torstai 16. toukokuuta 2013

Evil Dead (2013)

Evil Dead on siis uusinta vastaavan nimisestä Sam Raimin ohjaamasta elokuvasta joka alunperin
tehtiin 80-luvulla. Tuolloinen leffa taisi olla aikalailla ensimmäisiä kunnon gore-kauhuelokuvia jossa pääsi moottorisahakin suureen rooliin. Tämä uusintaversio oli ihan katsottava mutta ei vetänyt vertoja alkuperäiselle kyllä ollenkaan. (kuva otettu täältä)

Ideana on siis se, että viisi nuorta (3 naista ja 2 miestä) menevät mökille auttamaan yhtä naisista selviytymään huumeiden vieroitusoireita tämän yrittäessä vetää suorilta käsin itselleen vieroituksen. Kaikki ei mene niinkuin Stromsössä vaan kellarista löytynyt kirja pistää koko pakan sekaisin. Kysehän on jonkinlaisesta riivatusta paholaisesta joka tulee noutamaan 5 henkeä päästäkseen maailmankartalle. Tässäkin versiossa moottorisaha pääsee oikeuksiinsa, verta, suolia ja aivoja lentelee kovastikin mutta oikeasti elokuva ei ollut yhtään pelottava. Kuvottava ja ällöttävä, mutta pelätä ei tarvinnut. Kauhuelokuvista poiketen, olisin voinut kyseisen leffan käydä yksinkin katsomassa. Myös yksi, mikä laski elokuvan arvoa, oli se, että alkuperäinen leffa oli tehty hieman kieliposkella meiningillä. Ja tällaiseen gore splätteriin ei vain sovi se, että yritettään tehdä siitä täysin vakava ja varteenotettava kauhuelokuva. Koko leffa jäi vähän tyhjäksi kun ei pelottanut, ja jäi vain ällöttävä olo kaikesta verestä ja sisälmyksistä.

Henkilöhamot jäivät myös aika löyhiksi. Niihin ei oikein saanut mitään otetta, eikä yksikään hahmoista ollut kovin persoonallinen. Tästä syystä katsojaa tuskin kiinnostaa mitä tyypeille oikeasti käy ja elokuvan seuraaminen on huomattavasti pitkäveteisempää. Mitään suuria näyttelijälahjakkuuksia ei myöskään ole tiedossa, vaikka he hommansa kotiin hoitavatkin.

Loppupeleissä leffa oli kuitenkin ihan viihdyttävä ja sen jaksoi tuon yhden kerran katsoa, mutta omaan hyllyyni elokuva ei pääse ja pitäydyn edelleen alkuperäisen fanina.

Pisteet:
2/5

2 kommenttia:

  1. Mä meinasin saada 100 sydäriä ja huusin täysillä! Okei.. en juurikaan oo ennen katsonut kauhuelokuvia joten mulle suotakoon oikeus pelätä kaikkea! :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo toki leffa voi toisten mielestä olla pelottavakin. Itse olen niin paatunut kauhuelokuvien katsoja, että harvemmin nykyään tulee vastaan leffoja jotka oikeasti pelottaa. Tosin leffateatterissa on vähän eri juttu, siellä äänet on niin kovalla ja ihan pimeää, niin vähemmänkin pelottava elokuva voi olla oikein karmiva :P Tässä ehkä tuo suolien ja mömmöjen määrä sai aikaan sellaista pientä hupaisuutta leffaan, niin se pelottavuus jäi sinne jonnekin alle.

      Poista