeasti saa muka aikaiseksi vähän mietittyä noita päätöksiä sen mukaan miten ne itse kyseiset tyypit niitä päätöksiä tekee?!?!? Ei aina jaksaisi olla soittelemassa ja hoputtelemassa noita päättäjiä, kun siitä ei saa muuta kuin paskaa niskaan. Mutta hommat ei vain toimi eikä etene, ellei sinne aina välillä soittele hopuuttaakseen. Tämä sama virkailija sitten kysyi, että miksi olen niin suuttunut, olenhan minä nyt saamassa toukokuun loppuun sitä rahaa, ettei tarvitse ilman olla. Pikkaisen aloin kiehua, ja selitin oikein hitaasti ja R A U H A L L I S E S T I, että tämä kolmisen kuukautta menee nyt siinä, että stressaan koko ajan vain sitä, koska te onnistutte sen uuden päätöksen tekemään, jos onnistutte. Jos paskasti käy, niin voi olla, että joudun hyvinkin olemaan sitten 2kk ilman rahaa, ja näillä rahoilla ei sellaista aikaa varten paljoa pysty säästelemään vaikka tietää, ettei rahaa tulekaan. No eipä se virkailija siihen mitään osannut sanoa.

En muutoin olisi niin raivoissani ollut tuonne soittaessani, jos minulle olisi ilmoitettu näistä aikeista. Laitettu päätöksen mukaan lappu jossa kerrotaan miksi päätös tehtiin nyt näin ja että minun ei tarvitse sitten taas seuraavan jatkon kanssa itse tehdä mitään, vaan homma hoituu ihan heiltä käsin. Onneksi soitin kuitenkin Varmalle ensin, ennenkuin kuntoutuspoliklinikalle pyytääkseni uutta aikaa lekurille. Sinänsä ymmärrän, että Varma haluaa nuo lisätodistukset sun muun, vaikka se ketuttaakin. Mutta heillä on siihen oikeus. AInoa mitä toivoisin, olisi, että minulle olisi asiasta ilmoitettu JA, että ajallisesti he olisivat antaneet itselleen pidemmän ajan tehdä tuota päätöstä, koska kuukaudessa siellä ei mitään saada aikaan.

2 kommenttia:

  1. Miten voi olla että potilaan käsiteltäviä tietoja ei lähetetä potilaalle itselleen? -.-'

    Ja Minka-parka. Ei se ansaitse tuollaista kärvistelyä suolisto-ongelmien kanssa. Et kyllä sinäkään. :/

    (viimeksi kommentti ei mennyt kai perille, yritän uudestaan)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota mietittiin psykonkin kanssa, että miten vakuutusyhtiö voi noin vain vaatia minua koskevia tietoja sairaalalta ilman, että minulle siitä edes ilmoitetaan erikseen... Mutta kait se sitten voi, aika erikoista kyllä minun mielestäni.

      Poista