sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Juhannuksen ruokasaldo!

Nyt on juhannus takanapäin ja Beef Wellingotnit sekä Banoffee piirakat syöty! Laskin, että yhdessä Banoffee piirakassa on n. 4000 kcl ja taidettiin aikalailla syödä miehen kanssa tuo piirakka päivän aikana puoliksi. Beef Wellingtonissa sen sijaan ei kaloreita ollut älyttömyyksiä, n. 800kcl per annos. Se salaatin kera onkin ihan hyvä päivällinen.

Banoffee piirakka onnistui paremmin kuin hyvin! Ainoa ongelma oli, että kyseinen piirakka olikin TODELLA kaloripitoinen, etenkin kun teimme sen kerma/Omar sekoitukseen. Eli kondensoidulla maidolla saisi kaloreita laskettua huimasti, seuraavaksi pitää siis kokeilla sitä ;)
Kermainen ja toffeinen piirakka meni kyllä nopsasti parempiin suihin. Seuraava yö oli kyllä yhtä helvettiä. Kun on kroppaa pitänyt nälässä yli puolisen vuotta ja korkeimmillaan vetänyt sen 2000kcl silloin kun on ollut erityinen hiilari/herkkupäivä... Yli 3000kcl päivässä ei ole tuolloin hyvä idea. Itku isosta herkusta :P Mutta kerrankos sitä. Eipä tuo laihdutukseenkaan paljoa vaikuta sillä nyt olen ollut seuraavat päivät TODELLA pienillä kaloreilla, pitää vähän ottaa takaisin.

Beef Wellingotn ei ollut ihan minun makuuni... Möhkäleet olivat uunissa n. 20min (suositus oli 25-35min) ja niin siinä kävi, että liha oli ylikypsää ja kuori oli hivenen raakaa paksummista kohdista. Kenties lihan olisi pitänyt olla isompi grammamääriltä, ettei se olisi kypsynyt kokonaan...  Noin muutenkin oli ihan liian rasvainen ja tuhti ateria minun makuuni (niin vedin paljon mielummin tuota kermaista ja sokerista Banoffeeta...). Ja sienet jättäisin ensikerralla kokonaan pois tuolta lihan ja kuoren välistä, se ei oikein sopinut minun makupalettiini vaikka perinteinen tapa onkin. Mies valitteli kovasti, että Wellingtonia oli todella vaikea syödä... Johtui osittain varmaan myös siitä, että liha oli ylikypsää niin se ei ollut niin mureaa kuin olisi voinut olla.

Seuraavana päivänä käytiinkin grillaamassa avokin veljen ja tämän tyttöystävän kanssa. Valitettavasti unohdin ottaa kameran mukaan, joten niistä herkuista ei ole kuvaa. Ihmettelin suuresti kotona, että kun ynnäsin kaiken syömäni (ja lisäsin siihen vielä 10g rasvaa ihan varmuuden vuoksi) niin olin syönyt vain 666 kcl koko päivänä! Ihmettelen suuresti moista kalorimäärää, sillä vedin vielä yhden makkarankin ja mielestäni söin ihan tuhdisti... Tosin rasvaton liha, kasvikset, sienet ja yksi makkara ei nyt hirveästi niitä kaloreita saa aikaiseksi vaikka siltä voisi tuntua. Hyvää oli ja pitää grillata joku pv. uudemman kerran! Jos vain löytyy paikkaa missä grillailla :P



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti