tiistai 20. marraskuuta 2012

Vähähiilihydraattinen, maidoton, lihaton, viljaton ja vähärasvainen ateria kokonaisuus.

Pakko teillekin jakaa kuva tämänpäiväisestä Paelo-dieetin mukaisesta ruoasta. Eli tarjolla on lanttumuussia, vihersalaattia ja kala-katkarapukastiketta.

Muussi tehtiin helposti vain keittämällä lanttuja tarpeeksi kauna, jotta niistä tulee oikein pehmoisia. Vedet pois (kannattaa säästää hieman keitinlientä ellei halua käyttää kermaa tai maitoa) ja lantut muussiksi. Laitoin ihan pikkuisen voita, ihan vain koska se maistuu hyvältä, mutta se ei ole pakollista. Lisäksi suolaa ja pikkaisen nestettä. Itse lisäsin kaurakermaa, mutta voi käyttää ihan normikermaa tai maitoa. Jos mikään noista ei kelpaa, niin sitten tuota keitinlientä. Itse keitin lantut kasvisliemikuution kera, mutta sekin on ihan itsestä kiinni miten tykkää. Simppeliä! Ja pakko sanoa, että maistui erinomaiselta! Kaveri jolle tarjosin oli ihan innoissaan. Tykkään itse erittäin paljon perunamuussista, ja eihän tämä nyt ihan sama asia ole, mutta hyvänä kakkosena tulee ehdottomasti!

Vihersalaattiin tein itse vinaigretten laittamalla 3 osaa öljyä 1 osa balsamicoetikkaa, teelusikallinen sitruunan mehua, suolaa ja pippuria. Tässäkin voi leikkiä vaikka miten paljon eri etikoiden, marja/hedelmämehujen ja mausteiden kanssa. Kunhan muistaa tuon etikan ja öljyn suhdanteen. Kunnon vatkaus vaikkapa pullossa jotta ainekset hetkellisesti sekoittuvat. Tämän kastikkeen voi tehdä vaikka pari päivääkin aikaisemmin ja säilyttää pullossa huoneen lämmössä. Muistat vain ravistaa kunnolla ennen käyttöä. Salaattina tammenlehväsalaattia ja salaattisekoitus jossa on ties mitä vihreitä lehtiä.  Mukaan tomaattia ja auringonkukansiemeniä. Simppeliä ja todella hyvää.

Kala-katkarapukastike jäi vähän liruksi johtuen kaurakermasta. Se ei lupauksista huolimatta tosiaan ollut lähelläkään oikeaa kerman koostumusta, mutta syötävää tuosta ruoasta tuli kuitenkin. Eli seitiä pannulle, matkaan kasvisliemikuutio, mausteita ja kun seiti on kypsää heivataan perään kaurakerma sekä vähän sitruunanmehua. Katkaravut lisätään vasta ihan loppuvaiheessa, etteivät ne muutu sitkeikti. Ja voila! Helppo, herkullinen ja suhteellisen edullinenkin ateria ilman maitotuotteita, viljaa, lihaa, ja ylimääräisiä hiilihydraatteja. Ja jos haluaa jättää tuon kerman, voin ja salaattikastikkeen öljyn pois tulee erittäin vähärasvainen ateria :)




1 kommentti:

  1. Näyttää tuokin mainiolta. Mulla jäi himo siihen lanttusoseeseen. :D

    VastaaPoista