perjantai 8. helmikuuta 2013

Puntariperjantai!

Jaahas on aika taas puntariperjantain!

Kiloja lähtenyt 1kg
Ry: 110 (-1cm)
LY: 121cm (-4cm)
VY: 92 (-2cm)

Ihan jees. Tosin kun ajattelee, että viime viikolla ei pudonnut yhtään mitään, niin kokonaispudotus kahdelta viikolta on siis tuo vaatimaton kilo. Mutta toki parempi kuin ei mitään. Viime viikolla ketutti niin pahasti, etten viitsinyt edes laittaa koko puntarihommelia edes tänne blogille. Edelleen vain tuntuu siltä, että efortti jonka tähän laihtumiseen pistän, ei näy tuossa painossa. Mutta mitä ilmeisemmin kyseessä on vain ns. Säästöliekki jolle ei oikein voi mitään, se tulee jos on tullakseen. Paino siis tippuu, mutta koska elimistön aineenvaihdunta  hidastuu ja se pitää kiinni kynsin ja hampain tuosta painosta, niin paino laskee hitaammin kuin mitä sen periaatteessa pitäisi laskea.

Nyt painoa pudonnut kokonaisuudessaan n. 14kg.  Aloitin siis marraskuun 4 pv. ja nyt on helmikuun 8 pv. Eli keskimääräisesti alle viisi kiloa kuukaudessa. Lasken tuohon mukaan ensimmäiseltä viikolta -2kg koska silloin en edes uskaltanut punnita itseäni... Eli ei kuitenkaan pöllömmin, vaikka moni olisi tuonkin saanut pois jo lyhyemmässäkin ajassa, niin se on nyt poissa kuitenkin, ihan sama miten kauan siihen on mennyt (nyt on tietysti helppo sanoa näin) :D

Tuo säästöliekki onkin aikamoisen inhottava juttu. Kun ei haluaisi alkaa syömään kuitenkaan hirveästi enempää, koska silloin sitä laihtumista ei tapahdu siihen malliin kun haluaisi, mutta säästöliekillä homma menee myös hitaasti. Ei ihan sama oikeastaan mitä sitten tekee :D Tämän viikon ero tosin viime viikkoon on se, että olen lisännyt huomattavasti rasvojen käyttöä. Nyt se huitelee tuossa 35-65g hujakoilla kun aikaisemmin jäi alle tuon 35g. Eli sitä nyt ainakin jatkan, rasvan käyttöä siis. Katsotaan vaikuttaako ensi viikkoon mitenkään vai käykö niinkuin perinteisesti, ettei paino tipu ollenkaan :D

Noita senttejä on lähtenyt ihan kivasti, mutta on tässä huhkittukin ja liikuttu. Ei kuitenkaan mitään ihan överiliikuntaa, vaan aika sellaista perustouhua. Miksikään kuntoilijaksi tässä ei kuitenkaan ole tarkoitus ruveta. Kiloklubin mukaan liikun kuitenkin sen verran, että kaloreita kuluu se vähintään 1500kcl viikossa mikä katsotaan laihdutusliikunnaksi, elikkä liikunnasta on jo jotain apua oikeasti tuon laihtumisen kanssa, samalla kun se kohottaa myös mukavasti kuntoa.

Olen siis tyytyväinen, että paino on tippunut mutta pettynyt kun se on niin hidasta. Mutta elämä on ja ehkä tuo paino pysyy helpommin poissakin kun on tippunut hitaammin, mene ja tiedä. Vielä olisi matkaa tavoitepainoon sellaiset 12kg. Normaalipainoiseksi jos haluaisin, pudotusta olisi huimat 35kg mikä kuulostaa sellaiselta määrältä, ettei kyllä tule koskaan onnistumaan :D Siksipä se ei olekaan edes tavoitteeni vaan "hyvänolon paino" eli sellainen paino, jossa tunnen olevani suht sinut itseni kanssa ja tunnen itseni edes semi nätiksi (saa nähdä onnistuuko se koskaan). Tosin, en usko, että vaikka laihtuisin tuohon normaalipainoonkin, että tuntisin oloani kovin kauniiksi taikka ihanaksi. Päästähän tuokin homma enemmän on kiinni kuin kropasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti