lauantai 23. maaliskuuta 2013

Tätäkö se on? Elämä?

Vituttaa.

Olin perjantaina uimassa ja nyt selkä on taas paheni.

Vituttaa.

Ei tällaista kipua ja tuskaa oikeasti pitäisi joutua kärsimään maassa missä on ihan erikseen klinikoita kivun hoitoa varten.

En pääse edes kävelemään, ei näin vain voi elää.

On se nyt helvetti.

Antaisivat edes pyörätuolin, niin pääsisin jotenkuten liikkumaan, en ehkä ulkona, mutta edes täällä kotona.

En pysty edes kuvailemaan millaista on kontata yöllä vessaan hirveissä tuskissa melkein tunnin välein. Enkä voi nukkua vessan lattialla, koska en pääse sieltä ylös. Sängystä pääsen kun valun lattialle ja konttaan kohteeseeni.

Tarvitsen ruoan laittajan, koiran ulkoiluttajan, siivoojan, kaupassakävijän sekä jonkun taluttamaan minua haluamaani määränpäähän (eli siis vessaan).

5 kommenttia:

  1. - Hirrrrrmu iso hali siulle! <3

    VastaaPoista
  2. Oon itte ollu samas tilantees ja tiiän kuin vittumaist on paskan selän kaa elää.

    Ota yhteyttä kunnan apuvälinelainaamoon, sieltä saat tarvittavat apuvälineet käyttöös. Pyydä myös, että sieltä tulee joku kartoittamaan sun apuvälinetarpees. He eivät voi vedota rahanpuutteeseen, koska vammaispalvelulain mukaan kunnalla on velvollisuus hoitaa homma. Vamma se on paska selkäki ja näin ollen se kuuluu em. lain piiriin.

    Soita paikalliseen sossuun ja selvitä tilasi ja avuntarpeesi. Voit taas vedota vammaispalvelulakiin, että apua on saatava ja heidän tulee kartoittaa se sun avuntarve tulemalla paikalle.

    KUN noi sitte tulee, niin tee kaikki sen huonoimman päivän mukaan, äläkä yritä olla reipas ja kykeneväinen. Kun soittavat ovikelloas, ni huuda lujaa, et oon tulossa avaamaa, hiukan kestää ja sit konttaat avaan sen oven.

    Jos haluut enempi tietoo: Vammat.blogspot.com, tai partapappa@gmail.com. Kysy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Timo sen sanoi, kannattaa soittaa sinne vammaispalveluun, jotta saat apuvälineitä näitä päiviä varten. Ei sun kuulu siellä konttailla ja kärsiä :(

      Poista
  3. Komppaan ihan hemmetisti - täällä on välillä ihan sama tilanne!!! Timpan ohjeitten mukaan vaan. Ja jos asut Tsadissa, laita mulle privaa, mä voin antaa suoraan yhteystietoja. En yhtään katsonut, missä asustat :(

    VastaaPoista
  4. Iso kiitos kaikille kommenteista! Ja tosiaan terkalla sain kuulla, että apuvälineitä ei saa ilman kunnollista diagnoosia ja koska minua ei ole diagnosoitu tämän kummoisemmin, niin en ole oikeutettu apuvälineisiin, oli tilanne akuutisti kuinka paha tahansa.

    Mutta nyt on tosiaan olo sen verran parempi, että kävelemään pääsee ja vähän muutenkin ylös ulos ja liikenteeseen. Toivon todella, ettei koskaan enää mene näin pahaksi tuo selkä, koska se kyllä loi sellaisen mustan säkin ihmisen päälle, ettei mistään enää saanut sitä valoa näkyviin. En tiedä, olisinko jo hypännyt ikkunasta jos ei olisi ollut tuota koiraa (ja miestä).

    VastaaPoista