torstai 13. joulukuuta 2012

Netti-etiketti, onko sellaista?

Hellouta taasen. Hohhoijaa kun tyhmät ihmiset netissä taas ärsyttävät oikein kunnolla. Ja myönnän joo, olen ehkä vähän liian helposti provosoituva ihminen, etenkin kun on netin värikkäästä maailmasta kyse :D On se jännä, että joidenkin ihmisten mielestä on jotenkin mukavaa ja normaalia pahoittaa toisten mieliä omilla kommenteillaan. Surullisinta on se, että nettikiusaaminenkin katsotaan ihan normaaliksi toiminnaksi jota kaikki harrastavat. Tai näin ainakin netissä liikkuvat ääliöt haluavat ihmisten luulevan.

Miksi sitten ihmiset ovat netissä niin ilkeitä ja inhottavia? Saavatko he kenties jotain ylemmyyden tunnetta kyseisestä asiasta vai onko se oma elämä vain niin paskaa, että pitää tehdä muidenkin elämästä paskaa? Yhdellä blogilla joku kommentoikin tähän, että ei hänen elämänsä ole paskaa ja hän on ihan onnellinen, tykkää vain käydä ilkeilemässä ihmisten blogeilla jne. Oikeasti ei voi olla ihan kaikki muumit laaksossa ihmisella joka ajattelee noin.

Jaksaakseen tätä netin ihmeellistä maailmaa ihmisen täytyy olla todella kovanahkainen ja pystyä olemaan välittämättä muista ihmisistä. Sellaisille olen kateellinen, koska itse olen suhteellisen herkkänahkainen, ja vaikken sitä sanokaan loukkaannun aika helposti sekä itseni, että muiden puolesta. Olen vain tyytyväinen siitä, että yksikään anonyymi netti kiusaaja ei ole VIELÄ blogiani bongannut, tai jos on niin on ainakin pysytellyt hiljaa. Vaikka olisi aika helppoa lyödä lyötyä ja kertoa kuinka sitä oma elämä onkaan parempaa kuin minun elämäni. Niin no, se ei varmasti tule kenellekään yllärinä :D

Mutta mistä näitä ihmisiä oikein sikiää kun en ole koskaan mielestäni livenä tavannut ketään sellaista joka huvikseen käy muita haukkumassa... Vai onko kyseessä kenties joku teinien oma hupi johon me vanhemmat emme vain pääse oikein mukaan. Hauku lähimmäisesi lyttyyn niin saat siitä itselleni ainakin hyvän mielen. En kyllä tajua, miten tuo toimii mutta ihan miten vain :D
Ehkä uuden vuoden lupaukseni voikin olla, että yritän antaa mennä ihmisten ilkeilyiden ja pahuuden toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Antaa idioottien pauhata sydämensä kyllyydestä jos se jotenkin heidän oloaan parantaa. Mutta niinhän se on, että tämä meidän nyky-yhteiskuntamme ei ole tarkoitettu herkille, kilteille ja empaattisille ihmisille.

EDIT: löysin hyvän artikkelin tästä kyseisestä aiheesta, vuodelta 2011 mutta pätee varmaan edelleen.
City-lehden artikkeli anonyymeistä haukkujista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti