tiistai 5. maaliskuuta 2013

Kipu tekee vahvaksi tai jotain...

Nyt onkin hyvä hetki pitkästä aikaa taas aloittaa tämä sairastamisen valittaminen... Elikkä tänään oli taas vuorossa tähystys, ONNEKSI tähystäjänä oli jo 15-vuoden takaa vanha tuttu kirurgi (Heikki Järvinen) joka on ihan huippu tyyppi sekä lääketieteellisessä mielessä, että noin muutenkin. Aina kun näen, että hän on tähystäjänä niin ei enää jännitä niin paljoa.

Mutta nyt niihin huonoihin uutisiin. Tulehdus pussissa on siis pahentunut, sinne on myös kehittynyt toinen ahtauma. Nyt minulla on siis yksi ahtauma joka on "hoidettu" pois (ainakin vähäksi aikaa, se voi kuitenkin aina tulla takaisin) ja tämä uusi ahtauma joka on hieman eri paikassa. Eli kyseessä ei mitä ilmeisemmin ole se luulemani vatsahaava joka kipuilisi Kool-aidin takia, vaan se uusi ahtauma joka ei päästä ruokaa eteenpäin ja kivut johtuvat siitä. Olisin muuten 100 krt mielummin ottanut tuon vatsahaavan :( Sain nyt antibioottikuurin ja aion jutella lekurin kanssa tuossa myöhemmin, että aloitettaisiin se Azamun (solusalpaaja) lääkitys uudestaan. Se ei tulehdukseen vaikuta suuntaan taikka tosieen, mutta on ainakin pitänyt ahtaumat poissa hyvin ja se jos mikä on tärkeintä. Eli näin, sain vastauksen ainakin siihen miksi vatsa kipuilee niin pahasti ja kuntoutustukea tuskin evätään kun tilanne on pahentunut. Että en nyt tiedä oliko sitten hyvä vai huono juttu. Avannetta taas ehdoteltiin kuten aina, mutta jälleen kieltäydyin siitä jyrkästi.

Itse tähystys oli aika kivulias, sillä kirurgi tunki väkisin läpi tuosta ahtaumasta päästäkseen tutkimaan koko pussin. Olen aina ihmetellyt sitä, että j-pussin kanssa sanotaan, ettei tähystykset satu eikä niiden jälkeen tarvitse sairaslomaa tms. Samana päivänä voi vielä mennä töihinkin. Noh... EI ole koskaan onnistunut minulla. Aina tähyn jälkeen on paikat hellinä vielä seuraavanakin päivänä. Tälläkin hetkellä voin olla jalkeilla n. 30 min sitten on pakko mennä sänkyyn hetkeksi kun alkaa sattua niin älyttömästi. Enkä voi edes kävellä suorassa. Että ei muuta kuin töihin :D

Ajatelkaas, että melkein kaikkialla muualla maailmassa (siis paikoissa joissa jonkinlaista terveydenhuoltoa on tarjolla) nämä tähystykset tehdään nukutuksessa tai vahvojen lääkkeiden kera... Suomessa ei anneta mitään, ellei polvillaan melkein rukoile. Silloinkin annetaan se 5mg Diapamia tms. joka ei oikeasti auta mitään yhtään mihinkään. Mutta noh, onneksi meni tällä kertaa nyt jotenkuten inhimillisesti taas tuo touhu.

Asiaksesta ananakseen! Yhdysvaltoihin lähettämäni kolme kirjettä ovat nyt olleet matkalla yli 6 viikkoa. Postin arvioima saapumisaika olisi 10-15 työpäivää eli alle kuukaudessa. Nooh voipi olla, että ne on jääneet sinne Ameriikan puolelle tulliin tai jonnekin seikkailemaan. Suomesta varmasti menee aika hyvin sinne Yhdysvaltojen puolelle. Siellä se homma sitten alkaakin vasta kusta :D

2 kommenttia:

  1. Sinä ja Minka olette tuommoisia pikku reppanoita ruoansulatuskanavienne kanssa. :/ Tuhnuvoimaa sinne!

    VastaaPoista
  2. Joo myö ollaan molemmat suolivammaisia selkeesti :D Mussa on joku outo suolistoenergia kun kaikki mun lemmikit on sairastaneet suolistosairauksia, Ruusa, Retsi ja nyt Minka.

    VastaaPoista