maanantai 13. toukokuuta 2013

Paskaa sataa niin, että perse repeää

Huoh. Tänään lääkäri soitteli tuolta kuntoutuspoliklinikalta, että hänen mielestään Varma on nyt tehnyt kyllä täysin epäasianmukaisen päätöksen, jota hän suuresti ihmettelee. Kun hän katsoi papereitani ihan pari minuuttia sen kummoisemmin edes lukematta niin hän jo oli heti sitä mieltä, että eipä tämä akka työkuntoinen ole. Sitä miksi Varma on eri mieltä asiasta ei voi tietää. Yksi syy saattaa kuulemma olla se, että tämä on Varman keino yrittää painostaa minua tuon avanteen ottamisessa. Laitontahan moinen on, mutta avannettahan ei toki noissa syissä ole mainittu vaan vain ja ainoastaan se, ettei ulostetiheys ole syy määräaikaiseen työkyvyttömyystukeen eikä masennuksenikaan ole vaikea (vaikka diagnoosina onkin vaikea masennus). Mutta paska juttu onkin se, että lääkäri katsoi, ettei hänen kirjoittamansa B-todistus auttaisi asiaa mitenkään sillä hän ei ole minua nähnyt henk. Koht kuitenkaan puoleen vuoteen, eli hänen neuvonsa olisi, että soitan Gastrolle ja sieltä kirjoitetaan B-todistus. Tämä tyttö soitti sitten Gastrolle ja hoitaja lupasi, että asia hoidetaan jo tämän viikon aikana.

No hetken perästä puhelin soikin ja hoitaja kertoo, että lääkäri sanoi, ettei aio kirjoittaa tuota B-todistusta. Syytä tälle lääkäri ei kertonut, mutta käski minun ottaa yhteyttä Laakson sairaalaan josko sieltä kirjoitettaisiin. Öh anteeksi mutta en usko, että psykiatrini on pätevä kirjoittamaan minulle B-todistusta suolistosairauden tiimoilta... En nyt ymmärrä miksi tuo lääkäri ei todistusta kirjoita, koska minunkin mielestäni se olisi hänen hommansa kun olen Gastrolla viimeksi 2kk sitten ollut käymässä sekä tutkimuksissa. Eli ainoa taho, jolla jotain sanottavaa nykytilanteeseeni on, olisi tuo Gastro. Noilla lekureilla on muutenkin joku ongelma todistusten kirjoittamisessa mitä en oikein ymmärrä. Yksi lääkäri sanoi minulle suoraan, että niin harvoin Gastrolta kirjoitetaan eläketodistuksia, ettei hän edes tiedä miten niitä kirjoitetaan. En tiedä missä maailmassa kyseinen lääkäri asuu ja elää, sillä kyllä näitä eläkepäätöksiä paljon tuolta Gastrolta kirjoitetaan. Mutta nyt tuo lääkäri sitten kieltäytyi moisesta kunniasta varmaankin ihan vain sen vuoksi, ettei ole kiinnostusta. Mutta valitettavasti todistusten kirjoittaminen kuuluu siihen lääkärien työhön, oli se sitten kivaa tai ei.

Mutta nyt on taas sormi suussa, että mitäs helvettiä nyt sitten pitäisi tehdä. Kukaan ei suostu kirjoittamaan B-todistusta vaikka kaikki ovat sitä mieltä, etten ole työkykyinen. Itse on moista voi itselleni kirjoittaa, joten en nyt tiedä mitä tahoa tässä pitäisi alkaa kiusaamaan asian tiimoilta. Aivan uskomatonta touhua kyllä. Tiedän monia sellaisiakin tulehduksellista suolistosairautta sairastavaa jotka ovat vain työkkärin asiakkaina vajaakuntoisina työnhakijoina. Ei ole jaksamista eikä energiaa tapella Kelan tai vakuutusyhtiöiden kanssa, etenkin jos on nuoresta ihmisestä kyse. Toinen syy on se, että jostain kumman syystä Kela ei katso suolistosairautta koskaan niin vakavaksi, että se vaikuttaisi niin paljon ihmisen elämään, että hän olisi työkyvytön. Tämä johtuu muuten siitä, että näitä suolistosairauksia alkaa olla ihmisillä suomessa niin paljon, että se alkaa olla jo kansantauti eivätkä erinäiset valtion tahot halua tätä myöntää, vaan elävät vielä ajatuksessa, että nämä taudit eivät pahemmin ihmisten elämään vaikuta. Paska vain, että todellisuus on hyvin toinen.

Mutta katsotaan nyt mitä huominen ja soitto uudestaan kuntoutuspolille tuo tullessaan... Nyt olisi kyllä joku asiantunteva lakimies poikaa tähän tilanteeseen.

3 kommenttia:

  1. Soita tosiaan sille kuntoutuspolin lekurille ja vaadi että se kirjottaa sen lausunnon sen pohjalta mitä gastrolla on sulle viimeksi kirjotettu. Tosiaan voisit ottaa yhteyttä potilasasiamieheen tai Kynnys ry:n lakimieheen jolta saa kysyä mun käsittääkseni ilmaiseksi neuvoa, koska eihän tämä tosiaan ole lainvoimainen käsittelytapa.
    Olen itekin huomannut ja törmännyt tuohon, että lekurit ei kirjottele lausuntoja, etenkään erikoislääkärit joten mun täytyy aina pyytää b-lausunto mun terveyskeskuslääkäriltä, vaikkei sillä olis hölkäsen pölähdystä tajua esim MMC:stä.

    VastaaPoista
  2. No tosiaan tuo kuntoutuspoliklinikka on se paikka mistä viimeksi se B-todistus laitettiin, eli heidän laittama B-todistus olisi se ihan sama joten siitä ei ole mitään hyötyä. Soitin nyt uudestaan Gstrolle ja selitin asiani, mitä ilmeisemmin hoitajat keskustelleet asiasta kun vastassa olikin eri hoitaja joka heti jos sanoi tietävänsä asiani ja, että hän laittaa lääkärille suoraan soittoa, niin saan itse keskustella hänen kanssaan asiat selviksi :D En nyt tiedä onko tuo hyvä vai huono asia, mutta pakkohan sen lekurin on se B-todistus kirjoittaa kun terveyskeskuksessa en ole koskaan sairauteni tiimoilta edes käynyt kääntymässä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin sanottu että menepäs terkkariin ja ne siellä tiedä hölkäsen pöläystä... Kun ei aina jaksais tapella. Tsemmppiä!!!

      Poista