keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Lääkärillä on asiaa!

Radio Novalla on avautunut jouluradio!!! Ai miten ihanaa!!! Oli vain pakko hehkuttaa :P

Kävin tänään taas lekurissa. Viimeksi oli siis tosiaan nuo maksa-arvot koholla joten otettiin kaikenmoisia kokeita lähinnä siksi, että tähän suolistosairauteen kuuluu usein liitännäissairautena jos jonkinlaista maksan tulehduksellista sairautta. Mutta maksa on siis ihan terve ja hyväkuntoinen mutta rasvoittunut. Mitä ilmeisemmin nuo maksa-arvot ovat siis koholla rasvoittumisen vuoksi. Tosin nämä nykyiset kokeet otettiin kaksi viikkoa jatkuneen Nutrilett-kuurin jälkeen ja oli suuremmat numerot tällä kertaa kuin viimeksi. Jotta tiedä häntä mistä sitten johtuu. Olen nyt kuitenkin niiden takia seurannassa ihan vain, ettei sieltä sittenkin pilkistä jokin kiva maksatulehdus jota ei vain nyt pystytty tavoittamaan, sekin on mahdollista.

Sitten toinen juttu! Minulla oli ensimmäistä kertaa ikinä Somalialainen lääkäri. Oikein mukava ja ammattimainen mutta jotenkin silti hieman yllätyin :D ensimmäinen huolenaihe oli, että osaako kyseinen lääkäri suomenkieltä niin, että tulen ymmärretyksi. No huoli oli täysin aiheeton (tällä kertaa) mies puhui hyvää suomenkieltä ja ymmärsi minun "ei niin hyvän" suomenkielen :D Tuli jotenkin ekana mieleen, että kun Somalialaisethan (ainakin muslimit) eivät kättele naisia eivätkä muutenkaan saa koskea vieraaseen naiseen. Lääkärin työssä tälläkin kertaa joutuu kuitenkin kokeilemaan vatsaa jne. Niin asteikolla 1-10 kuinkakohan epämukavaksi tuo lääkäri olonsa tunsi :D No joo, ammattilainen on aina tottakai ammattilainen sukupuolesta, synnynpaikasta ja uskonnosta riippumatta. Mutta tällinen asia tuli jotenkin silti mieleen.  Mutta ei mitään, hyvä lääkäri oli ja varmaan jatkossakin tapaamme.

MUTTA ärsyttäviä asioita (jotka eivät liity nyt mitenkään lääkärin taustaan) jälleen tämän lihavuudesta puhuminen. Lekuri sanoi, että olenko käynyt ravintoterapeutilla painon pudottamisen merkeissä. Sanoin, että onhan sitä tullut käytyä mutta mitään apua en ole saanut. Siihen lääkäri sitten sanoi, että toki hän ymmärtää, että kyse on siitä mitä potilas itse haluaa, että mitään ei pakoteta. Mutta jos haluaa laihtua niin siihen löytyy kyllä apua. No aijaa :D Mistähän sen avun mahtaa löytää? Kun ei tähänkään mennessä ole oikein löytynyt... Ja suurin ongelmahan minulla on tuo paastoaminen- ahmiminen kierre joka tulee ihan fyysistenkin ongelmien takia. Eli kontrolloin vessakertoja olemalla syömättä. Ja kun on koko ajan nälkä niin illalla sitten ahmii kaiken mitä käsiinsä saa, kun ei tarvitse enää tsempata, tai ei vain kestä enää sitä nälkää. No joo, pieni juttu mutta silti vähän ärsytti tuo asenne "jos vain haluat, niin kyllä laihdut". Ei ole aina siitä halusta nyt kuulkaa se homma kiinni. Oli muuten itsekin aika pullea lääkäri, että pitäisi tietää kyllä mistä puhun :D

2 kommenttia:

  1. - Oi ihana! :D. Tää on niin hyvä texti.

    VastaaPoista
  2. Jos se lääkäri tarkoitti, että apua löytyy, siis jotain sellaista apua, mitä ei olekaan vielä kokeiltu. Kumma, ettei sitten esitellyt niitä vaihtoehtoja. Tuntisin oloni tosi epämukavaksi somalilääkärillä, siis miespuolisella, en tiedä, onko naissomalilääkäreitä olemassakaan. Tosin tunnen oloni vaivaantuneeksi muutenkin - ainakin mieslääkärillä. Outoa.

    VastaaPoista