tiistai 4. kesäkuuta 2013

Rahajupinaa ja valitusta (jep jos et jaksa valituksia, niin älä lue :) )

Pampampaa! Taas täällä!
Justiin laskeskelin sossun sivuilta, että olisiko minulla oikeutta toimeentulotukeen. Monet on tässä nyt ihmetelleet, miksen hae toimeentulotukea kun sitähän pitää suomessa saada jos ei rahaa ole.  Mutta tosiaan kun kumppanin tulot lasketaan myös minun tuloiksi, niin en saisi sossusta penniäkään vaikka olen täysin persaukinen seuraavat pari kuukautta. Tiedän kyllä, että ihmisillä on käsityksenä, että sossusta saa jos ei rahaa ole, mutta kun ei vain saa jos elää avoliitossa. Tuloihin tietysti lasketaan myös ne mitä avopuolisoni saa vanhemmiltaan esim. lääkäri/lääkekuluja varten jne. Mutta nekin tietysti lasketaan minulle tuloina vaikka en niistä rahoista saa penniäkään enkä hyödy millään tavoin.

On aika erikoista, että kun toinen ei tienaa penniäkään koko kuussa, niin tukia ei anneta, koska avopuolison pieni palkka teoriassa pitää molemmat hengissä kaurapuuron turvin. Ymmärtäisin, jos avopuoliso tienaa sellaiset 4000€ -> €/kk. En enää ihmettele yhtään sitä, että monet tuilla elävät menettävät parisuhteensa, perheensä ja luottotiedotkin siihen samaan syssyyn. Minua tosin ei auttaisi edes luottotietojen menettäminen... En saisi mistään tukia, mutta velkoja ei tietysti tarvitsisi tällä hetkellä maksaa. Ne tosin purisivat kivasti takamukseen sitten myöhemmin. Ja jos suhde menee rahattomuuden takia poikki, olisin todella kusessa asunnon sun muiden asioiden suhteen. Joten luottotietojen menetystä yritän nyt kaikin tavoin välttää parhaani mukaan. Tässä kuussa vielä sain laskut maksettua säästöillä jotka olisi pitänyt laittaa opintolainan maksuun (en tiedä mitä olisi tapahtunut jos pankki ei olisi suostunut lykkäämään lainan maksua). Mutta ensikuussa ei ole mitään tuloja tulossa mistään suunnalta. Elokuussa toivottavasti sieltä työkkäristä jo jotain tulee... Ellei sielläkin keksitä jotain hyvää syytä olla maksamatta (en ihmettelisi moista enää lainkaan).

Luulin, että on ahdistavaa elää hyvin pienellä rahasummalla jolla saa nihkeästi ruoan ostettua... En voinut kuvitella, että ahdistus voisi enää olla pahempaa, mutta voin kertoa, että ilman rahaa eläminen voi olla vieläkin pahempi asia.

4 kommenttia:

  1. Toi on just se kauhea kuoppa mihin joutuu, kun toisaalta pitäisi saada se tuki sieltä yhdestä paikasta, mutta jos se viivästyy niin pitäisi saada se työkkäristä, ja jos sekin viivästyy niin sossusta ei saakaan, koska ne sanoo että sulle on tulossa sieltä ja täältä rahaa jossain vaiheessa, eikä sieltäkään saa kun ne katsoo 3 kuukauden taakse ja laskee sun ja miehen tulot yhteen ja toteaa että no pitäisi ja pitäisi jäädä sen ja tän verran. Toivottavasti toi pattitilanne ratkeaisi nyt nopeasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ja vaikkei missään vaiheessa edes olisi tulossa sitä rahaa, en silti saisi sieltä sossusta mitään. Mikä on kyllä nykymaailmassa aika uskomatonta. Mutta kait tarkoituksena on ajaa ihmiset niin epätoivoisiksi, että tulee sitten avoero ja valtio pääsee maksamaan vielä enemmän niitä tukia... En kyllä ymmärrä moista logiikkaa.

      Poista
  2. Enpä ihmettele, että köyttäkin jotkut on sovitelleet kaulaan. Sitäpaitsi avopuolison ei pitäisi olla velvollinen elättämään toista, eikä välttis anna apuaan, jolloin tilanne on surullinen. Sossu perustaa ruusuisiin olettamuksiin. Elämä ei mene aina sen parhaan mukaan. Monen väliin on raha tullut, tai siis rahattomuus. Kuka vielä väittää, ettei raha ole tärkeää? Se on elinehto, pakko, eikä omaa elämäänsä pitäisi joutua kerjäämään. Koska systeemi on tämä, ettet omavaraisena saa elellä, niin kaikki perustuu toimeentuloon. Yhteiskunta on läpimätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin eikös sitä sanota, että kenellekään ei anneta enempää kuin ne jaksavat kantaa... Tuosta voisi kysyä ihmisiltä jotka ovat tehneet itsemurhan.

      Nuo sossun ajatukset taitaa juontaa juurensa sinne jonnekin 50-luvulle jolloin oli ihan normaalia, että pariskunnalla oli yhteiset rahat ja tulot. Nykymaailmassa se ei vain onnistu ja joka paikassa toitotetaan muutenkin sitä itsenäisyyttä (etenkin naisille). Mutta saa nyt nähdä mitä käy, joudutaanko muuttamaan tukien takia erilleen, tosin sekään ei nyt tähän tilanteeseen paljoa auta.

      Poista