torstai 27. joulukuuta 2012

Ruoan juhlaa ja paluu arkeen

Kyllä nämä syömiset on taas menneet vaikeaksi näin joulun alla. Söin niin, että mahaan oikein sattui ja närästys vaivasi joka ilta. Mutta silti söin huomattavasti vähemmän kuin koskaan aikaisemmin jouluna. Vähän ketutti oikein kun olisi ollut vaikka mitä ihanaa ruokaa jääkaapissa mutta maha ei vain vetänyt vaikka mieli olisi tehnytkin. Noh jäipä sitten jotain herkkuja syömättä, onneksi on aina ensi joulu :D

Paluu arkeen on ollut TODELLA vaikea. Tälläkin hetkellä melkein tekisi mieli mennä pöydän alle itkemään kun tekisi niin hirveästi mieli syödä, ihan mitä vain. Valitettavasti olen tänään jo syönyt kaiken sen mitä saa syödä. Toivottavasti tämä nyt taas helpottuu ja se syömättä oleminen ei ole niin vaikeaa. Jos voisi olla täysin syömättä niin no problem, mutta kun aloittaa niin ei pysty lopettamaan. Aika normaalia monilla ylipainosta kärsivillä.

Mutta vielä itselleni ja teille kiusaksi vähän kuvia meidän jouluateriasta. Juhlallisuudet oli jätetty kokonaan pois ja söimme ihan vain herkullista ruokaa television ääressä ilman sen kummoisempia järjestelyitä. Tarjolla oli Lanttulaatikkoa, perunalaatikkoa, porkkanalaatikkoa, kinkkua, herneitä, uunilohta sekä kastiketta (joka oli  muuten ihan parasta!). Kinkku oli itsepaistettu, laatikot Saarioisten äitien tekemiä ja uunilohi meikäläisen tekemä. Ei muuta. Jälkkäriksi olisi ollut omenapiiraita, mutta mahaan ei vain mahtunut. Jälkkärikonvehditkin jäi toiselle päivälle kun ei pystynyt aterian jälkeen enää syömään mitään. Aamulla herkuttelimme riisipuurolla, oikein sellaisella johon oli lisätty aitoa kermaa :D Epäterveellistä kyllä, mutta ai miten herkullista!


Tämän annoksen jälkeen tosiaan makasin maha pystyssä sitten loppu illan (kunnes oli illalla pakko ahtaa itseensä vielä vähän suklaata ja karamellejä).


Mies joi olutta ja itselleni olin ostanut herkkuskumppaa, elikkäs alkoholitonta kuplivaa nimeltä kuohuva kuusenkerkkä. Minä kun en tykkää viinistä, siideristä, lonkerosta tai mistään muustakaan niin ostin tuollaisen alkoholittoman kuplivan. Ihan hyvää mutta tykkäsin enemmän vastaavanlaisesta juomasta joka oli tehty mustaherukan lehdistä, ehdoton suosikkini! Muut maiskuttelevat viinejä, minä maiskuttelen näitä (harmikseni nämä holittomat versiot ovat vain aikas tyyriitä, kalliimpia kuin monet viinit).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti