perjantai 1. helmikuuta 2013

Scientologia Vs. Kristinusko

Scientologia vs. kristinusko.

Tuli tässä katsottua taas yksi Southpark jakso jossa parjattiin scientologiaa uskontona. Ei siinä mitään, yksi parhaimmista Southpark jaksoista mutta rupesin miettimään hieman tätä asiaa. Tuossa jaksossa siis ihmeteltiin sitä, miten joku voi uskoa niinkin järjettömään tarinaan kuin mihin scientologit uskovat. Mutta jos aletaan vertailla tarinoita, niin kyllä kristinuskon "tarina" on aivan yhtä hullu ja epäuskottava. Toki se oma uskonto aina kuulostaa fiksulta ja järkevältä, mutta oikeasti se ei ole sen kummoisempi tai "fiksumpi" kuin muidenkaan uskonto.

Tarkoituksena ei siis ole loukata ketään tai dissata kenenkään uskontoa! Sekä Scientologia, että kristinusko ovat tärkeitä uskontoja niille jotka niihin uskovat ja molemmissa on sekä hyvää, että pahaa. Mutta halusin vain tuoda esille, että kaikista uskonnoista voi saada aikaan uskomattoman tarinan joka kuulostaa aikamoiselta hölynpölyltä sellaisen ihmisen korvaan joka ei kyseiseen uskontokuntaan kuulu. Eli ei kannata naureskella toisten uskontojen hölmöydelle kun todennäköisesti niiden toisen ihmisen mielestä sinun uskontosi on vielä pöllömpi :D Tämä koskee siis ihan kaikkia uskontoja ja uskomuksia, ei vain scientologiaa tai kristinuskoa.

Mitä sanotte tästä:
Scientologia:
Toisessa universumissa asustaa alien rotu jonka johtaja on paha Xenoks (en muista sitä oikeaa nimeä, mutta mennään nyt tällä). Jossain vaiheessa Xenoks päätti, että hänen universuminsa on täyttynyt liikaa ja hän päätti hankkiutua eroon isosta osasta populaa. Herra rakensi aluksen jolla keräsi kaikki "ylimääräiset" tyypi ja syväjäädytti heidät. Tämän jälkeen alukset ajoivat maapallon luokse ja heivasivat syväjäädytetyt tyypit tulivuoreen (oliko se nyt peräti Vesuviukseen). (Hommastahan kerrotaan tarkemminkin, mutta vain niille joilla on rahaa maksaa tarpeeksi... Scientologia on siitä erikoinen uskonto, että siinä etenee vain jos on tarpeeksi rikas)

Tietysti tyypit kuolivat ja heidän sielunsa nousivat ylös etsien paikkaa johon asettua. Mutta paha Xenoks olikin valmistautunut tähän eikä päästänyt sieluja pois planeetalta. Näin sielujen täytyi asettua ihmisiin jotka elivät tuolloin kivikautta. Kaikki mitä tiedämme historiasta on täysin vääristeltyä. Ja syy siihen, miksi ihmiset ovat niin masentuneita ja maailmassa on niin paljoan surua, ovat nuo surulliset sielut jotka eivät ole päässeet takaisin kotiin vaan edelleen asuttavat meidän ihmisten kroppia...

Kristinusko:
Taivaassa (ei ole tarkemmin määritelty missä) asuu tyyppi joka on luonut ympärilleen kaiken. Ei olet tietoa missä tyyppi on ollut tai mitä se on tehnyt ennenkuin se päätti alkaa luomaan itselleen kavereita. Joka tapauksessa, tyyppi loi valkeuden ja blaadiblaa. Se loi myös ympärilleen enkeleitä jotka toimivat hemmon sotureina (ja aika verenhimoisia sotureita muuten olivatkin). En nyt tiedä kumpi tapahtui ensin, Aatamin ja Eevan karkoittaminen vaiko Luciferin (tarkoittaa muuten valontuojaa) karkoittaminen, mutta joka tapauksessa taivaassa asuva tyyppi alkoi käydä aika narsistiseksi ja kostonhimoiseksi joten yksi enkeleistä (lucifer) päätti sitten pistää kovan kovaa vasten. Jumalahan ei tästä tykännyt ja heivasi lussen kylmästi pellolle. Tästä suivaantuneena Lusse loikin sitten oman maailmansa jota helvetiksikin kutsutaan.

