perjantai 15. helmikuuta 2013

Tampere

Ja kuten sanoin, ystävänpäivä meni tosiaan Tampereella pyöriessä. Käytiin myös suomen ainoassa vakoilumuseossa joka oli aika pieni ja suht kallis mutta erinomaisen mielenkiintoinen! Ollaan vain tuon miehekkeen kanssa sen verran ääliöitä, että meillä ei kauaa mene kun kierretään museo läpi. Koko Vapriikkikin oli nähyt kahteen kertaan jo kahden tunnin kuluttua sinne saapumisesta. Vakoilumuseossa vietetiin ehkä puolisen tuntia jos sitäkään. Kuvia siellä ei saanut ottaa, ellei maksanut erikseen 5€ (sisäänpääsymaksu oli jo 8€).

Tampere on siis erittäin kaunis kaupunki. Ihmiset puhuu hassusti, eikä mustaa makkaraa näkynyt kyllä missään (mikä oli vähän pettymys). Jotenkin tuntui, että siellä oli vaikka ja mitä. Ja enemmän erilaisia ravintoloita Helsinkiin verrattuna, vai onko sitä vain niin tottunut helsingin tarjontaan, ettei ravintolatkaan enää kiinnosta? Yksi aivan mahtava paikka löydettiin ja se oli amerikkalaistyylinen Diner :P siellä tarjoiltiin luonnollisesti hampurilaisaterioita ja kaikkea mitä nyt voi kuvitella amerikassakin saavansa moisessa paikassa. Hintavaa oli, mutta herkullisia ainakin ne mitä me suuhumme ahdettiin.







Käytiin myös Tampereen Stockmann läpi joka olikin piristävän pikkuinen tuohon Helsingin Stokkaan verrattuna. Sen jaksoi jopa kiertää koko mestan kerralla. Kampissa sijaitseva Tiger kauppa oli kyllä kaksi kertaa suurempi tuolla ja sieltä löytyi vaikka mitä ihanaa pikkukrääsää mitä Helzingistä ei löydy. Käytiin myös syömässä Rossossa ja valitettavasti osuimme sinne taas lounas aikaan, mikä tarkoittaa sitä, että ruoka oli erinomaisen kamalaa... Otin kanaa uuniperunalla ja peruna oli juuri sen makuinen, että oli edellisenä päivänä keitetty ja mikrotettu sitten siihen lautaselle. Hyh. Kauniit näköalat Rossosta kuitenkin oli, siitä plussaa. Ja palvelu oli oikein miellyttävää ja ystävällistä!



Tästä annoksesta tosiaan söin vain ja ainoastaan tuon kanan ja vihreät osaset. Taisin kyllä avokin lautaselta pölliä parit ranskalaiset kyytipojaksi.

 Vapriikin museossa oli myös muita juttuja kuin vain ne muumiot joista jo postasinkin. Mm. Rolli ajoneuvo joka on bussin ja tramin risteytys, vähänkö se oli symppis! Sinne sai kavuta ihan sisälle asti katsomaan. Nukke näyttely oli myös todella ihana. Hitto, että entisaikojen nuket on olleet pelottavia ja rumia XD Miten ne lapset on edes uskaltaneet niihin koskea :D


 Kännykänkin sain ostettua Tampereen DNA:sta! kyseistä kännyä kun ei täältä helsingistä löytynyt lähi DNA kaupoista sen värisenä kuin olisin halunnut. Tassuihin tarttui siis edullistakin edullisempi Samsungin Galaxy Y, pinkki versio :P

Ja hei oli siellä Tampereella se MC Donaldskin!!!! XD Naureskeltiin muuten moneen otteeseen, että taisi meidän reissu pyöriä aikalailla ruoan ympärillä. Harmitti vain, että se Rosson keikka meni niin upeasti pieleen. Ja sinne tosiaan päädyimme siksi, että rahavarat oli sen verran pienet, ettei olisi ollut varaa mihinkään "parempaan" ravintolaan. Ei sitten tajuttu, että mm. Kauppakeskus Siperiassa oli vaikka kuinka paljon pikku ravintoloita ja kahviloita joihin olisi voinut mennä haukkaamaan jotain pientä melkein samoin hinnoin ja olisi taatusti ollut parempaa.

Aikomuksena on palata Tampereelle kesän aikoihin ja ihan varata se hotellihuone ja jäädä sinne pikkuisen pidemmäksikin aikaa. En tiennytkään, että ihan kotimaassakin matkailu voi oikeasti olla ihan avartavaa ja hauskaa :D Melkein sanoisin Tamperetta mielenkiintoisemmaksi kuin vaikkapa Rhodosta jossa tuossa taannoin myös kävimme :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti