lauantai 8. kesäkuuta 2013

Varaton suomessa.

Noniin.
Nyt heittää sitten elämä oikein kunnolla häränpyllyä. Juuri kävin katselemassa työttömyystuen käsittelyaikoja ja nehän ovat sen saman 3kk kuin mitä Kelalla ja kaikilla muillakin on. Eli joudun olemaan täysin varaton seuraavat kolme kuukautta. No senhän kaikki ymmärtää, että moinen ei tule onnistumaan, ellei tosiaan halua luottotietojaan sun muita menettää. Joten ainoa mahdollisuus on nyt se, että menen keskustelemaan sosiaalityöntekijän kanssa siitä, miten nopeasti minulle pystytään hankkimaan toinen osoite, että virallisesti asuisin jossain muualla. Ja jos vaikka saisi asunnon jostain niin muuttaisin sinne. Tuskin tuon 3kk aikana monen onnistuu, joten olen miettinyt, josko muuttaisin nimellisesti äitini luokse, jolloin saisin ainakin jonkin verran tukia (nythän en saa niitä ollenkaan, en penniäkään).
Vaikeinta tässä on nyt se, että kolme kuukautta on aika lyhyt aika asunnon hankkimiseen tms. Mutta ilman rahaa moista aikaa ei kuitenkaan voi olla. Nyt on sen verran kusi kyllä sukassa, että en tiedä mitä tehdä. Saisikohan pankista otettua lainaa? Lainan kanssa on vain se paska, etten oikein tiedä kuinka paljon uskallan ottaa kun en yhtään tiedä mitä sieltä työkkäristä tulee (jos tulee). Eli saatan joutua todella pahaan velkakierteeseen tämän asian takia. Saako lainaa edes maksaa kerralla kokonaan pois? Ja rahattomana ei tietysti ole maksaa kuukausittaista summaa lainaa poiskaan. Ellei maksa sitä lainaa pois itse lainalla... Eeh kuulostaako monimutkaiselta.
Mutta nyt on tosiaan mietinnässä, että mistä voisi nopeasti saada asuntoa, tai kenties lainan ottamista... Pahinta on toki se, että vaikka kuinka soittelen sossuun tms. Niin sieltä ei voida neuvoa tietenkään siinä, mitä pitää tehdä jotta niitä tukia saisi. He ovat tietysti sillä kannalla, että mitä vähemmän valtion tarvitsee maksaa, sen parempi. Joten en siis tiedä mihin tai keneen voi edes ottaa yhteyttä moisen asian tiimoilta.
Huoh. Sinä joka luet tätä ja olet sen verran sairaana ettei työnteko onnistu ja aiot hakea kuntoutustukea tms. Älä tee sitä! Mene mielummin työkkäriin ja ilmoittaudu työkyvyttömäksi työnhakijaksi. Menetät varmaan ensimmäisen kuukauden rahat, mutta sen jälkeen saat työkkäristä turvallisempaa rahaa kuin yhdeltäkään eläkelaitokselta. Ja huomauttaisin vielä, että sairaudella ei ole väliä, eikä sillä miten sairas on. Päätöksen usein tehdään aikalailla perseestä repäisemällä, tälle tuki, tälle ei. Ja jos tukea ei tulekaan, niin sitten ihminen on aikamoisessa kusessa ja rahattomana. Ellei sitten ole säästöjä! Tosin vaikka olisin säästänyt kuinka töissä ollessani, ne säästöt olisivat jo kyllä kuluneet aikoja sitten... No mutta saa nähdä mitä tapahtuu.

EDIT: Saisikohan muuten kirkolta jotain apua? Antaakohan kirkko esim. Lainaa tms. Sossustahan ei saa ns. Lainaan rahaa, eli en saa mitään tukia, vaikka voisin maksaa ne takaisin myöhemmin. Mutta voisikohan kirkolta saada?

1 kommentti:

  1. Kirkolta saa kyllä rahallista apua, ota ihmeessä yhteyttä lähimpään seurakuntaan. Mäkin sain kirkolta ilmaisia huonekaluja, kun sossusta sai rahaa ainoastaan käytettyyn patjaan ja keittiön pöytään.

    VastaaPoista