No jossain vaiheessa tämä Aatami ja Eevakin lankesivat Jumalan ilkeään juoneen jossa he haukkasivat kiellettyä omppua (ei muuten ollut oikeasti omena vaan oliko se peräti banaani tms. Käännöskukkaset kunniaan) ja joutuivat näinollen hekin pois jumalan valtakunnasta. Heidät heivattiin maanpäälle jossa he saivat sitten pärjätä omin keinoinsa miten parhaaksi näkivät. Jumalakin keksi tässä samalla, että jotta asiat oliviat mahdollisimman hankalia, niin hänpä ei enää näyttäydy ihmisille, vaan heidän täytyy vain uskoa häneen ilman mitään näkyviä todisteita. Ja se joka ei usko, ei pääse takaisin taivaanvaltakuntaan (aikamoinen narsisti). Anyway Eeva ja Aatami alkoivat sitten lisääntyä ja saivat lapsia, jotka saivat lapsia, jotka saivat lapsia jne. Jossain vaiheessa jumala päätti, että ihmiset ovat pahoja pisti koko maapallon paskaksi Nooaa ja hänen arkkiaan lukuunottamatta. Elämä alkoi alusta, mutta ihmiset ei vieläkään olleet sitä mitä jumala olisi halunnut (no jos luo omaksi kuvakseen, niin on parasta vain tyytyä siihen mitä saa). Joten hän päätti, että kaikki inhimillinen on syntiä, elikkäs pahasta. Seksi, herkuttelu, alastomuus, synnyttäminen, rakkaus jne. Näin kait ajatteli, että ihmiset alkaisivat uskoa häneen paremmin ja pääsisivät sinne taivaan valtakuntaan kuoltuaan. No näin ei nyt ihan asiat menneet.


No jumalapa päätti ottaa sitten maannaisen tämän nukkuessa (nykyään kutsuttaisiin tuotakin muuten raiskaukseksi tain ainakin seksuaaliseksi hyväksi käytöksi). Nainen tulikin raskaaksi ja synnytti pojan jonka jumala sitten myöhemmin tapatti, jotta ihmiset pääsisivät synneistään... No eivät ne silti päässeet (eri uskontokunnat on toki näistä asioista eri mieltä, mutta tämä on se versio joka minulle on opetettu). Näiden "syntien" vuoksi jumala sitten tappoi aika paljon populaa ja kehotti seuraajiaan myös tappamaan niitä jotka eivät usko häneen. Jotenkin jumalan ote kuitenkin lipsui niin, että tuo Luciferkin pääsi tänne maanpäälle temmeltämään ja touhuamaan omiaa. Nyt ne ovatkin sitten arkkivihollisia ja tappelevat päivittäin siitä, kumpi pääsee ensin maaliviivalle, eli kumpi saa enemmän ihmisiä omalle puolelleen. Kaikki keinot sallittuja, molemmin puolin.


Nyt ei enää jaksa sepustaa sitten tämän enempää. Huomaatte varmaan, että kristinuskosta tulisi tekstiä vaikka kuinka. Johtuu toki siitä, että olen kyseiseen uskontoon huomattavasti enemmän perehtynyt kuin scientologiaan.

Anyway, nyt kun nämä "tarinat" on saatu tähän paperille, niin kumpi kuulostaa uskottavammalta? Aika pöljiä tarinoita molemmat eikö? Itse ehkä kuitenkin uskottavuuden puolesta kallistuisin scientologian puoleen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti