torstai 20. joulukuuta 2012

Läskiä lotinaa ja... Jauhelihaa sekä kasviksiaaaa!

Huaah! ALkaa tämä laihduttaminen nyt tökkiä aika pahasti. Nutriletti tulee jo korvista ulos ja ei oikein keksi mitään ruokaa mitä ei olisi jo kokeillut. Lanttu on ihan hyvää, mutta pelkään, että alkaa tulla kohta korvista ulos jos sitä syö koko ajan kastikkeiden tai lihan kanssa. Tänään kokeilin paistaa kiinankaalia (jossain oli ehdotettu tätä jos tekee vaikkapa paskaa (EDIT: eli siis pastaa XDXD) kovasti mieli). No joo tuskinpa teen toista kertaa, ei ollut kovin kummoista. Ehkä jos olisi mukaan laittanut vaikka pekonia tms olisi ollut vähän maukkaampaa. Nyt vain mausteiden kera ei ollut kovin kummoista mössöä :D

Muutenkin ahdistaa ajatella, miten vähän sitä ihminen loppupeleissä voi edes syödä päivän aikana. Viisi kertaa pitäisi syödä mutta annokset pitäisi olla sitten niin pieniä, ettei missään vaiheessa lähde se nälkä. Esim välipalaksi tasan yksi omena tai leipä tms. Itse ruokaan menee tuhottomasti kaloreita, vaikka ei laita yhtään maitotuotteita, rasvaa tms. Eikä niitä raakoja vihanneksiakaan nyt koko päivää viitsi syödä.

Sairaalassahan tuo ruoan kalorimäärä on päivässä 1500kcl mutta ihmettelen miten siihen on saatu noin vähän kaloreita ympättyä, tosin siellähän syödään vain se 4 krt. päivässä. Aamupala (pari desiä puuroa ja yksi leipä leikkeen ja vihannesten kera), lounas, päivällinen ja iltapala (yksi leipä ja jogurtti tms.). Tuohonhan kuuluisi vielä yksi välipala mutta sitä ei sairaalassa jaeta vaikka se paperissa seisookin. Niin ja sekä lounaan, että päivällisen kanssa saa aina jonkin jälkiruoankin vielä. Tuo satsi piti meikäläisen yöllä hereillä sen takia, että oli koko ajan niin hirveä nälkä, vaikka sitä ruokaa saikin. Laihtumista kyllä tapahtui, mutta koko päivä hääri sen ympärillä, että koska sitä ruokaa taas saisi ettei mahassa kiertäisi koko ajan niin pahasti.

Äh hullujen hommaa tämä syömisten pakkomielteinen miettiminen. Eikä koskaan saisi enää syödä herkun herkkua, koska niissä niitä kaloreita vasta onkin. Ahdistavaa ja hyvin lannistavaa. Etenkin nyt kun yritän pitää kalorit sellaisessa "tasaisessa" 800-1600 kcl päivittäin niin sitä kyllä huomaa, ettei tuon 1600kcl kanssa paljoa syödä. Kolme kertaa päivässä kunnolla ja siinä se onkin. Siihen jos vielä jotain jälkkäriä tms yrittäisi ympätä niin eipä onnistu :D Tosin minähän syön vain sen yhden normi aterian päivässä ja muutoin olen joko syömättä, syön Nutriletteja tai jos oikein tekee mieli, niin jotain pientä herkkua (kuten vaikkapa Bubble Tea XD). Mutta voin kertoa, että nälkä tässä kyllä on koko ajan, enemmän tai vähemmän.

Tässä vielä kuvaa tämän päivän "herkullisesta" ateriasta. Jauhelihaa (mausteita) kiinankaalia paistettuna ja herneitä sekä n. 30g raejuustoa joka ei nyt lautaselle kerennyt kuvausta varten :D Kuinkahan paljon tässä satsissa on jo kaloreita? 500? Yksi kaveri jossain vaiheessa kommentoi, että ateria jossa on 500 kcl on jo aika tuhti ateria... Ei muuten oikeasti ole :D Se on aika kevyt ateria ja "normi" ateriassa on enemmän etenkin jos siihen lisää vielä pakolliset 2 viipaletta leipää ja lasin maitoa.


2 kommenttia:

  1. 150g kanaa on about 120 kaloria, jos siihen laittaa salaatin ja kasviksia sekaan niin ei tule kovin kaloripitoiseksi :)Kun jättää kaikenmaailman kastikkeet pois, se vähentää kalorimäärää jo runsaasti.
    Riippuu muuten sairaalasta toi välipala, Töölössä sai hedelmän välipalaksi viikolla ja viikonloppuisin jonkun pullan tai kakun tai leivoksen. Kuntoutusosastolla oli joka päivä kahvi ja joku pulla tai kakkupala. Aamulla puuroa, lounaalla kaloripitoisempi ruoka jälkiruokakiisselin kera ja päivällisellä keitto. Iltapalalla sitten teetä ja leipää päällisten kera. Siinä on mun mielestä ihan riittävästi ja n. 1500 kaloria. Olinkin jatkuvasti ihan täynnä :D

    VastaaPoista
  2. No mä olin lastenklinikalla ja sitten ihan tuolla Meilahdessa ja se ruoka oli tosiaan hyvin pientä ja riittämätöntä XD Ja samaa ruokaahan ne kaikki Helsingissä tietty saa :P
    Niin ja tuossa annoksessa jossa ei siis ole paljoa mitään on yhteensä n. 350kcl!!! Eli aika paljon minun mielestä...

    VastaaPoista